• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

23.07.2020

23:20

TERORISTI SPREMAJU ZLO U JUŽNOJ SRPSKOJ POKRAJINI! Nemačka naoružava Šiptare na Kosovu!

Politika

TERORISTI SPREMAJU ZLO U JUŽNOJ SRPSKOJ POKRAJINI! Nemačka naoružava Šiptare na Kosovu!

Podeli vest

Priština naručila od Berlina "heklere" i tenkove. Do sada su iskeširali 170 miliona evra za oružje i obuku "vojske"

Nemačka kancelarka Angela Merkel odobrila je isporuku naoružanja Šiptarima na Kosovu, kao i obuku njihove takozvane "vojske", koja je formirana kršenjem svih međunarodnih sporazuma.
Priština je sa Berlinom uveliko u pregovorima u vezi sa novom isporukom pušaka G-36 ("Hekler i Koh") i tenkova "leopard 2". Osim toga, Šiptari žele da od Nemačke dobiju i topove i protivoklopne rakete! Priština je do sada platila Nemačkoj 170 miliona evra za oružje, opremu i obuku pripadnika takozvanih "kosovskih bezbednosnih snaga"!

MALO LI JE?! RUSIJA ISPORUČILA SRBIJI HELIKOPTERE, AVIONE, PVO SISTEME I OKLOPNA VOZILA... Uskoro stižu i tenkovi T-72B3...

Krše svoje zakone

Ove informacije objavio je portal "Sputnjik", čiji novinari tvrde da su privremene vlasti u Prištini u višemesečnim pregovorima sa nemačkim obaveštajnim službama o nabavci oružja.
"Prištini su u fokusu topovi i protivoklopne rakete, ali i dopuna lakog artiljerijskog oružja i pešadijskog naoružanja. Kosovski Albanci su do sada isplatili Nemačkoj oko 170 miliona evra za kupovinu oružja, opreme i obuku pripadnika KBS, a pregovaraju i o nabavci nove ture automatskih pušaka G-36 ("Hekler i Koh"), kao i tenkovima "leopard 2", piše ovaj portal.

Foto: Informer/Reuters

Licemerje ili ludilo
Licemerje ili ludilo
Dati oružje šiptarskim teroristima čije vođe imaju haške optužnice za ratne zločine, a nadati se miru, jeste ili licemerje ili ludilo
Aleksandar Vulin, ministar odbrane

Da skandal bude veći, kako se naglašava, Nemačka naoružavanjem lažne države Kosovo krši sopstvene zakone jer se odredbom iz 1971. godine striktno zabranjuje izvoz oružja u zemlje koje nisu članice NATO.

"Ova odredba zamenjena je komplikovanim procesom, pa tako u spornim prodajama oružja poslednju reč ima Savezni savet za bezbednost, koji predvodi kancelarka Merkel i još nekoliko resornih ministara. Savet odobri oko 60 odsto zahteva proizvođača oružja za izvoz u zemlje koje nisu članice EU ili NATO, pokazala je studija Hesenske fondacije za istraživanje mira i konflikata (HSFK)", prenosi "Sputnjik".

Komentarišući ove navode, ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da naoružavanje "vojske" koja po Rezoluciji 1244 ne sme da postoji predstavlja kršenje međunarodnog prava.
- Ovo je i gaženje zakona Nemačke, ali i jasna poruka Srbiji. Dati oružje šiptarskim teroristima čije vođe imaju haške optužnice za ratne zločine, a nadati se miru i stabilnosti regiona, jeste ili licemerje ili ludilo. Kada Nemačka pokazuje vojnu silu, ceo svet treba da se zabrine za svoju budućnost. Istorija se ponavlja - upozorava Vulin.

Šiptarski promoteri

Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, ocenjuje da je Nemačka u ovom trenutku bez premca vodeći advokat "Kosova" u ostvarenju njegovog punog uključivanja u međunarodnu zajednicu.
- Ako je do pre nekoliko godina Amerika bila najveći i najuticajniji promoter "Kosova", onda je to sada bez sumnje Nemačka. Ukoliko se budu obistinile najave o prodaji nemačkog oružja Prištini, to će biti nedozvoljeni korak ka formiranju "vojske Kosova". Ovakva pozicija Berlina kosi se sa interesima Srbije. Naša država i predsednik Vučić imaju veoma težak zadatak da se izbore za maksimum u vezi sa kosovskom krizom. Međutim, naša pregovaračka pozicija je stabilna i očekujem da će veliki deo međunarodnih aktera morati da uzme u obzir i naše interese, bez obzira na sve ofanzivnije stajanje Nemačke na stranu Prištine - zaključuje Dragaš.
 

Na Kosovu 250.000 komada ilegalnog naoružanja


Prema podacima od prošle godine, na Kosovu i Metohiji postoji oko 250.000 komada ilegalnog oružja. Među tim naoružanjem pronađeni su čak i ručni minobacači, ali i nemačke automatske puške "hekler i koh".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija