• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

24.07.2020

13:34

JOŠ JEDAN OPASAN TERORISTA NA OPTUŽNICI?! I Ali Ahmeti pozvan u haški Sud za OVK!

Politika

JOŠ JEDAN OPASAN TERORISTA NA OPTUŽNICI?! I Ali Ahmeti pozvan u haški Sud za OVK!

Podeli vest

Posle višednevnog saslušanja 'predsednika Kosova' Hašima Tačija u Hagu, poziv Specijalnog suda za OVK dobio je i Ali Ahmeti, lider albanske partije DUI u Severnoj Makedoniji i jedan od komandanata terorista zločinačke OVK!

Ahmeti je potvrdio da je u sredu uveče pozvan u Hag i najavio je da će se odazvati tom pozivu. On nije precizirao da li u Hag putuje kao svedok ili kao osumnjičeni, a severnomakedonski mediji tvrde da će biti saslušan kao svedok.

'Uvek sam bio pristalica neselektivne pravde. Na raspolaganju sam pravosuđu kako bih dokazao iskrenost oslobodilačkog rata albanskog naroda protiv genocida srpskog Miloševićevog režima', napisao je Ahmeti na društvenim mrežama.

BRUKA! HAŠKA FARSA SA TAČIJEM! Prave komediju od nastrašnijih zločina!

BRUKA I SRAMOTA! DO OKTOBRA NEĆEMO SAZNATI ZA ŠTA JE HAŠIM TAČI OPTUŽEN! Tapušković: Najs nije dostavio dokaze za zločine u Žutoj kući

Foto: printscreen

Mediji u Skoplju navode i da nije poznato da li poziv Ahmetiju ima veze sa prošlonedeljnim saslušanjima Hašima Tačija i Hagu, ali se spekuliše da je to sasvim moguće. Ahmeti je tokom rata na Kosovu bio komandant sedme zone terorističke OVK, a zona je obuhvatala zapadni deo Makedonije. Tokom sukoba u Makedoniji bio je komandant Oslobodilačke nacionalne armije (ANA), kojoj su pomoć pružali bivši borci OVK sa Kosova, pre svih Daut Haradinaj.

Od Ahmetija zavisi vlada


U Severnoj Makedoniji nedavno su održani parlamentarni izbori. Sudeći prema rezultatima, nova severnomakedonska vlada zavisi upravo od Ahmetija i njegove stranke, koji insistiraju da budući premijer bude Albanac.


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija