• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.07.2020

09:16

MI SRBI SE NIKADA NISMO PLAŠILI BILO ČIJE SILE! Đurić: Bolje da Prištini pošalju Rezoluciju 1244, s tenkovima neće ući u UN

Politika

MI SRBI SE NIKADA NISMO PLAŠILI BILO ČIJE SILE! Đurić: Bolje da Prištini pošalju Rezoluciju 1244, s tenkovima neće ući u UN

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas da se pojedine NATO zemlje takmiče koja će bolje i više oružja isporučiti Prištini i poručio im da je bolje da Albancima na KiM pošalju knjige, jer s tenkovima neće ući u UN, Unesko, Interpol


"Gospodo, ako hoćete da pomognete Albancima na Kosovu i Metohiji, šaljite im knjige, a nemojte da im šaljete tenkove jer sa tenkovima nikada neće ući ni u Ujedinjene nacije, ni u Unesko, ni u Interpol", rekao je Ðurić za RTS.


On je naveo da je Srbija uvek opredeljena za mir, ali i spremna da zaštiti svoje.

"Mi Srbi se nikada nismo plašili bilo čije sile, uvek smo bili opredeljeni za mir i uvek spremni da zaštitimo ono što je naše. To ste juče mogli da čujete i od predsednika Srbije", naveo je Ðurić.

Kako kaže, na KIM, umesto oružja, treba poslati knjige, Rezoluciju 1244, Povelju UN...

"Ako Avdulah Hoti može da kaže da je jedino rešenje u okviru važećeg ustava tzv Kosova, ja ću lično da mu pošaljem Ustav Republike Srbije pa da nešto nauči, jer je naš Ustav bar 200 godina stariji u odnosu na njihov", poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Imamo resurse i uticaj da budemo petostruko uspešniji od PR

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da Beograd ima kapacitete, resurse i diplomatski uticaj da bude petostruko uspešniji u akciji otpriznavanja nego Priština u akciji priznavanja nezavisnosti Kosova i ocenio da je jasno da se ne može računati da će Priština poštovati bilo kakav dogovor.

Ðurić je za RTS rekao da je tim na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem doveo do toga da 18 država povuče priznanje Kosova, a da Priština nije imala nijedno novo priznanje, kao i da je sprečeno članstvo u Unesko, Interpol i druge svetske organizacije.

On kaže i da nema sumnje da oni koji su pre 20 godina podržavali nezavisnost Kosova to i danas čine.

"Ja očekujem i zahtevam od svih njih da rade na kredibilitetu dijaloga, da održe lekciju kada je potrebno svojim pionima u Prištini", kazao je Ðurić.

Foto: printscreen RTS

On je naveo da Avdulah Hoti izjavom da će sa međunarodnim partnerima Priština nastaviti da lobira za članstvo u međunarodnim organizacijama, iako je prekid te kampanje bio uslov za nastavak dijaloga, pokazao da ne poštuje reč koju je javno dao predstavnicima SAD i EU, te da im je na taj način udario politički šamar.

"Mi nismo iznenađeni time, ali nećemo ćutati na pokušaje Prištine da postane članica međunarodnih organizacija, odgovorićemo petostruko jače i na prvu državu koja ih prizna, ako se to desi, pet puta više država će povući priznanje Kosova", rekao je Ðurić.

Govoreći o razgovorima u Briselu prošle nedelje, Ðurić je rekao da ceni nastojanje i napore posrednika da nakon 20 meseci obnove dijalog.

Istakao je, međutim, da je Beograd došao pripremljen, da je za svaku temu imao vodeće eksperte u timu, spremne predloge i dokumentaciju, a da je Priština bila nespremna da razgovara o nekim temama, negirala da postoje problemi, poput problema raseljenih.

"Zvaničnici Brisela će privatno, kad nema javnosti i kamera, da kažu da bi ljudi iz Prištine morali ozbiljnije da pristupe, da se pripreme, da nije dobro da ne žele da razgovaraju o ekonomiji", rekao je Ðurić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
fark

pre 3 godine

Mi Srbi se nikada nismo plašili bilo čije sile, uvek smo bili opredeljeni za mir i uvek spremni da zaštitimo ono što je naše. To ste juče mogli da čujete i od predsednika Srbije

NE SANJAJTE DA ĆETE NA SRBE TENKOVIMA! ZAR VAS PROŠLOST NIJE BAŠ NIŠTA NAUČILA?! Đurić: Nemačka neka Prištini pošalje knjige, dosta je oružja na Balkanu
Politika

NE SANJAJTE DA ĆETE NA SRBE TENKOVIMA! ZAR VAS PROŠLOST NIJE BAŠ NIŠTA NAUČILA?! Đurić: Nemačka neka Prištini pošalje knjige, dosta je oružja na Balkanu

Srbija i Srbi žele mir, ali nikada nećemo bežati od toga da odbranimo ono što je naše. Srbija je danas, upravo zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i SNS, ozbiljna država, s respektabilnom vojskom i bezbedno-obaveštajnim aparatom i svakom bezbednosnom izazovu pristupaće ozbiljno i odgovorno, kaže potpredsednik SNS i direktor kancelarije za KiM Marko Đurić

26.07.2020

08:38

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija