• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.07.2020

14:33

SPASIĆ PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV UGLJANINA: Treba da bude uhapšen, a pre toga - kod psihijatra!

Politika

SPASIĆ PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV UGLJANINA: Treba da bude uhapšen, a pre toga - kod psihijatra!

Podeli vest

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost podneo je danas krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru protiv Sulejmana Ugljanina, predsednika Stranke demokratske akcije, zbog podstrekivanja građana da ne nose zaštitne maske za lice, sa obrazloženjem da se u njih "stavljaju bojni otrovi"

Mario Spasić, generalni sekretar Transparentnosti, objašnjava:

- Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru danas smo podneli krivičnu prijavu protiv Sulejmana Ugljanina, predsednika Stranke demokratske akcije, zbog podstrekivanja građana da ne nose zaštitne maske za lice, sa obrazloženjem da "tek kada su počele maske da se koriste povećao se broj smrtnosti" jer se u njih "stavljaju bojni otrovi".

Ovo je morbidna i potpuno neutemeljena izjava jednog političara koji se predstavlja da mu je nivo inteligencije makar na prosečnom novu, što je jasno da i nije slučaj. Potpuno je jasno da se radi o lupetanju, sa ciljem sluđivanja građana Srbije, ali u čemu ima elemenata krivičnih dela Izazivanje panike i nereda i krivičnog dela Podstrekivanje a u vezi sa krivičnim delom Prenošenje zaraznih bolesti. Dakle, ovakvom izjavom Ugljanin podstrekava građane da vrše krivično delo nesprovođenja zdravstvenih mera tokom epidemije, za šta je zaprećena kazna od više od tri godine zatvora, makar ga ni jedan građanin ne poslušao - kaže Spasić i dodaje:

(VIDEO) SULJO U ZONI SUMRAKA! Ugljanin izneo najluđu teoriju zavere: UMIREMO JER NOSIMO MASKE! NEKO JE U NJIH STAVIO MALO VIRUSA!

- Oštro osuđujemo nadrilekarstvo Sulejmana Ugljanina i zatražili smo od nadležnog tužioca da se izvrši psihijatrijsko veštačenje nad Ugljaninom, kako bi se shvatilo da li je on uračunljiv kada ovakve nebuloze servira javnosti jer ovakve njegove izjave mogu imati smrtne posledice po sledbenike koji njegove savete slušaju. Pozivamo građane da se pridržavaju zdravstvenih mera koje propisuje Država, jer je to jedini način da građani ne dođu u smrtnu opasnost o novog korona virusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija