• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.07.2020

13:08

JE L' HOĆETE DA KAŽETE DA STE VI IZNAD ZAKONA? Uprava za sprečavanje pranja novca može da proverava ministre, ali ne sme da takne NVO?!? ZAŠTO KUKATE, AKO JE SVE U REDU?

Politika

JE L' HOĆETE DA KAŽETE DA STE VI IZNAD ZAKONA? Uprava za sprečavanje pranja novca može da proverava ministre, ali ne sme da takne NVO?!? ZAŠTO KUKATE, AKO JE SVE U REDU?

Podeli vest

Nevladine organizacije, takozvani nezavisni mediji i još "nezavisniji" novinari, digli su danas neviđenu frku i paniku jer Uprava za sprečavanje pranja novca, kao nezavisni državni organ, najavljuje proveru i njihovih novčanih transakcije u proteklih godinu dana

 

Gospoda iz NVO i "nezavisnih" medija, skočila su kao poparena, samo zato što nezavisna državna institucija radi svoj posao. 

Zašto kukate, ako je sa vašim poslovanjem sve u redu? Kad je ta ista uprava istraživala novčane transakcije čak četiri aktuelna ministra, onda niste dizali dževu, kad ta ista uprava proverava poslovanje, kako vi volite da kažete "režimskih medija", onda nikom ništa.

Ali kad neko pokuša da proveri vas, onda je to tiranija, ugrožavanje sloboda i "zloupotreba institicija zarad obračuna sa kritičarima vlasti".

A istina je nešto drugačija. U skladu sa Preporukom 8 FATF i relevantnim međunarodnim dokumentima, uključujuci i Rezoluciju SB UN 2462, Srbija je implementirala mehanizam nadzora nad neprofitnim sektorom u cilju sprečavanja njegovih zloupotreba u svrhu finansiranja terorizma.

Mehanizam je u decembru 2019. godine vrednovan od strane MANIVALA i ocenjen je kao široko usklađen sa standardima FATF.

Procedure i kriterijumi za vršenje nadzora su usvojeni od strane Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor. Transparentni su i javni. Celokupan nadzor se sprovodi u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima koji su u skladu sa svim relevantnim medjunarodnim preporukama i kriterijumima.

Dakle, što se bunite ako poslujete u skladu sa zakonom?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 3 godine

kad meni dođu, proveravaju zasnjih 10 godina? Zašto njih samo godinu dana?

zoki

pre 3 godine

Ma , sve su strani placenici pa se boje da se ne sazna ko su im gazde jer ako se sazna , onda im je kraj .

milankukic

pre 3 godine

eto belaja sad ce sve da se sazna odakle vetar duva i zasto se oni toliko bahate

Sumadinac

pre 3 godine

Na zapadu postoji Finaciska policija koja ima pravo u svaku firmu ili ustanovu da u svako doba i noci i dan da upadne i proveri finacije .Svako odupiranje sledi zatvaranje kompanija ili lisenje slobode vlasnika ili poslodavaca kao i mnogih politickih partija ili funkcionera pa sto nebi bilo tog i u Stbiji. Jednom za uvek se mora stati ma noge kriminalu i korupciji u Srbiji.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija