• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.08.2020

13:20

MARKOVIĆ: Hrvatska slavi dan etničkog čišćenja Srba

Politika

MARKOVIĆ: Hrvatska slavi dan etničkog čišćenja Srba

Podeli vest

Neverovatno je da jedna evropska država u 21. veku proslavlja dan kada je izvršen jedan od najvećih zločina u Evropi nakon Drugog svetskog rata, izjavio je danas član Glavnog odbora SNS Aleksandar Marković



On je u saopštenju naveo da Hrvatska proslavlja dan kada je zločinackom akcijom "Oluja" izvršila etničko čisćenje Srba iz Hrvatske, proteravši najveći deo srpskog naroda koji je vekovima živeo na ovim prostorima.

Podseća da je u ovom zločinačkom poduhvatu ubijeno ili nestalo više hiljada Srba dok je proterano vise stotina hiljada Srba, čija imovina je potom uništena ili opljačkana.

- Još neverovatnije je da postoji volja i spremnost nekog Srbina da prisustvuje proslavi koja se u Hrvatskoj organizuje povodom godišnjice Oluje a koju Hrvati tako cinično nazivaju ''Dan pobede''. Teško je razumeti u čemu se sastoji ta "pobeda" - naveo je Marković.

Proterati stotine hiljada svojih građana, samo zato što se imenom, prezimenom i verskom pripadnošću razlikuju, likvidirati hiljade ljudi od čega najveći broj civila, staraca, žena i dece, zapaliti im kuće, opljačkati imovinu, sprečavati povratak u državu i to sve nazvati pobedom - zaista je nezabeležen cinizam, kazao je funkcioner SNS.

Utoliko je teže, kaže, razumeti odluku da neko ko predstavlja srpski narod u Hrvatskoj uopšte razmišlja o odlasku na tu monstruoznu proslavu a kamoli da zaista i ode.

- Odlazak na takav događaj predstavlja vrhunac mazohizma, legitimizaciju egzodusa Srba, otvoreno vređanje srpskih žrtava i šamar u lice svakom ko je u Oluji izgubio nekoga. Ako imamo u vidu da do danas gotovo niko nije odgovarao za ovaj zločinački poduhvat, ispravno je reći da je ''Oluja'' zločin koji još traje - rekao je Marković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maks

pre 3 godine

Imali su ti "krajišnici" još 1990 "REFERENDUM" o tome da žele živjeti u "srbiji". Nakon što su protjerali SVE (250 000) Hrvate iz te tzv " krajine". Kao to da TO stalno "zaboravljate" ??? I eto kao što vidimo, "referendum" je "prošao" sa 100% glasova. I sad žive u srbiji. Za to su i glasali, zar ne ???

Smrad

pre 3 godine

Slavi povratak okupiranih delova znanih kao Krajina. To šta su Srbi pobegli im dođe ko bonus

Stojan

pre 3 godine

Proglasili su Srbe kao etnicku manjinu tako da su toboze legalno etnicki ocistili tu njihovu lijepu tvorevinu. A sada to slavljenje, sta drugo da se i ocekuje od naroda koji je pobio vecinu Srba za vreme drugog svetskog rata na teritoriji Vojne Krajine. To im je jedina istorija i sa tim se ponose.

USTAŠKO ZLO! Jadranka Kosor prvo podržavala nerede u Beogradu, a sad TRAŽI DA SRBIN U HRVATSKOJ VLADI OSUDI VUČIĆA JER TVRDI DA JE "OLUJA" BILA ETNIČKO ČIŠĆENJE SRBA!
Politika

USTAŠKO ZLO! Jadranka Kosor prvo podržavala nerede u Beogradu, a sad TRAŽI DA SRBIN U HRVATSKOJ VLADI OSUDI VUČIĆA JER TVRDI DA JE "OLUJA" BILA ETNIČKO ČIŠĆENJE SRBA!

Bivša predsednica vlade Hrvatske Jadranka Kosor, koja je zdušno podržavala rušilaške proteste Dragana Đilasa i Boška Obradovića u Beogradu, traži od potpredsednika hrvatske vlade, Srbina Borisa Miloševića, da pre odlaka u Knin kaže da "Oluja" nije bila etničko čišćenje Srba i da osudi predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji grmi o "etničkom čišćenju"

02.08.2020

08:43

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija