• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.08.2020

21:21

ZOVU ME PARTNERI IZ DRUGIH ZEMALJA, PITAJU ZAŠTO ONI NE IDU NA PROSLAVU "OLUJE"... Dačić: Odlazak Miloševića u Knin je pogrešan, u interesu Hrvata!

Politika

ZOVU ME PARTNERI IZ DRUGIH ZEMALJA, PITAJU ZAŠTO ONI NE IDU NA PROSLAVU "OLUJE"... Dačić: Odlazak Miloševića u Knin je pogrešan, u interesu Hrvata!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je odluka predstavnika Srba u Hrvatskoj Borisa Miloševića da ode na obeleževanje godišnjice Oluje bila pogrešna i da njegovo prisustvo u Kninu nije bilo potrebno srpskom, već hrvatskom narodu

Dačić je ponovio raniji stav da o pitanjima koja se tiču srpskog naroda u celini treba promisliti i da se važne odluke poput odlaska u Knin ne donose na takav način da je, kako kaže, reč o privatnim stavovima pojedinca ili nekih stranaka.

- Šta su Srbi tamo slavili i šta su dobili, i šta će dobiti. Da li su Hrvati izmenili svoj vokabular i rekli da je to bilo etničko čišćenje? Nisu niti će reći - rekao je Dačić gostujući u emisiji ''Oko'' na RTS.

Ocenio je da je odlazak Miloševića na proslavu ''Oluje'' pokušaj rušenja srpskog jedinstva navodeći da Srbi u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i većinski broj Srba u Hrvatskoj misle drugačije i da zato ta odluka nije smela da se donese na takav način.

Dačić je na argumente u javnosti da je odluka o odlasku Miloševića, potpredsednika Vlade Hrvatske, doneta u interesu Srba, postavio pitanje, ako Srbi treba da budu na proslavi ''Oluje'' da bi u današnje vreme dobili struju, u kakvoj onda zemlji žive.

- Odlazak Miloševića u Knin nije bio potreban srpskom već hrvatskom narodu. Hrvatski ambasador (Hidajet) Biščević je danas rekao da su prava Srba u Hrvatskoj veća nego prava Hrvata u Srbiji. Da li će se sada Srbi vratiti u Hrvatsku, da li će se učiniti nešto na tome - pitao je Dačić.

PLENKOVIĆEV GOVOR JE DOKAZ DA SE HRVATSKA NIJE SUOČILA SA SVOJOM ZLOČINAČKOM PROŠLOŠĆU! Linta: Ništa se neće promeniti u odnosu prema Srbima u toj zemlji!

 


Ponovio je da je reč o pogrešnoj odluci i da su mu se povodom toga javljali predstavnici partnerskih država Srbije.

- Zovu me predstavnici partnerskih zemalja, koje smo godinama ubeđivali da ne treba da idu na proslavu ''Oluje'' i pitaju kako da oni ne idu, a predstavnici Srba dolaze - kazao je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Misko

pre 3 godine

Krv nije voda.Krv nije voda! Otac mu je bio u USTASAMA i niko ne pita koliko je srba pobio da bi se dokazao,a ovo je samo preslo sa oca na sina.Sva krivica za ovo na M.PUPOVAC jer on mu je sef,a za stradanje srba u ustasiji najveci krivac ja SL.Milosevic, Eeeee srbi razmislite malo.

KIKI

pre 3 godine

FIN NEKI ČOVEK , DOBRIH SE FOTELJA NAMASTIO . SAD ĆEMO DA TI APLAUDIRAMO I MAŠEMO ZASTAVAMA

Panta

pre 3 godine

Pa gospodo srpski političari u Hrvatskoj, upravo ste legalizovali OLUJU. Neka vam je bog u pomoći i vama i vašoj kratkoj pameti.

Ops

pre 3 godine

Neverovatno je kako ambasador Hrvatske može reći takvu sramotu izjavu, da Srbi u Hrvatskoj imaju veća prava nego Hrvati u Srbiji. Zar stvarno mislite da u eri interneta i masovnih komunikacija, možete prodati tu lažnu i glupu tezu nekome ko je preživeo golgotu hrvatskog nacionalizma od 90. do danas? Još uvijek prodajete čist hrvatski zrak punjen u limenke?,

Rade

pre 3 godine

Sada je rešeno Srpsko pitanje u hrvatskoj, Srba više nema!

OLUJA ZLOČINA! Pročitajte najnoviji autorski tekst Nebojše Bakareca!
Politika

OLUJA ZLOČINA! Pročitajte najnoviji autorski tekst Nebojše Bakareca!

Doskorašnji predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) u Hrvatskoj, funkcioner SDSS i potpresednik vlade Hrvatske, Boris Milošević smatra da je njegov najavljeni odlazak na proslavu vojne akcije „Oluja“ važan „gest“ koji će poboljšati status srpske zajednice u Hrvatskoj, piše Nebojša Bakarec, politički analitičar i budući poslanik SNS. Tekst prenosimo u celosti

01.08.2020

17:48

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija