• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

10.08.2020

23:20

INTERVJU! Zoran Đorđević, ministar za rad i član Predsedništva SNS! Uhapsio bih tajkune koji lažima o koroni hoće da ruše Srbiju!

Politika

INTERVJU! Zoran Đorđević, ministar za rad i član Predsedništva SNS! Uhapsio bih tajkune koji lažima o koroni hoće da ruše Srbiju!

Podeli vest

Deo opozicije kao da želi da se građani masovno zaraze koronavirusom kako bi onda mogli da kažu da Srbija ne funkcioniše. Oni posebno apostrofiraju stanje u staračkim domovima, a ono je u našoj zemlji značajno bolje nego u mnogim drugim zemljama!

Ovo kaže Zoran Đorđević, ministar za rad, socijalna i boračka pitanja i član Predsedništva SNS, koji u razgovoru za Informer ističe da su u ustanovama socijalne zaštite mere protiv virusa preduzete još pre uvođenja vanrednog stanja u zemlji.

- Osim korišćenja zaštitne opreme, dezinfekcije i pranja ruku, uveli smo i zabranu poseta, propisali način unošenja predmeta, protokole izlaska i ulaska, organizovali petnaestodnevni smenski rad zaposlenih i obezbedili negu za one koji se uprkos svemu zaraze.

Međutim, bilo je i propusta...

Obradović je opsednut Vučićem

Kako komentarišete tvrdnje Boška Obradovića da u Srbiji nema demokratije?

- Jadna je opozicija u kojoj sledbenik Dimitrija Ljotića kroji politiku. Njegova "demokratija" su batine za neistomišljenike, pretnje vešanjem, vređanje... Njegovo ponašanje može se tumačiti kao frustracija zbog lika i dela Vučića, kojim je opsednut.

- Svi koji su načinili propuste, pre svega mislim na Gerontološki centar u Nišu, procesuirani su. Svako ko je kriv odgovaraće. I ja lično odgovaram predsedniku Vučiću, Vladi Srbije i građanima, koje bi opozicija da laže. Sve može, ali laži neću dozvoliti.

Organizacija "Hjuman rajts voč" tvrdi da se nedovoljno brine o osobama sa invaliditetom...

- Lažima žele da uruše ugled Srbije i bace ljagu na resor i mene lično. U saradnji s Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom uradili smo kapitalne projekte kako bismo im poboljšali uslove života, uključujući distribuciju zaštitne opreme, pristupačnost i zapošljavanje. Svi kredibilni savezi i udruženja mogu to da potvrde.

Zašto onda šef Katedre za bioetiku Uneska Vojin Rakić kaže da vlada haos u domovima za stare?

Dobra saradnja sa sindikatima

Kako sarađujete sa sindikatima i poslodavcima?

- Saradnja nikad nije bila bolja. Obezbedili smo sindikatima bolje uslove, a građanima smo većim platama i penzijama poboljšali materijalni položaj. Vlada ima jasnu viziju i plan razvoja zemlje, što je oličeno u planu "Srbija 2025".

- Jedan čovek u međunarodnoj organizaciji zloupotrebio je položaj jer je nezadovoljan nekim odlukama suda i Centra za socijalni rad. U ustanovama socijalne zaštite rade odgovorni, profesionalni, posvećeni i humani ljudi. Po 15 dana se ne viđaju sa porodicama jer danonoćno brinu o skoro 850.000 ljudi. Gade mi se oni koji zbog ličnog interesa blate svoju zemlju.

Da li će biti otpuštanja u javnom sektoru zbog korone?

- Kako je predsednik Vučić rekao, najmanje ćemo osetiti negativne efekte u odnosu na celu Evropu. Država će svakog zaštititi i pomoći svima onako kako to radi od 2012. godine. Građani nisu glupi, izabrali su Vučića i SNS zato što su rezultati našeg rada opipljivi. A sve one tajkune koji obmanjuju javnost i rade protiv zakona ove zemlje bih uhapsio jer je Srbija iznad svega.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija