• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.08.2020

11:14

DVE ZDRAVSTVENE USTANOVE IZLAZE IZ KOVID SISTEMA! Lončar: U bolnicama u Srbiji ima dovoljno mesta

Politika

DVE ZDRAVSTVENE USTANOVE IZLAZE IZ KOVID SISTEMA! Lončar: U bolnicama u Srbiji ima dovoljno mesta

Podeli vest

Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije, kao i Institut za reumatologiju, od danas izlaze iz kovid sistema, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i navodi da će se u naredna četiri dana u te dve zdravstvene ustanove obavljati dezinfekcija


Posle sastanka sa direktorima kovid bolnica, Lončar je najavio da je u planu da iz kovid sistema uskoro izađe i Institut za ortopediju na Banjici.


Lončar je naveo da će se Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije, kao i Institut za reumatologiju, vratiti u normalan proces rada i da od danas neće više primati kovid pacijente.

Ministar je rekao da u svim kovid bolnicima u celoj Srbiji ima dovoljno mesta.

Lončar je naveo da je na današnjem sastanku dogovoreno da se polako vraća sistem u normalne tokove, odnosno u nonkovid bolnice.

"Sledeći koji će ići u smanjenje kovid pozitivnih, odnosno koji će ostati bez tih pacijenta je Banjica, koja je neophodna za dalji rad i pokušavamo da sistem vratimo za potrebe koje su neophodne za sve pacijente", rekao je Lončar.

Arena nastavlja da radi, spremamo se za jesen

Zdravstveni sistem se priprema za scenario na jesen i mora biti spreman na sve, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i navodi da privremena bolnica za kovid pacijente u Beogradskoj areni nastavlja da radi, a da će se u naredne dve nedelje nastojati da se zdravstveni radnici odmore.

"Pokušaćemo da zdravstvene radnike odmorimo, posebno iz unutrašnjosti koji su sada u Beogradu ili u nekim drugim bolnicama, da ih vratimo u njihove gradove i da oni pokušaju da iskoriste godišnje odmore i da se odmore", rekao je Lončar novinarima nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Poručio je i da nije vreme za opuštanje, te da svi treba da budu svesni da će maske dugo biti naša realnost i da ne smemo da se opustimo i "junačimo".

"To je jedini način da funkcioniše i to se pokazalo kao dobro i da može da da rezultat. Maske, distanca i higijena...", naveo je ministar.

 

Sve više pacijenata koji su preležali koronu javlja se sa problemima na plućima i na srcu i on moraju da budu adekvatno zbrinuti, jer ne mogu da se upućuju u kovid bolnice, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

POTREBAN JE OPREZ, POSLEDICE KORONE SU OZBILJNE! Stevanović: Nakon preležanog virus JAVLJAJU SE OZBILNE KLINIČKE SLIKE!

Nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, on je rekao da se za pacijente koji su preležali kovid-19, a koji se sada javljaju sa problemima na plućima i na srcu, moraju obezbediti odgovarajući kapaciteti.

"Moramo da ih ozbiljno zbrinemo, da pregledamo i da vidimo o čemu se radi sa tim pacijentima", rekao je Lonncar.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija