• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.08.2020

12:47

Stefanović: Kontinuirano ulaganje u podizanje kapaciteta vatrogasno-spasilačkih jedinica i policije

Politika

Stefanović: Kontinuirano ulaganje u podizanje kapaciteta vatrogasno-spasilačkih jedinica i policije

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je da MUP kontinuirano ulaže u podizanje kapaciteta vatrogasno-spasilačkih jedinica i policije, o čemu svedoči i današnja isporuka šest vatrogasnih kamiona koje je MUP nabavio za Sektor za vanredne situacije.


"I ovih šest kamiona pokazuju našu nameru da u potpunosti modernizujemo vozni park vatrogasno-spasilačkih jedinica“, rekao je Stefanović i objasnio da Sektor za vanredne situacije danas pored cisterni, dobija i dva hidraulična vozila sa korpama koje, uz pomoć lestvi, mogu da se podignu na visinu od 30 metara.

Ministar je naveo da je ova isporuka još jedna u nizu nabavki vozila za Sektor za vanredne situacije i istakao da je od početka 2019. godine do danas MUP nabavio 72 vatrogasna kamiona, 230 različitih terenskih vozila, 27 kombi vozila i 29 auto prikolica.

„To naravno nije kraj. U narednih nekoliko meseci očekujemo isporuku novih kamiona tipa ''iveko'', pet hidrauličnih vozila sa lestvama i deset autocisterni“, najavio je Stefanović.

 

 


Istakao je da se Ministarstvo unutrašnjih poslova trudi da svake godine dotrajale kamione zameni novim i tako pomogne vatrogascima koji svakodnevno štite živote građana.

Stefanović je naglasio da Srbija danas ima stabilnu ekonomiju, zahvaljujući čemu Ministarstvo unutrašnjih poslova može kontinuirano da ulaže u policajce i vatrogasce.

"Ove godine vatrogasci-spasioci imali su 18.300 intervencija. Veliki broj intervencija i rizik koji preuzimaju, da bi spasili građane Srbije, pokazuju koliko je važno ulaganje u njihovu opremu, uniforme, vozila i sve ono što čini njihov rad efikasnijim i lakšim“, poručio je Stefanović.

Pored ulaganja u opremu, vozila i uniforme, kako je naveo Stefanović, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je i dve nove vatrogasno-spasilačke stanice u Lazarevcu i Zaječaru.

„U narednom periodu nastavićemo sa takvim projektima kako bi otvorili nove stanice, ali i rekonstruisali postojeće. Hoćemo da pokažemo poštovanje prema ljudima koji ulažu ogroman rad i hrabrost da bi nas štitili od poplava, požara i svih drugih vanrednih situacija“, zaključio je Stefanović.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija