• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

17.08.2020

21:47

"UJEDINJENA OPOZICIJA SRBIJE" RASPADA SE I PRE NEGO ŠTO JE NASTALA! Jeremić o aferi "polu Bošnjak": Đilase, biraj! Ili Jovanović ili ja!

Politika

"UJEDINJENA OPOZICIJA SRBIJE" RASPADA SE I PRE NEGO ŠTO JE NASTALA! Jeremić o aferi "polu Bošnjak": Đilase, biraj! Ili Jovanović ili ja!

Podeli vest

Vuk Jeremić traži od Đilasa da se odrekne Nikole Jovanovića i najavljuje da će raskinuti koaliciju ukoliko ovaj, kako se najavljuje, postane funkcioner SSP

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić javno je juče uputio ultimatum svom koalicionom partneru i lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu da prekine svaku saradnju sa Nikolom Jovanovićem, doskorašnjim potpredsednikom NS!

Ovakva poruka usledila je nakon što su objavljeni tajni snimci u kojima se jasno čuje kako Jovanović vrbuje Jeremićeve ljude da pređu u SSP, ali i kako za svog dojučerašnjeg lidera kaže da je "polu-Bošnjak" i "Pozderac od koga treba bežati"!

Preotimanje ljudi

Vuk Jeremić je tako poručio da nikakva dalja saradnja sa Nikolom Jovanovićem nije moguća, pa ni u okviru novog opozicionog bloka u tzv. "Udruženoj opoziciji Srbije", koju je NS formirala sa Đilasovim SSP.

- Nadam se da će svi imati razumevanja za stav NS da sa Nikolom Jovanovićem nikakva saradnja više nije moguća, kao što bi i NS imala razumevanja da je situacija obrnuta. Zamislite, molim vas, da neko na nacionalnoj osnovi napadne, recimo, Mariniku Tepić?! Pa, tom više ne bi bilo mesta u našim redovima! Pred nama je teška borba za promene u kojoj moramo biti solidarni i iskreno sarađivati. Ukoliko se budemo gložili i jedni drugima gurali prst u oko, ništa dobro nećemo moći da uradimo za građane... - rekao je Jeremić u intervjuu "Blicu" i između redova optužio Đilasa da mu rovari po stranci.

On je rekao da elementarna pristojnost nalaže da ne preotimate saradnike svojim koalicionim partnerima.

Jovanović je ismevao i moju i Natašinu borbu da dobijemo dete

Vuk Jeremić je rekao i da do sada nije mogao da poveruje u priče kako je Jovanović s prezirom komentarisao dvadesetogodišnju borbu njega i njegove supruge Nataše da dobiju dete.

- Nisam želeo da verujem šta je sve Nikola Jovanović pričao o mojoj supruzi Nataši, uključujući i uličarski prezir s kojim je govorio o našoj traumi tokom dvadesetogodišnje borbe da dobijemo dete... - rekao je Jeremić.

- Elementarna pristojnost nalaže, ukoliko sa nekim iskreno sarađujete, da mu ne radite ništa "iza leđa", pogotovo stvari koje za tog partnera imaju nedvosmisleno štetne posledice. Ne želim da verujem da je predsednik SSP Dragan Đilas lično imao bilo šta sa Jovanovićevim pokušajima slabljenja NS. To je neprihvatljiv odnos prema saborcima. Pre dve nedelje, zajednički poznanik je pokušao da organizuje moje viđanje sa jednim poverenikom SSP iz unutrašnjosti, koji je iskazao spremnost da razgovara o prelasku u NS, zajedno sa svojim ljudima. Odbio sam taj sastanak, jer to se ne radi... - naveo je Jeremić.

Komentarišući sve ovo Uroš Piper, medijski stručnjak i bivši Jeremićev bliski saradnik, kaže da je nova opoziciona koalicija unapred osuđena na propast zbog unutrašnjih trzavica i nameštaljki.

- Elitistička tvorevina, tzv. "Ujedinjena opozicija Srbije" već je politička prošlost. Otimanje, kupovina ljudi, ucene... sve to govori o iskrenosti tih nazoviopozicionara. Vlast može da trlja ruke sve dok se Đilas i Jeremić u ovoj zemlji predstavljaju kao opozicija - ističe Piper.

Hvataju pozicije

Politički analitičar Dragomir Anđelković navodi da je Jeremića i Đilasa povezivao isključivo truli interes.

- Nikad nije bilo nikakve bliskosti, ni ideološke ni lične, među liderima opozicionih koalicija. To su sve bile tvorevine iz interesa, a interesi ne traju previše dugo. Čim su prošli izbori, logično je da je počeo razlaz i unutrašnji sukob. Svako od lidera hvata poziciju za neke nove izbore i s političkog stanovišta ovakav epilog jeste očekivan - navodi Anđelković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Drugar

pre 3 godine

Da ce ujedinjena opozicija propasti, to se znalo...

Drugar

pre 3 godine

Opoziciju su stalno pratile neke afere, i stoga nije cudno sto se raspada pre nego sto nastane...

Tanja

pre 3 godine

UOS vise nema nikakve sanse da dodje na vlast.

Gorana

pre 3 godine

Ako se nepobiju, nista nisu uradili! Hahhaahha.........

Ivan

pre 3 godine

Ovaj savez se raspada jer se isključivo rukovodi ličnim intersima pojedinaca,a to narodu ništa dobro ne donosi.

BozaB

pre 3 godine

Ne mogu oni bez svadje, skandala i lopovluka. To im je vec preraslo u naviku.

Deki

pre 3 godine

Oni su više razjedinjeni nego što su ujedinjeni.

Vlado

pre 3 godine

Vučić da je mogao da bira opoziciju, ne bi mogao ovo da smisli. Ovo je najbolja opozicija na svetu. Ovo je savez rogova, baba i žaba u jednoj vreći!

Jelena

pre 3 godine

Ma može opozicija da se ujedinjuje do mile volje, ali ono što je istina nad njima stalno kruži rušilačka atmosvera. Jer jedani druge ne podnose, svi bi da budu na čelu, kako bi se dočepali vlasti lao vođe.

M Novosel

pre 3 godine

Pa to se znalo od samog početka. Stalno prave nekakve Saveze i pre nego što praktično i zaživi, taj Savez raspadne kao sapunica.

Stojan

pre 3 godine

Zasto je opozicija u Srbiji i u drugim drzavama Slovena identicna sa najvecim neprijateljima tih drzava? Zasto se oni sami ne zapitaju.

Dejan

pre 3 godine

Kakva tuga od opozicije,nisu se ni sastali a vec se raspali.

Teka

pre 3 godine

Umesto da se smire i krenu da pišu neki program i pokušaju na narednim izborima da dobiju poverenje naroda oni nastavljaju sa blamiranjem i snižavanjem i onako sve nižeg rejtinga

Daca

pre 3 godine

Jovanović zadao "prijateljski" udarac Jeremiću, verovvatno po zasluzi.

Marina

pre 3 godine

Ne postuju se ni sami medjusobno, a poverenje gradjana nema niko od njih.

kristinad

pre 3 godine

Svaki opozicionar želi ličnu korist, tako da je nemoguće da se oni slože i ujedine.

Maro

pre 3 godine

Sami sebe uništavaju. Nesposobni su i da svoje kreacije održe u životu, a zamislite kako bi se tek borili za građane Srbije. Dali bi sve što može, ne bi ni primetili. Jeremića neću ni da komentarišem, već je dokazao svojim glupim pitanjem u Hagu koliko je za diploma sa Kembridža "ozbiljna".

Saša

pre 3 godine

Ovo je još jedan dokaz da se lideri opozicije upravljaju isključivo svojom sujetom i ličnim interesom.

Marko

pre 3 godine

Sladak je taj med na koji oni jure ali niko nece da deli teglu...

petrovic ranko

pre 3 godine

vaš novinar je napisao da je nova udružena opozicija "elitistička tvorevina??Pitam se po kojem kriterijumu?Imaju veliki broj doktora nauka ili imaju mnogo para ili su bili u vlasti?Šta znamo o Đilasu??Zašto ti podaci ne postoje?Prihvatam da može da postoji određeni "pedigra"u smislu odrastanja uz roditelje intelektualce koji bi trebali da budu dobar primer i obrazovani vaspitači dece.O Đilasu ništa...osim da je studirao 12 godina.

Radomir

pre 3 godine

Raspao se pokret "1 od 5 miliona", raspao se "mocni" Savez koji sigurno pobejuje Vucica i SNS na izborima, isto ce se destiti sa novom formacijom pod nazivom "ujedinjena opozicija"(ko je ovu bagru sakupio i ujedinio :) )

zara

pre 3 godine

Raspali su se oni odavno , ne znam sta tu jos moze da se promeni

Ivana

pre 3 godine

Ovi potezi opozicije pokazuju da su dotakli dno!

Vlajko77

pre 3 godine

Naravno , svadje i svadjice unutar same takozvane opozicije nikad nisu prestajale , a takodje nemaju nikakvu podrsku u narodu jer im narod vise ne veruje !

janDe

pre 3 godine

Kao da ih je asteroid udario. Ne mogu da se sastave.

Marija

pre 3 godine

Ni ujedinjana niti razjedinjena opozicija, ne moze ostvariti kvalitetne politicke rezultate, sto ih dovoti u poziciju gubitnika!

Ana

pre 3 godine

Ujedinjena opozicija Srbije nikada nije postojala,niti ce ikada postojati.

Nemanja

pre 3 godine

Nista im nije bilo sveto, zato su tu gde su i zavrsili... u smetlistu politicke istorije.

kontesanera

pre 3 godine

Opozicija se stalno ujedinjuje, iako u suštini nema dodirnih programskih tačaka.

Milorad

pre 3 godine

Ovo nije nikakva opozicija,ovo su sve rogovi u vreći jer oni se samo ujedinjuju zbog profita i lične koristi.

gaga

pre 3 godine

Nikada i nisu bili jedinstveni.Svako je gledao svoj interes.

Alex

pre 3 godine

Zar je neko mislio da ce ljubav medju njima da potraje, kad ih veze samo to kako da opljackaju drzavu.

Miki

pre 3 godine

Opozicija ujedinjena pa tu se ne zna ko gde vuče i ko će koji deo da ugrabi oni pre će se razjediniti nego ujediniti

srna

pre 3 godine

Ne postuju se ni medjusobno, kako ocekuju da ih narod postuje i da im pokloni poverenje!?

Jelena

pre 3 godine

I tako polako pčeše da se za gušu hvataju između sebe. Čudna je to moć zvana żelja za vlašću.

Sanja

pre 3 godine

Zar se o tome još uvek govori? Pa oni su se raspali čim su se pogledali. Od početka haos u najavi.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija