• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.08.2020

10:27

TO NE BIVA, SRBIJA NIJE ONO ŠTO JE BILA 1999. GODINE! Ðurić: Priština pokušava da razgovore u Beloj kući predstavi kao PREGOVORE O NEZAVISNOSTI KOSOVA!

Politika

TO NE BIVA, SRBIJA NIJE ONO ŠTO JE BILA 1999. GODINE! Ðurić: Priština pokušava da razgovore u Beloj kući predstavi kao PREGOVORE O NEZAVISNOSTI KOSOVA!

Podeli vest

Razgovore Beograda i Prištine zakazane za 2. septembar u Beloj kući Priština pokušava da opstruiše pričom da su to pregovori o nezavisnosti Kosova, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić. On očekuje da će to biti razgovori o ekonomskim pitanjima



"Priština to radi iz dva razloga - da bi umirili domaću javnost i da zbune i pokolebaju države koje su bile spremne da promene svoj stav i povuku priznanje nezavisnosti Kosova", rekao je Ðurić za TV Hepi.

Priština, kako kaže, beži od pravih razgovora, jer se nadaju da je ovo 1999. godina, da će neko u njihovo ime da "tresne o sto nekakvo rešenje" i magičnim štapom natera Srbiju da na to pristane.

"To ne biva, niti je Srbija danas ono što je bila 1999. godine, niti su Albanci oni iz 1999. godine, niti je svet ostao isti", naveo je Ðurić.

Uveren je u uspeh Srbije u narednim godina jer, kako je rekao, "naš narod u genima ima sposobnost preživljavanja u vrlo složenim i kompleksnim uslovima", kao što su današnji geopolitički uslovi u svetu.

"Predsednik Aleksandar Vučić i državna delegacija nastoje da sve vrste razgovora sa Prištinom iskoriste za jačanje državne pozicije Srbije, kako na zapadu, tako i kod naših tradicionaslnih partnera koji nisu priznali nezavisnost Kosova", naveo je Ðurić.

Foto: Tanjug

Napominje da je važno što se razgovori odvijaju u Beloj kući, jer SAD imaju veliki uticaj na Albance, a bez uključivanja velikih sila nije realno očekivati da problem bude rešen.

"Pozicija Srbije je veoma teška, ali je predsednik Vučić ozbiljnim radom uspeo da se delegitimizuje Priština, da priznanje povuče 18 zemalja, a velike sile otvore za ideju postizanja kompromisnog rešenja", naglasio je on.

To da će Vučić da preda Kosovo, nastavlja, osam godina pričaju oni u čije vreme je, navodi, "Kosovo otišlo", Crna Gora proglasila nezavisnost, umesto Umnika doveden je Euleks, postavljene su granice na Jarinju i Brnjaku.

"Ne želim da se oko ove teme delimo. Nama sada treba solidarnost jer naspram sebe imamo nekoliko miliona Albanaca koji imaju jedan cilj - nezavisnost Kosova na celoj teritoriji", zaključio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija