• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.08.2020

12:30

HRVATI NAPUNILI GAĆE ZBOG SRPSKOG NAORUŽANJA! Moćni arsenal naše vojske IZAZVAO PANIKU U KOMŠILUKU!

Politika

HRVATI NAPUNILI GAĆE ZBOG SRPSKOG NAORUŽANJA! Moćni arsenal naše vojske IZAZVAO PANIKU U KOMŠILUKU!

Podeli vest

Srbija konstantno radi na modernizaciji naoružanja, kako bi naša vojska bila potpuno opremljena. Ipak, Hrvatska se, sudeći prema pisanju njihovih medija i njihovih analitičara, očigledno plaši srpskog vojnog arsenala

Kako piše Večernji.hr, Srbija ubedljivo prednjači u opremanju svoje vojske, te da je samo prošle godine povećala ulaganja u vojnu industriju za trećinu. 

Iako je opremanje oružanih snaga u toku i u ostalim državama u regiji, Srbija, koja je samo prošle godine povećala ulaganja u vojnu industriju za trećinu, uverljivo prednjači. Naoružanje se uglavnom kupuje od Rusije, Belorusije i Kine. Srbija je modernizirala avione, od Rusije i Belorusije dobila donaciju od 10 lovaca MIG-29. Kupila je i sastav dronova, pet helikoptera, oklopna vozila, najavila kupovinu 20 bombardera…, pišu hrvatski mediji.

MI SMO VOJNO NEUTRALNA ZEMLJA, SRBIJA SE NEĆE SVRSTAVATI NI UZ JEDAN BLOK! Vulin: Proces osavremenjavanja, obučavanja, opremanja Vojske Srbije se nastavlja

A šta ih to toliko plaši? 

Kineski PVO sistem

Naša zemlja kupila je moćni kineski PVO sistem dometa do 100 kilometara. Vojska Srbije uskoro će biti jača za moćni kineski PVO sistem FK-3, čije rakete imaju domet do sto kilometara!

SJAJNA VEST! MOĆNI KINESKI PVO SISTEM STIŽE U SRBIJU! Vojska nastavlja da jača! (VIDEO)

Foto: www.mod.gov.rs

"Lazar 3" JE NAŠE ČEDO I NAŠE ČUDO

Lazar 3 može biti opremljen različitim vrstama naoružanja poput daljinski upravljanom borbenom stanicom sa mitraljezom od 12.7 mm M-15 i kupolom sa topom 30 mm, što mu omogućava dejstva po ciljevima na zemlji i helikopterima i bespilotnim letilicama.

PROCES OSAVREMENJAVANJA, OBUČAVANJA, OPREMANJA VOJSKE SRBIJE SE NASTAVLJA !Modularna puška je nešto što nemaju ni mnogo veće, bogatije i razvijenije armije nego što je naša!

Foto: www.mod.gov.rs

6 novih bespilotnih letelica!

Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana odnedavno je ojačano nabavkom šest bespilotnih letelica, odnosno daljinsko pilotiranih vazduhoplova CH-92A i laserski vođenim avio-bombama iz Narodne Republike Kine.

Foto: www.mod.gov.rs

CH-92A

(VIDEO) SRPSKO NEBO OD DANAS JOŠ BEZBEDNIJE! Vojska Srbije ima još 6 novih bespilotnih letelica!

Raketni lanser LRSVM M18 „Oganj“

Uvođenjem u naoružanje Vojske Srbije modularnog samohodnog višecevnog raketnog lansera LRSVM M18 „Oganj“, raketna artiljerija dobiće sasvim nove mogućnosti, kakve do sada nije imala.

(FOTO) NOVE MOGUĆNOSTI RAKETNE ARTILJERIJE UZ MODULARNI „OGANJ“! Pogađa ciljeve i na udaljenosti od 50 kilometara

Srbija od SAD kupila 20 bombardera!



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sonja

pre 3 godine

Za naoružanje se ima,a za osnovnu medicinsku opremu pri početku pandemije covid-a 19 ,je vaš predsednik molio i kumio za pomoć u celom svetu,Hrvatska vas se nikad nije bojala,ni onda kada ste oteli sve naoružanje ex Jugoslavije, devedesetih god.prošlog veka.

Matan

pre 3 godine

to je kao dobro za Srbiju, što su Hrvati "napunili gaće"? Kad je Srbija zapostavila vojsku, zapostavila je i Hrvatska. Pare idu za nešto dugo. Sad kad se Srbija ozbiljno naoružava, u što Hrvati budu više "punili gaće", što mislite da Hrvatska ne može naći milijardu eura da kupi sve duplo? Naravno da može, samo je problem uvjeriti javnost da se toliki novac baca u vojsku. Zato i kukaju, i preko medija uvjeravaju Hrvate da moramo potrošiti taj novac na vojsku. Kod nas ipak ne bi dlučuje jedan čovjek, nego to treba dogovoriti u koaliciji, i čak s opozicijom..Zato su toliko spori.

zoran

pre 3 godine

Nema tamo nikakve panike već samo čuđenje čemu sve to u ova teška ekonomska vremena..Srbija nije nikome pretnja..i da hoće ne može..u pitanju su strahovi Srbije koji su takođe neopravdani..jedino što će svake godine morati odvojiti gomilu para za održavanje i funkcionisanje ratne mašinerije..kao i za vežbe i parade..opušteno, nije vreme za ratove..na Kosovo se sa vojskom ući ne može, bilo bi pogibeljno.

Frane

pre 3 godine

Bez brige, nitko ne puni gaće zbog vas. Pa čak ni Šiptari. Imali ste i 91. sve oružje u svojim rukama pa znamo kako je završilo. Nikako da shvatite da ste sve ratove vojno izgubili. Vi ratove počinjete a mi ih završavamo. Krenete li još jednom na nas imajte na umu da ovog puta nećete imat koridor za bežaniju a isto tako nema više ni traktora.

Samosvesna građanka

pre 3 godine

Hrvatska je članica NATO, tako da Hrvatsku naoruža(va)nje Srbije...

Mili

pre 3 godine

Nema vam ovde jače oružje od Čavoglava i pokliča Za dom spremni.

Saradžogla

pre 3 godine

Геџо,србине,утуви у ту твоју наивну главу да ти је србин КОЈИ МОРА ДА МИСЛИ ДА ЈЕ НЕКИ ХРВАТ увек утурио а да си ти после само кукумавчио!Геџо,запамти за навек да си највише пострадао од работа свога србина.Од работа својте!Деценијама ти је био газда аустроугарски каплар јозеф броз тито!ПС.Хрватима не треба чак ни војска јер су чланови НАТО мангупарије!

Vera

pre 3 godine

Nema jačeg oružja na svetu od pesme Čavoglave i pokliča Za dom Spremni. To je bar ovde svima jasno.

PANIKA

pre 3 godine

Nisu oni imali ništa 91g.... Oluja-Predaja 21.Kordunskog Korpusa Srpske Vojske-8.08.1995-Youtube

Slani

pre 3 godine

Juče ste pisali da im puca sezona a danas izašle zvanične brojke iz E-Vizitora RH koje kažu da im je sezona svetsko čudo i došla već na 64% od prošlogodišnje....Ja od masetralne Oluje 95g koja je Srbe toliko naučila pameti(I taman pomislim očistila od mržnje i mitomanije) eto još nisam čuo ništa u Srbiji o vekovnoj hrvatskoj ravnoj Slavoniji ovde na brdovitom Balkanu od Virovitice do Karlovca ko ni o vekovnom hrvatskom i katoličkom moru od Karlobaga dole do Dubrovnika ko da to stvarno niti nije srpsko ko da je sve to bila samo laž a?

Hahah

pre 3 godine

Smesni ste, bre! koja budala ce upravljati tim naoruzanjem, po komandi ludog Vulina? Vi? Ja, svakako ne! A i niko normalan vise ne zeli u vojsku, hvala Bogu!

VLADO

pre 3 godine

KOJE STE VI KURCEVE BUDALE BEZ PREMCA.MISLIM NA VAS NOVINARE KOJI SVRSAJETE NA ORUZIJE. STA TO HRVATI STREPE OD VAS CETNIKA DOBILI STE PO TAMBURI PA HOCETE OPET NA TRAKTORE PA BJEZI KUD KOJI MILI MOJI.DRUGO NAJ VAZNIJE HRVACKU CUVA NATO SAVEZ I NJOJ NISU POTEBNI NIKAKVA PSEBNA NAURUZANJA. A VI STE U DEBELOM STRAHU ZATO KUPJETE SRANJA RUSKA. TOTALNO STE OKRUZENI NATO SAVEZOM ZATO SERETE TANKO OD STRAHA.HAHAHAHAHAHAHAHAHA

jura

pre 3 godine

Ovo može biti priča samo za Srbe, svi ostali normalni znaju da je HR članica nato-a.

Marko

pre 3 godine

Traktoristi kad ćete shvatiti da nakon OLUJE nemamo niti malo respekta prema vama.tko vas se boji pa hajde da se bijemo ak imate muda.

Bata proja

pre 3 godine

Joj, prodali nam kinezi FK-3 ali ne onaj "pravi' od 170km nego nama slabiju verziju od 100km....dobili smo 4 Mi-35 helikoptera ( izvoznu verziju Mi-24) a hrvati (19) i makedonci (12) imaju i vise i bolje opremljene Mi-24 , dali nam pancir s-1ali ne i s-400, dobili smo koriscene migove 29 a ne nove, dobili na poklon stare BRDM-2...... ima li nasa vojska nesto dobijeno iz inostranstva ili kupljeno a da nema neku falingu ili da nije polovno???? Izgleda jedino ono sto sami pravimo i proizvodima je dobro i novo ( lazar, nova puska, rakete za oganj).

zoran

pre 3 godine

Hrvate to baš mnogo ne brine..i nije baš tako kao što naslov govori..izopačenost komentarisanja Informera..smeće od novina.

Djole

pre 3 godine

Hrvati se baš "uspaničiše", sve se tresu od straha.... Pa imaju od amerikanaca pre par godina dobijene MLRS siteme i sa njima mogu da dobace do Beograda, sada hoce da kupe NOVE avione ( Grippen ili eurofighter, a ne one polovne F-16) a ne polovne kao nasi migovi 29.... imaju vise borbenih helikoptera od nas (Mi-24, 19 komada)., a imaju i celi nato iza njih...zato, ovakvi naslovi su totalan promasaj...

Vlado

pre 3 godine

Realno gledano, baš Hrvate zabole..., što mi trošimo tolike pare na naoružanje. Oni su članica NATO a svakome sa gramom mozga je jasno šta znači član 5. NATO ugovora.

Car

pre 3 godine

Bilo bi mnogo bolje da srbija ima bolji zivotni standard. Ovako s naoruzanjem na jednu clanicu NATO-a. Glupo je uopste porediti se s hrvatskom koji su mnogo toga ispred srbije.

Mario

pre 3 godine

Sve veci strah se osjeca i u Svicarskoj tamo neke prognoze kazu da bi Srbska vojska u ofenzivi mogla da zauzme cijelu EU za menje od 24 sata a Ameriku za 5 do 7 radni dana.

maks

pre 3 godine

Uh evo sve se tresemo....Samo vi nama dođite opet. Jedva čekamo da vas vidimo.Na novoj traktorijadi. Samo naprijed.Možda čete sad imati više sreće. Ali iskustvo govori da bi najviše trebali ulagati u traktore. Nekako sam siguran da više nečete NITI pomisliti upuštati se u nešto čemu niste dorasli.

maks

pre 3 godine

Bijedo...ne brišite komentare koji vam ne idu u prilog. Ne boji se Hrvatska vas, nego je baš OBRATNO. Zato se i naoružavate tako panično. Ajde krenite opet. Jedva čekamo da vas vidimo na novoj traktorijadi. Ili čete vi to "dogodine" ??? Nekako sam siguran da nečete više NITI pomisliti krenuti u neku sličnu avanturu kojoj niste dorasli. I, za vas je puno pametnije, da ulažete u traktore. Nikad na Hrvate opančarska niža raso. To nikad nije dobro završilo za vas.

Mauser

pre 3 godine

Ne vidim razloga da se bojimo vašeg naoružavanja, nismo ni 91", a kamoli sad kada smo u NATO savezu.

NONJO

pre 3 godine

Možda ćete Vi napuniti gaće,ako Vam NATO poljubac pošalje, a to bi se moglo lako dogoditi zbog srbovanja po C Gori i drugih aktivnosti na balkanu!

Laki

pre 3 godine

Daj vise da ocistimo prvo Smece u nasoj Zemlji.. Koliko ljudi krpi kraj Sa krajem, vi samo o nekom naoruzanju... Ljudi vise nisu budale, nece vise niko da ratuje

Oluja 1995

pre 3 godine

I 1991 ste imali četvrtu armiju Europe iza sebe i što ste u Hrvatskoj postigli??? Hrvatska je članica NATO-a,pa ako hoćete izvolite.Sretan vam put.....??????

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija