• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.08.2020

10:11

(VIDEO) VUČIĆ U BATAJNICI! Predsednik Srbije o sposobnosti jedinica Vojske Srbije: Ovo je naša snaga, naša pamet. Sve više smanjujemo razliku zaostajanja za drugim silama

Politika

(VIDEO) VUČIĆ U BATAJNICI! Predsednik Srbije o sposobnosti jedinica Vojske Srbije: Ovo je naša snaga, naša pamet. Sve više smanjujemo razliku zaostajanja za drugim silama

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje prikazu dela sposobnosti jedinica Vojske Srbije na na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici

Prikazu sposobnosti prisprisustvuje i ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Na prikazu učestvuje deo jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

 

 

Tokom prikaza, avioni i helikopteri Vojske Srbije naletaće i simulirati borbe, evakuaciju, desant...

Nakon, toga, predsednik Vučić obišao je taktičko – tehnički zbor i najmodernija sredstva kojima su opremljene jedinice Vojske Srbije, kao i sredstva iz razvoja domaće industrije.

Vučić: Ponosan sam na sve što sam video danas

- Želim svi da čestitam na prikazanim sposobnostima, gde smo videli koliko smo opremljeniji i obučeniji i koliko je naša vojska jaka. Ja do sada nisam video ovoliku brzinu vojnika, bez greške. Izuzetna preciznost momaka, nove padobrane i ponosan sam na sve što sam video danas - rekao je predsednik Vučić obraćajući se novinarima nakon završetka vežbe.

- Prvi put viden je danas naoružan MI-17 je nešto što su velike novine, na koje sam posebno ponosan.

- Helikopteri Mi-35 su izuzetni, čoveka strah uhvati kad ih vidi. Ponosan sam na celu Vojsku Srbije, a 3. i 4. brigada poseban ponos. Želim da kažem svima ovde, jer ja nisam posebno stručan, ali trudio sam se da naučim. Sve što je danas prikazano na vojnoj vežbi jeste oružje koje mi proizvodimo u Srbiji, sve je naše. Sve je to naša pamet stvorila - rekao je Vučić nakon prikaza sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije i dodao:

- Sve što je ispred mene je "Zastava oružje" i možete da vidite i bacače granata i sve puške i petoletku. I "Mali Miloš" se na ovoj vežbi pokazao izuzetno. Ovo je sve oružje koje mi pravimo, samo da napomenem. Ovo je naša snaga, naša pamet. Sve više smanjujemo razliku zaostajanja za drugim silama, za kojima smo zaostal i svetlosnim godinama, rekao je ponosno predsednik Vučić dok je razgledao čim raspolaže vojska Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Srbija je ponosna na svoju vojsku koja je danas moderna i jaka.

Llubiša

pre 3 godine

Još kad bi nam "lgao" neki BUK I S300... Što jača vojska, stabilnija država i ekonomija. Svaka država koja ima jaku vojsku, ima i jaku ekonimiju. Kad su žuti uništili vojsku, uništili su i ekonomiju, trgovalo se samo sekundama.

seka

pre 3 godine

Srbija ima sta da pokaze i cime da se ponosi...

veljko

pre 3 godine

Nasa vojska nikad nije bila opremljenija i jaca i to sve zahvaljujuci drzavnom vrhu na celu sa nasim predsednikom Vucicem! Danas sa ponosom mozemo da gledamo nase vojnike na vojnom prikazu sposobnosti u Batajnici!

Tija

pre 3 godine

Opremljenost Vojske Srbije je osnovna u slucaju potrebe da se brani zemlja.

Barbara

pre 3 godine

Danasnji prikaz sposobnosti, vezba, trud i rad Vojske Srbije je rezultat napretka. Ulaganja su velika, ali neophodna, sigurnost nam je zagarantovana!

Rode

pre 3 godine

Vučić zna da samo jaka vojska znači stabilnu i sigurnu zemlju

Dela

pre 3 godine

Jos da vratiš obavezno služenje vojnog roka i glasam za tebe.

Prvoborac

pre 3 godine

Nepokolebljiva Srbija treba da ima vojsku za ponos i silu mora da prezentuje kad god može.Samo tako možemo da budemo sigurni i mirni za budućnost i zbog nas i zbog naše dece.

Sanja

pre 3 godine

Jačanje vojske je jedan od prioriteta države.

Tanjica

pre 3 godine

Imamo izuzetno opremljenu vojsku,a velika prednost je sto se dosta naoruzanja u Srbiji proizvodi.

Mica

pre 3 godine

Zahvaljujući velikim ulaganjima u vojnu opremu, danas imamo izuzetno opremljenu vojsku.

Stefan

pre 3 godine

Kvalitetom i efikasnoscu mozemo da pariramo vojskama u okruzenju, a razvijeni partnerski odnosi i na Zapadu i na Istoku omogucavaju nam da radimo sa drugim vojnim silama sveta.

Filip

pre 3 godine

Zhvaljujući vrhovnom komandantu, predsediku Vučiću, vojska Srbije je svakim danom sve jača i jača.

Ivan

pre 3 godine

Vojska nam je sada,jaca nego ikada do sada.....

Tanja

pre 3 godine

Srpska vojska je izuzetno sposobna da odbrani drzavu od agresora.

Ivana

pre 3 godine

Hvala našem predsedniku koji zaista radi na sve moguće načine da ojača našu državu.Srbija se danas cela razvija i gradi, to jeono što će nas ekonomski osnažiti.Aleksandar Vučić zaista radi na privlačenju stranih investicija kako bi pokrenulo skroz našu državu.

hfd

pre 3 godine

Jaka i savremeno opremljena i obučena vojska, je faktor odvraćanja od svake spoljne agresije.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija