• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.08.2020

11:25

NISU URADILI NIŠTA, A NAMA NEŠTO SPOČITAVAJU! KAKO VAS NIJE SRAMOTA?! Brnabić: Ðilas zaradio 700 miliona evra, a građani su imali ozbiljan minus u državnoj kasi

Politika

NISU URADILI NIŠTA, A NAMA NEŠTO SPOČITAVAJU! KAKO VAS NIJE SRAMOTA?! Brnabić: Ðilas zaradio 700 miliona evra, a građani su imali ozbiljan minus u državnoj kasi

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da bi deo opozicije koji kritikuje ulaganje u zdravstvo i dečiju bolnicu u Tiršovoj trebalo prvo da se upozna sa tim šta je aktuelna vlast uložila u zdravstvo i da prestane sa neosnovanim kritikima, s obzirom da, kako navodi, za vreme dok su oni vladali ništa nije uloženo, već se novac iz budžeta prelivao u njihov džep

Kako je navela za TV Pink, predsednik Stranke sloboda i pravda Dragan Ðilas i njegova stranka su zaradili 700 miliona evra, a građani su od toga samo imali ozbiljan minus u državnoj kasi, zbog čega je vlada koju je predvodio Aleksandar Vučić morala da smanji plate u javnom sektoru, penzije, kako bi nadoknadili taj novac.

"Vi na Tiršovoj niste uspeli da promenite prozore za 10 godina, niste mogli fasadu da popravite. Odakle vam obraz da pričate o Tiršovoj, o našem zdravstvu", poručila im je Brnabić.

Kako je navela, aktuelna vlast, kroz projekat "Jedne milijarde evra u zdravtsvu", samo za tercijalnu zdravstvenu zaštitu odvojila je za Klinički centar Niš 53 miliona evra, koji je ujedno, podsetila je, prvi klinički centar ikada završen u istoriji Srbije.

(FOTO) GOSPOĐO, VI SE MENTALNO "DETONIRATE" SVAKI DAN, TO DIREKTNO KOŠTA GRAĐANE SRBIJE! ANA BRNABIĆ ZAKUCALA MARINIKU TEPIĆ!


Za Klinički centar Srbije, za rekonstrukciju i izgardnju nove, izdvojeno je, kako je navela 69 miliona evra, dok kako je dodala za Klinički centar Kragujevac raspisuje se tender, a predviđena vrednost je 30 miliona evra, a za Klinički centar Vojvodine u septembru se očekuje potpisivanje ugovora i da se gradi.

Prema njenim rečima, za Kliničko bolnički centar Dragiša Mišović, odnosno opremu, izdvojeno je 14 miliona evra, a za završavanje KCB Zemun šest miliona evra.

"Za Tiršovu koju besramno pominju, samo za obnovu i opremanje izdvojili smo osam miliona evra, za radove oko dva miliona, a oprema oko šest", kazala je Brnabić.

Foto: printscreen RTV Pink

 

Dodaje da se privode kraju pripreme i za izgardnu "Tiršova dva" za šta je predviđeno 75 miliona evra, kao i da se privode kraju radovi na Urgentnom centru u vrednosti od 1,7 miliona evra.

Krenulo se i u obnovu Klinike za infektivne i tropske bolesti, kazala je Brnabić i navela da je za to izdvojeno pet miliona evra.

"Zašto oni nisu to uradili. Nisu imali pet miliona evra? Ne, nego nije ih bilo briga", kazala je premijerka.

INSTITUCIJE BI MORALE DA REAGUJU NA OZBILJNE MENTALNE KONFUZIJE KOJE IMA! Ana Brnabić RASKRINKALA SVE BEZOČNE LAŽI MARINIKE TEPIĆ!

Prema njenim rečima, krenulo se u izgradnju Dedinja dva, novog instituta za kardio-vaskularne bolesti, za šta je predviđeno 40 miliona evra.

Kada je u pitanju sekundarna zdravstvena zaštita opredeljeno je 200 miliona za rekonstrukciju i izgradnju opštih bolnica po Srbiji, završena je obnova u Leskovcu, u Loznici prva faza, kao i u Kraljevu, dok je u toku prva faza u Gornjem Milanovcu.

U toku je i obnova opštih bolnica u Prokuplju, Loznica - druga faza, Smederevska Palanka i Vrbas, Kraljevo i Aranđelovac - druga faza, a spremni su za nabavku Vranje, Pirot, Kikinda, Subotica, Surdulica.

DANAS PRIČAJU O IZDAJI KiM, A ONI SU ZATVORILI TU TEMU! Brnabić: Vučić je svojim umećem i neumornim radom uspeo da vrati to pitanje za pregovarački sto

Kada je u pitanju primarna zdravstvena zaštita, kako je navela Brnabić obnovljeno je 77 objekata domova zdravlja i ambulanti u 53 grada i opština.

"Kako vas nije sramota? Ne samo što ste lenji, nego vas ne zanimate da pogledate šta smo uradili za građane u zdravstvenoj zaštiti da znate da nas ne biste kritikovali za stvari za koje možemo da vam kažemo sram vas bilo. Nisu uradili ništa, a nama nešto spočitavaju", kazala je Brnabić.

Ozbiljna država i vlast završavaju svoje projekte

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da ozbiljna država i ozbiljna vlast završava svoje projekte i dodala da je sadašnja vlast, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, postavila standarde.

Kako je ocenila za TV Pink, pitanje za deo opozicije koji kritikuje izgradnju ili ulaganje, a koji predvodi Dragan Ðilas, je što oni nisu završili Hram Svetog Save ili bilo šta drugo što je korisno za građane.

"Kritikuju koliko smo dali za Hram Svetog Save, a ne razmišljaju da je važno da se to završi, kao i bilo koji objekat koji stoji u sivoj fazi", poručila je premijerka.

Brnabić je rekla da ne razume kritike opozicije na račun države što je pomogla završetak izgradnje Hrama Svetog Save koji je važan za duhovnost i kulturu srpskog naroda.

"Očigledno su protiv svega, i izgradnje Hrama Svetog Save, ulaganja jedne milijarde evra u zdravstvo, protiv jačanja naše namenske industrije, protiv jačanja naših domaćih firmi, spomenika Zoranu Ðinđiću jer je previše apstraktran, zatim protiv spomenika Stefanu Nemanji jer je valjda previše realističan. Zatim protiv restriktivnih mera, a zatim protiv popuštanja restriktivnih mera...", istakla je Brnabić.

Premijerka kaže da nemaju nijednu ideju da ponude i da je to podseća na njenog bratanca kada je imao dve godine, pošto je samo znao da kaže jednu reč - ne.

"Ako se naša opozicija ponaša kao dete od dve godine, pa dobro to je njihovo pravo", dodala je Brnabić.

Ukazuje da opozicija kritikuje ono što sadašnja vlast radi i ulaže kada je u pitanju imovina građana Srbije, ili radna mesta ili naša politička reputacija koja je neophodna da se nastavi da se brani KiM.

"Oni napadaju sve te tri stvari, zbog ličnih interesa, finanijskih ili političkih ili samo zbog bahatosti i lenjosti", kaže premijerka.

Foto: printscreen RTV Pink

Ističe da, sa druge strane, vlada nastavlja da unapređuje život građana u svim oblastima i u tom smislu navodi da se, na primer, završava digitalizacija u školstvu 1. septembra 2021, kada će sve naše škole biti povezane na brzi i bežični internet.

"Mi ćemo našoj deci uspeti da obezbedimo uslove kakve retko koja zemlja ima i to je ogromna stvar", kaže.

Dodaje da se od prvog razreda uvodi predmet Digitalni svet kako bi naša deca bila ispred svojih vršnjava u toj oblasti.

Premijerka kaže da se ove godine prvi put uvode i umetnička odeljanja za talentovanu decu u gimnazijama i da je upisano 69 učenika za ovu školsku godinu.

Dodaje da je država mnogo uložila, na primer, u Krušik gde je radilo 1.500 ljudi, a sada oko 3.200 i da je to preduzeće sa dve milijarde prihoda došlo do 11 milijardi, pošto je zahvaljujući tim ulaganjima napravljena skoro nova fabrika.

A kako je bilo u doba Dragana Ðilasa, zapitala je premijerka i istakla da je ponosna što je u timu Aleksandra Vučića, da radi u korist građana Srbije.

Osvrnuvši se na pisanja Frans pres u vezi toga da je u Srbiji preminuo čovek čejkajući respirator, Brnabić kaže da to kredibilni mediji ne objavljuju u svojim štampanim izdanjima, moguće samo na portalima, kao i da te vesti u stvari pišu naši novinari koji podržavaju tajkune ili su u njihovom vlasništvu.

"I to služi za unutrašnju borbu i napade na Vladu i Aleksandra Vučića", kazala je premijerka.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija