• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.08.2020

13:56

LITIJE SLOMILE STRAH OD ĐUKANOVIĆEVOG REŽIMA! Popović: Milo je pomislio da može da napravi privatnu državu, svoju crkvu i da ponizi narod!

Politika

LITIJE SLOMILE STRAH OD ĐUKANOVIĆEVOG REŽIMA! Popović: Milo je pomislio da može da napravi privatnu državu, svoju crkvu i da ponizi narod!

Podeli vest

Predsednik Srpske narodne partije i ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije Nenad Popović ocenio je, povodom poslednjih izjava crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića o SPC i njenim vernicima, da je sejanje mržnje prema svemu što je srpsko u Crnoj Gori dugogodišnja politika Ðukanovića


Popović je u intervjuu za portal in4s, rekao da je Ðukanović na različitim podelama koje je veštački stvarao opstajao na vlasti, pokušavajući da izmisli novi identitet jedne stare evropske države i starog naroda.

- Kada neko tako dugo vlada, sprovodeći decenijama svaku odluku koja mu padne na pamet bez političkih posledica, on pomisli da je svemoguć, pa tako pomisli i da može da napravi svoju privatnu državu i svoju crkvu i da tako narod do kraja ponizi - rekao je Popović.

On je ocenio da, s obzirom na to da je ateista, Ðukanović nije mogao da razume značaj Crkve i vere i da su Ostrog i Cetinjski manastir svetinje u koje se ne sme dirati.


- Iz nerazumevanja sopstvenog naroda napravio je grešku donoseći zakon čiji je jedini cilj da zatre postojanje SPC i njenih svetinja u Crnoj Gori - rekao je Popović i dodao da je Ðukanović sada spreman da se obračuna sa svima koji su se opravdano pobunili i stali u zaštitu svoje vere i Crkve.

Popović je izarzio uverenje da narod jasno prepoznaje, kako je rekao, smirene, i duboke, ali odlučne poruke mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji brani veru i svetinje, kao što prepoznaje i reči mržnje Mila Ðukanovića.

Na pitanje da li u poruci Amfilohija da će prvi put u životu izaći na izbore vidi sličnost sa odlukom pokojnog patrijarha Pavla da izađe na glasanje prvi i jedini put kada se donosio Ustav Srbije koji je jasno definisao da je Kosovo neotuđivi deo Srbije, Popović je odgovorio da su predstojeći parlamentarni izbori u Crnoj Gori jedni od ključnih u njenoj novijoj istoriji.

- Posle dugogodišnje nekontrolisane vlasti Mila Ðukanovića i pokušaja ponižavanja naroda stvaranjem lažne crkve, očigledno se kod građana stvorila snažna potreba da se konačno uspostavi demokratski poredak i demokratska država i zaustave se dalje podele, korupcija i strah, kao i da se spreči pokušaj da se uništi duhovni i kulturni identitet Crne Gore - kaže Popović.

On je naglasio da su vera i litije slomile lance dugogodišnjeg straha i da je Ðukanovićev režim ogoljen do kraja, sa svim svojom slabostima.

- I zaista ta Mitropolitova odluka je u najvišem saglasju sa odlukom pokojnog Patrijarha Pavla da podrži Ustav u kojem je zapisano da je Kosovo Srbija, i da će tako biti dokle god je tako u Ustavu Srbije i dokle god je takva volja srpskog naroda, bez obzira na sve privremene okupacije ili nelegalno otimanje ove svete srpske teritorije - istakao je Popović.

On je rekao da je duboko uveren u odličan rezultat koalicije "Za budućnost Crne Gore" na predstojećim izborima i njenu vodeću ulogu u promenama koje će dovesti do izgradnje demokratske, moderne i razvijene Crne Gore okrenute budućnosti i napretku svih njenih građana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija