• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.08.2020

09:04

PROVOKACIJA HOTIJA: Uzajamno priznavanje je jedina tema na sastanku sa Srbijom

Politika

PROVOKACIJA HOTIJA: Uzajamno priznavanje je jedina tema na sastanku sa Srbijom

Podeli vest

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti poručio je da je uzajamno priznavanje jedina tema "na bilo kom sastanku koji je imao i koji će imati s predstavnicima Srbije"


Kako je sinoć preneo Kosovo onlajn, on je na Fejsbuku istakao da samo međusobno priznavanje normalizuje odnose Beograda i Prištine, "kao i da će to smiriti Balkan i Evropu".


"Na bilo kom sastanku koji sam imao i koji ću imati sa predstavnicima Srbije, uzajamno priznavanje je jedina tema. Sve o čemu se razgovara sa njima je u funkciji postizanja sporazuma o međusobnom priznavanju, bez ugrožavanja teritorijalnog integriteta ili unitarnog karaktera Kosova", istakao je Hoti.

On je dodao da Priština ostaje posvećena dijalogu, jer je, kako kaže, "evropska zemlja sa jasnom evroatlantskom orijentacijom".

"S obzirom na ovu potpunu jasnoću procesa, neću oklevati da se uključim u dijalog", naveo je Hoti i ponovio poziv političkim strankama na tzv. Kosovu da se pridruže tom procesu, prenosi Kosovo onlajn.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pravda

pre 3 godine

Samo da odu Ameri, a otići će kad tad, dobićete "priznanje"!!!

Pop

pre 3 godine

On pojma nema da je to Srbija, kad nepismeni dodju da ti priodaju m**a za bubrege. On izgleda nema pojma odakle je a ime i prezime mu to samo kaže.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija