• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.08.2020

11:45

KROZ SARADNJU DOSTOJANSTVENO PREZENTOVATI VOJSKU SRBIJE I REPUBLIKU SRBIJU! Sastanak ministra Vulina sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije

Politika

KROZ SARADNJU DOSTOJANSTVENO PREZENTOVATI VOJSKU SRBIJE I REPUBLIKU SRBIJU! Sastanak ministra Vulina sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Božidarom Maljkovićem i šefom delegacije Srbije pri CISM brigadnim generalom u penziji Sinišom Radovićem o razvoju sporta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i Srbiji, kroz jačanje postojeće saradnje između Ministarstva i Olimpijskog komiteta Srbije


U prethodnom periodu Ministarstvo odbrane preduzelo je suštinske mere na unapređenju i razvoju potencijala vojnog sporta i nastavilo sa poboljšanjem formalno-pravnih i stvarnih uslova za bavljenje sportom, kako bi vojnim sportistima bilo omogućeno postizanje vrhunskih rezultata na domaćem i međunarodnom planu, saospsteno je iz Vulinovog kabineta.

U saopštenju se dodaje da su sagovornici saglasni da će se aktivnosti na jačanju potencijala vojnog sporta nastaviti te da će Ministarstvo odbrane i Olimpijski komitet kroz zajedničke nastupe na domaćim i međunarodnim, vojnim i civilnim takmičenjima, dostojanstveno prezentovati Vojsku Srbije i Republiku Srbiju.

Foto: www.mod.gov.rs

Takođe, da će težiti proširenju kapaciteta Sportske jedinice u Vojnoj akademiji zapošljavanjem sportista, a profesionalnim pripadnicima vojske omogućiti dostizanje normi kako bi postali deo nacionalnog tima Republike Srbije.

Na sastanku je bilo reči i o planiranju zajedničkih edukacija kadra, sportskih priprema, kampova i treninga, kao i opremanju sportista i stvaranju još povoljnijih uslova za njihov rad.

Foto: www.mod.gov.rs

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija