• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.08.2020

12:25

VUČIĆ NA PANELU BLEDSKOG STRATEŠKOG FORUMA: Uvek je bolje pripadati klubu, a Srbija želi da bude deo kluba EU

Politika

VUČIĆ NA PANELU BLEDSKOG STRATEŠKOG FORUMA: Uvek je bolje pripadati klubu, a Srbija želi da bude deo kluba EU

Podeli vest

Izjava Bojka Borisova o nesolidarnosti EU na početku korona krize poslužila je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vuciću da još jednom ukaže na dvostruke evropske standarde, te na prednosti pripadanja "klubu" EU


Vučić je, naime, podsetio da je on na početku krize skrenuo pažnju na to da EU nije pokazala jedinstvo i solidarnost i da su ga zbog toga napali, kako je rekao, bukvalno svi.


"Viktor Orban je to sada potvrdio", rekao je Vučić na panelu Bledskog strateškog foruma i dodao da Borisova niko ne kritikuje zato što je "on deo kluba EU".

"Tako da sam naučio da je uvek bolje pripadati klubu, nego biti van njega i Srbija želi da bude deo kluba EU", rekao je Vučić.

Ipak, kaže, iako Srbija nije član "kluba", a on samo jedan "mali čovek", upravo ga je pozvala kancelarka Angela Merkel, preneo je učesnicima Foruma.

(FOTO) ZAHVALAN SAM NA PODRŠCI I RAZUMEVANJU! Predsednik Vučić razgovarao sa Angelom Merkel

On se pozvao i na paralelu sa napadima na nemački Bundestag i na srpski parlament, te podsetio da je u Beogradu tom prilikom 27 ljudi uhapšeno, a većina pušetna već sledećeg dana, dok je u Nemačkoj bio samo pokušaj napada odnosno ulaska u parlament, a uhpašeno je 300 ljudi.

"Tukli su ih oštro i dok je to kod nas bio čin diktatorstva u Nemačkoj je to bio čin odbrane demokratije".

Vučić je ponovio da Srbija želi da bude deo kluba EU, od koje inače primamo veliku podršku, ali imamo i svoje stavove i vidimo šta se dešava u EU.

Foto: Tanjug

Moramo da sarađujemo i sa EU na političkom, a sa SAD na ekonomskom polju i ako odustanemo od saradnje sa SAD oni nama neće biti neprijatelji, ali će nam biti oponent, rekao je Vučić i dodao da su sve to geopolitičke igre.

(FOTO) VUČIĆ NA LIDERSKOM PANELU BLEDSKOG FORUMA: Srbija ostaje posvećena evorpskom putu, ali očekuje više poštovanja od Evropske unije

Vučić je zatim napustio salu kako bi obavio telefonski razgovor sa nemačkom kancelarkom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Svakako je bolje biti deo grupe, ali treba biti analitican i proracunat.

Pavle

pre 3 godine

Srbija je na dobrom putu ka clanstvu u EU, ali nece dozvoliti ucene i nepostovanje. Podrska i pomoc EU nam puno znaci, nadamo se uz malo srece da ce Srbija brzo postati deo clanstva. Uz predsednika i njegovu mudru politiku rezultati su ostvarljivi!

Filip

pre 3 godine

Srbija želi da uđe u EU ali nećemo dozvoliti da nas niko ucenjuje.

Milica

pre 3 godine

Sva podrska nasem putu ka EU, od strane sagovornika na Bledu, mnogo znaci nasem narodu i nasoj zemlji. Nadam se pozitivnom putu i dobrobitima po nas, ali videcemo kako ce stvari ici...

Ana

pre 3 godine

Zaista je bolje pripadati klubu,ali su klubasi cvrsto ukrstili ruke,i tesko ih je raskrstiti.

Ivana

pre 3 godine

EU nikada neće pomoći Srbiji, jer je EU skup svih fašističkih država koji sprovode teror nad drugim državama.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...
REMONT

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...

Na društvenim mrežama su se u proteklih nekoliko dana pojavile slike oštećenog vučnog lansera M903 sistema PVO "patriot", koji je iz Ukrajine prebačen u SAD radi popravke. Kako se navodi, lansirna platforma je na američki kontinent transportovana uz pomoć aviona An-124, koji je petog aprila poleteo iz poljskog grada Žešov i sleteo na aerodrom Harisburg u Pensilvaniji.

23.04.2024

10:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija