• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.08.2020

14:49

(VIDEO) ANGELA MERKEL ME JE OHRABRILA, PUTUJEM U VAŠINGTON SA VEĆOM ENERGIJOM I ČVRŠĆIM STAVOM! Vučić: Mislim da ćemo postići dobar posao za Srbiju

Politika

(VIDEO) ANGELA MERKEL ME JE OHRABRILA, PUTUJEM U VAŠINGTON SA VEĆOM ENERGIJOM I ČVRŠĆIM STAVOM! Vučić: Mislim da ćemo postići dobar posao za Srbiju

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije danas boravi u Sloveniji, gde je učestvovao na 15. Bledskom strateškom forumu, nakon kojeg je imao telefonski poziv sa Angelom Merkel i sastanak u četiri oka sa Miroslavom Lajčakom

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle Samita na Bledu i razgovara sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom istakao da je bilo veoma važno i zanimljivo slušati premijere mnogih država.

- To što smo mogli da vidimo je drugačiji odnos prema Srbiji - ocenio je Vučić, dodajući da je Orban pričao da je veoma važno da Srbija bude primljena u EU.

- Bilo je vrlo zanimljivih stvari, očigledno je da se rađaju nova viđenja u Evropi, pažnjivo sam slušao i učio, ali i ukazao na dvostruke aršine - dodao je predsednik. Ja sam kao predstavnik relativno male zemlje bio uzdržan po tim pitanjima, ali sam ukazao na dvostruke aršine i licemerna rešenja, očekujući poštovanje EU, koje mi ukazujemo prema njoj, u želji da budemo deo EU što je moguće pre - rekao je Vučić.

On je istakao da se na panelu mnogo toga moglo pročitati i između redova.

- Prisustvovao sam mnogim panelima, nekada je to dobijanje medijskog prosotra, nekad gubljenje vremena u pravom smislu te reči, a ovo je bilo sve samo ne to. Ovde je moglo mnogo toga da se čuje, vidi i oseti - rekao je Vučić. 

On je naveo da je bugarski premijer Bojko Borisov govorio sasvim iskreno o tome da nije postojalo solidarnosti u Evropi, što je, podseća Vučić, on govorio na početku pandemije korona virusa. 

- Kad sam ja to govorio na početku pandemije, ono što je danas Bojko rekao, cela Evropa mi je skočila za vrat, a danas je to rekao i Borisov - rekao je Vučić.   

Vučić je podsetio da je premijer Češke Andrej Babiš na panelu rekao da bi Bugarsku, Rumuniju, Hrvatsku i Srbiju odmah trebalo primiti u Šengen, što bi, kako je rekao predsednik Srbije, za građane i privredu značilo mnogo, pre svega prekogranični promet bez ograničenja i zaradu ekonomije. 

BABIŠ NA BLEDU PORUČIO: Srbija mora hitno u Šengen!

Dodao je i da je premijer Mađarske Viktor Orban sa puno poštovanja govorio o Srbiji i o važnosti ulaska Srbije u EU, i zbog bezbednosnog aspekta. 

Vučić je rekao da je na Bledu imao dobre razgovore sa slovenačkim premijerom i predsednikom Janezom Janšom i Borutom Pahorom i da misli da su rešeni određeni problemi. 

"Mislim da smo dobro razgovarali o bUdućnosti celog regioina i važno je da u Sloveniji imamo saveznika", rekao je Vučić.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je rekao da nakon što je razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angleom Merkel putuje u Vašington sa većom energijom i čvršćim stavom. 

- Merkelova mi je rekla da stičem sve više iskustva i da je vreme da pokazujem manje emocija. Pokušaću da je poslušam. Ohrabrila me je pre puta u Vašington. Mislim da ćemo postići dobar posao za Srbiju. Angela Merkel mi često govori da treba da je češće pozovem i da treba da imam tu slobodu. Ovde sam po prvi put čuo kako treba da izgleda region, kako treba da izgleda Evropa - rekao je predsednik. 

(FOTO) ZAHVALAN SAM NA PODRŠCI I RAZUMEVANJU! Predsednik Vučić razgovarao sa Angelom Merkel

Kaže da je zahvalan Merkelovoj na podršci koju Srbiji pruža.

Što se tiče razgovora sa Lajčakom, on kaže da veoma poštuje što Lajčak govori o normalizaciji odnosa.

Foto: printscreen instagram

- Govorili smo o postizanju komproomisnog rešenja, kako da Srbiju uvedemo u EU, kako da obezbedimo da naši građani budu mnogo bogatiji - istakao je on.

VUČIĆ I LAJČAK NA BLEDU U ČETIRI OKA O VAŠINGTONU I BRISELU!

- Veoma poštujem to što gospodin Lajčak uvek govori o normalizaciji odnosa - rekao je Vučić.

Foto: printscreen RTV Pink

- Svi poštuju Srbiju i mene jer kažem u lice sve što treba - rekao je predsednik Vučić komentarišući Pajtićeve opaske i dodao da je sam razgovarao sa više lidera pet puta više nego svi oni zajedno za 12 godina.

- Nisu ugostili premijera Japana, 17 puta ili 18 puta sam razgovarao sa Angelom Merkel, 18 puta sam pričao sa Putinom - naglasio je Vučić.

Kaže da neka narod sam vidi kada uporede stvari, i da pobede ne mogu jer ih narod neće.

Kako kaže, važno mu je da se svest srpskog narodna 2020. godine podigla i dodaje da očekuje sa Crnom Gorom očekuje prostojnu i normalnu saradnju sa tom zemljom i da ne misli da će biti nekih nemira.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Ovakav vetar u ledja nam je trebao. Drago mi je da nas je kancelarka Merkel razumela.

Filip

pre 3 godine

Stižu odlične poruke iz Slovenije. Nadam se uspešnom sastanku u Vašingtonu.

Ksenci

pre 3 godine

Pred ovako težak sastanak, podrška Merkelove nam je od velikog značaja.

Ksenci

pre 3 godine

Nakon ovako dobre pripreme očekujem pozitivne ishode nakon sastanaka.

Pera

pre 3 godine

Angela je prijatelj nase Srbije i sigurno je predsednika savetovala po nekim pitanjima.

Ivana

pre 3 godine

Aleksandar Vučić i Angela Merkel zaista imaju lepu saradnju, ako već podržava predsednika Vučića trebalo bi zaista da povuče priznanje o nezavisnosti.

sasa

pre 3 godine

Nadam se, da će nas Merkelova i u budućnosti podržavati i više zauzeti za Srbiju.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija