• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.09.2020

13:33

NAŠ VATREPOLO JE PRE VUČIĆA PLIVAO U DUGOVIMA! Gak: Ne mili mi se da o Danilu Ikodinoviću govorim u konktekstu politike

Politika

NAŠ VATREPOLO JE PRE VUČIĆA PLIVAO U DUGOVIMA! Gak: Ne mili mi se da o Danilu Ikodinoviću govorim u konktekstu politike

Podeli vest

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Slavko Gak izjavio je da se mir ne kupuje, duša se ne prodaje a vrhunski sportista zna samo za fer-plej iz te iste jedne, jedine duše

To je otprilike okosnica životne filozofije za koju sam bio uveren da je duboko u duši mora gajiti svaki vrhunski sportista, bivši ili sadašnji jer vrhunske rezultate sportisti postižu osim besomučnim treniranjem tela, hladnom glavom koja se bilduje za vrh i to je ono što ostaje posle zlatnih medalja. Znaju oni svi to.

Poštujem stavove svih i u politici i u sportu, trudim se da razumem čak i kada se menjaju mada više volim doslednost i podršku iz uverenja, ali, ipak, ne mogu da razumem da stavovi ozbiljnog, vrhunskog sportiste zavise od nekog trenutnog uloga ili pomisli na tako nešto.

Ne mili mi se da o Danilu Ikodinoviću, nekadašnjem kolegi iz bazena, jednom od najboljih vaterpolo igrača Srbije i sveta govorim u konktekstu politike. Nekako bih radije da ga iz kafanskih priča vratim na sportski teren. A na tom sportskom terenu, u našem slučaju bazenu, naš vaterpolo je pre ove „ogavne politike“ koja mu je mrska, plivao u dugovima.

Foto: Beograd.rs

 

U vreme vladavine Srpske napredne stranke sa Aleksandrom Vučićem na čelu, u kojoj je malo hteo da zapliva, pa malo ne, je samo u proteklih godinu dana u vaterpolo upumpano 2,2 miliona evra. Zna Ikodinović, siguran sam, da je to novac, 1,2 miliona evra, koji se vrhunskim igračima dugovao na ime premija za ostvarene rezultate na takmičenjima od 2008. do 2012. godine. Novac koji im je država dugovala deset godina i ispit na kome bismo pali da ova nepravda nije ispravljena. Zna, siguran sam, i da je Aleksandar Vučić za to zaslužan, i da je osim toga vaterpolo klubovima obezbeđeno još milion evra za pomoć za učešće u Evrokupovima i Jadranskoj ligi. Zna i šta taj novac znači sportistima, ali i ko ga je obezbedio da bi nepravdu ispravio i zaslužen novac našim kolegama isplatio.

Zna sve to Ikodinović i zato mi nije jasno odakle dolazi toliki gnev. Iz bazena ne dolazi, niti iz politike jer u njoj nije a bio bi očigledno iz pogrešnih razloga, a teško je poverovati i da je iz hladne glave vrhunskog sportiste.

Različito mišljenje mogu da prihvatim ali ne mogu i neću da se ova vlast sa Aleksandrom Vučićem na čelu poredi sa ljudima koji su od 2000. do 2012. upropastili zemlju dok su je vodili sa Draganom Đilasom koga pominje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija