• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.09.2020

14:59

PODMIĆIVANJE I PRITISAK NA GLASAČE DA DELUJU PROTIV SVOJE SLOBODNE VOLJE! Orlić: Fajon i Fon Kramon direktno se mešaju u izbore u Šapcu

Politika

PODMIĆIVANJE I PRITISAK NA GLASAČE DA DELUJU PROTIV SVOJE SLOBODNE VOLJE! Orlić: Fajon i Fon Kramon direktno se mešaju u izbore u Šapcu

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić ocenio je danas da su Tanja Fajon, Viola fon Kramon i još šest poslanika Evropskog parlamenta, od njih ukupno 751, odlučili da se direktno umešaju u lokalne izbore u jednom gradu u Srbiji


"Učinili su to svojim otvorenim pismom, u kom podržavaju doskorašnju šabačku vlast, čiji je gradonačelnik Nebojša Zelenović jedan od ''lidera'' strukture koja je sebe nazivala SzS", naveo je Orlić u saopštenju.


Ova struktura je, sa Zelenovićem među svojim liderima, kaže Orlić. u Srbiji stekla negativnu slavu nasilnim upadima u parlament, javni medijski servis i druge institucije, fizičkim napadima na narodne poslanike i novinare, uništavanjem javne i privatne imovine građana, pretnjama fizičkom likvidacijom i drugim metodama koje se sa sigurnošću ne mogu nazvati ni evropskim, niti demokratskim.

"Dajući podršku takvim ljudima i njihovim metodama, potpisnici ovog pisma pružili su podršku razaranju institucija i demokratije u Srbiji", ocenio je funkcioner SNS.

Da su političkoj opciji koju predstavlja Nebojša Zelenović otvoreno dali podršku dokazuju reči: „Poznato je da je grad Šabac svetao i živopisan primer demokratije, gde se prava građana veoma poštuju i gde je kvalitet života jedan od glavnih prioriteta.", naveo je Orlić.

(VIDEO) PROVERITE ZA KOGA JE GLASAO, NAPREDNJACIMA STAVITE LEK U KAFU! SKANDAL NAD SKANDALIMA, IZDAJU MONSTRUOZNE DIREKTIVE! Lokalni diktatori nastavljaju SA PREVARAMA!

Zanemarili su, pritom, kako ističe, činjenicu da se ponavljaju izbori koje je upravo doskorašnja lokalna vlast bila u obavezi da kontroliše, i koja je tokom izbornog dana iznosila samo pozitivne ocene o toku izbornog procesa, sve dok birališta nisu bila zatvorena.

A tek kada su se suočili sa rezultatima, kako je naveo, sa ubedljivim porazom koji su doživeli, krenuli su u gaženje sopstvenih ocena o potpuno regularnom izbornom procesu, nelegalno pokušavši da ponište kompletno glasanje.

"Dakle, da u potpunosti pogaze elementarna demokratska načela i uskrate pravo građanima da se izjasne o sopstvenoj budućnosti. Podrškom ovim ljudima, Tanja Fajon i ostali podržali su uzurpaciju ljudskih prava i ukidanje demokratije", rekao je Orlić.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

Napominje da se svakodnevno u srpskoj javnosti objavljuju nova dokumentovana svedočenja o organizovanoj kupovini glasova i pritiscima na zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama u Šapcu, koje sprovode upravo politički predstavnici opcije doskorašnjeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića i ova svedočenja skandalizuju ne samo Šabac, već čitavu Srbiju.

"Podrškom ovim ljudima, Tanja Fajon i ostali podržali su podmićivanje i pritisak na glasače da deluju protiv svoje slobodne volje. Nimalo evropski i nimalo demokratski. Otvorena podrška Zelenoviću i ljudima uhvaćenim u kriminalnim aktivnostima predstavlja drastičan primer pokušaja ''spoljnog uticaja'' - opisano rečima iskorišćenim u navedenom pismu", kazao je funkcioner SNS.

Navodi da svako ima pravo da pruži političku podršku na izborima kome god želi: čak i da podrži one koji se koriste nasiljem, fizički napadaju novinare i izabrane narodne predstavnike, prete, uništavaju javnu i privatnu imovinu, gaze demokratiju i elementarna ljudska i građanska prava, koriste se korupcijom i pritiscima na birače kojima se ugrožava osnovna egzistencija, primenjuju kriminalne metode.

"Ukoliko takve doživljavaju kao svoje političke saveznike - Fajon, fon Kramon i ostali imaju pravo da ih podrže. Ali, time gube svako dalje pravo da sebe predstavljaju kao ''objektivne'' i ''neutralne'' u bilo kakvoj oceni političkih prilika u Srbiji", kazao je Orlić.

Ovakvom otvorenom podrškom, ističe, potpisnici otvorenog pisma otvoreno su se svrstali, počinili su direktno mešanje u izborni proces u drugoj državi, javno birajući stranu.

"Takvi više nemaju moralno pravo na ulogu medijatora ili autoriteta u proceni stanja u našoj zemlji", smatra Orlić.

Dodatno, kako ukazuje, šteta koju su pritom naneli ugledu evropskih institucija u očima građana Srbije je ogromna.

"Kada se podrška nasilju, korupciji i gaženju demokratije uputi sa funkcije predstavnika u jednoj instituciji EU, podrška evrointegracijama u Srbiji neminovno ispašta. To Tanji Fajon i ostalima treba da bude jasno. A građanima Srbije je jasno sve, odavno", zaključio je funkcioner SNS Vladkimir Orlić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

UMIŠLJENIM POLITIČKIM "ZVEZDAMA" SMETA ŠTO U SRBIJI NE MOGU VIŠE DA PLJAČKAJU! Orlić: VUČIĆ IM JE NEPROBOJNA BARIKADA ZA POVRATAK NA VLAST
Politika

UMIŠLJENIM POLITIČKIM "ZVEZDAMA" SMETA ŠTO U SRBIJI NE MOGU VIŠE DA PLJAČKAJU! Orlić: VUČIĆ IM JE NEPROBOJNA BARIKADA ZA POVRATAK NA VLAST

Iznova se potvrđuje pravilo: samo slaba i neuspešna Srbija je, izgleda, dovoljno dobra Srbija u očima onih koji svoj uspeh oduvek jedino umeju da mere - dubinom provalije u koju se gura naša država. Takvima Srbija koja pobeđuje kvari planove, ruši sliku koju su izgradili o sebi, samo im smeta. A onaj ko Srbiju podigne, učini dovoljno jakom da napreduje, da snaži svoje pozicije i ugled, štiti svoj narod i interese, da beleži pobede u ekonomiji i takmiči se sa svetom – taj im smeta najviše. I zato su njihove nišanske sprave danas sve podešene na Aleksandra Vučića, saopštio je član Predsedništva SNS, Vladimir Orlić

02.09.2020

14:43

sledeća vest

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30