• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.09.2020

11:39

(VIDEO) NEĆEMO VIŠE DA VODIMO TUĐE BITKE, SRBIJA GLEDA SVOJE INTERESE! Vučić iz Brisela: Sve vas mi poštujemo i volimo, ALI HOĆEMO DA SE BORIMO ZA SEBE

Politika

(VIDEO) NEĆEMO VIŠE DA VODIMO TUĐE BITKE, SRBIJA GLEDA SVOJE INTERESE! Vučić iz Brisela: Sve vas mi poštujemo i volimo, ALI HOĆEMO DA SE BORIMO ZA SEBE

Podeli vest

Delegacija Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji je završio posetu Vašingtonu, već danas u Briselu ima važne susrete sa zvaničnicima EU i SAD

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

Vučić je nakon sastanka rekao da je sastanak bio dobar, da su pričali o svim važnim temama i o tome kako da se sutra nastavi dijalog.

- Pričali smo o svim važnim temama. Sutra se nastavlja zvanični dijalog, danas imamo važne sastanke naših timova i verujem da će biti rezultata. Postoje tri ključne teme: nestale osobe, interno raseljena lica i ekonomija - kazao je Vučić.

Vučić je rekao da je upoznao izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka sa sporazumom iz Vašingtona, i da nema problem s tim da se pohvali pred predstavnikom Unije, jer je postignuti sporazum dobar za Srbiju.

Vučić je, u izjavi medijima, nakon prvih sastanaka u Briselu, kazao da Evropa vodi dijalog Beogarda i Prištine o svim političkim odnosima, i da smo mi to ranije prihvatili.

"Da li bih to prihvatio 2009? Ne bih, ali to je izglasano u Generalnoj skupštini UN. Nalazimo se na evropskom putu", podvukao je on.

Vučić je rekao da je važno da se naprave bolji ekonomski rezultati i da se ostvare bolje plate za naše ljude. Za nas je, kaže, značajan dolazak američke agencije za finansiranje (DFC), kao i uspostavljanje « mini Šengena ».

"Mnogi u regionu to predstavljaju kao srpsku hegemoniju, ali to nema veze s tim, već sa bržim protokom roba, fitosanitarnim dokumentima, boljim ekonomskim rezultatima, i većim platama. Za to se zalažemo. Što neko voli da živi u prošlosti i pokušava po svaku cenu da gleda kako će da se suprostavi drugom njihovi su problemi", poručio je on.

Foto: printscreen RTV Pink

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara o reakciji Lajčaka i EU o sporazumu u Vašintonu rekao da Evropa želi da vodi razgovore i da oni žele da iskoriste deo onoga što je u Vašingtonu dogovoreno.

Vučić kaže da je važno je da imamo papir jer sada kada se pozove i Hoti u vezi malog Šengena to nije lako odbiti.

Domaćinski doček

Kamere su "uhvatile" i deo onog čime je Vučić dočekao Lajčaka i Palmera u Misiji Srbije pri EU, onako domaćinski kako i dolikuje, rekao je Vučić. To su kso kao i obično bili srpski specijaliteti koje kao i uvek sprem naše službenice iz Misije Srbije u Briselu.

- Ja najviše volim pite i to svi znaju, krompirušu pa one to i spreme - rekao je Vučić uz osmeh.

Foto: printscreen RTV Pink

 

 

- Mislim da ćemo sutra postići jako dobre stvari. Očekujemo da se sutra otvori tema Zajednice srpskih opština - kazao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija hoće da bude poštovana i u Vašingtonu i u Moskvi i u Pekingu i u Briselu.

- Kada nemamo nikakve odnose sa Amerikom, to im je loše, a kada napravimo dobre odnose onda je i to loše... Suština je u tome da moramo da vodimo svoju politiku. Imamo svoj narod i svoju zemlju i tako moramo da se ponašamo - istakao je Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da Srbi i Srbija hoće da se bore za sebe, ne za druge.

- Gledamo da iskoristimo najbolje za našu zemlju. Svi imaju svoje interese. Srbija hoće da bude poštovana i u Vašintonu, i u Kini, i u Pekingu, i u Briselu - rekao je Vučić.

- Sve vas mi poštujemo i volimo, ali hoćemo da se borimo za sebe!

Foto: printscreen RTV Pink

Vučić je rekao da ne postoji stvar koju je ova vlast uradila, a da nije pretrpela kritike i dodao da nekima uvek nešto smeta.

Povodom pobede SNS u Šapcu Vučić je rekao da mogu izbori da se ponove opet, a da će Zelenović i Petrović imati sve gore rezultate.

- Sloboda i demokratija su pobedili i pobeđivaće uvek - istakao je Vučić.

O sedenju u Ovalnoj sobi

Vučić je govoreći o sedenju u Ovalnoj sobi, što je velika čast i privilegija, rekao da je za njega privilegija sporazum, a da je kompletan državni vrh SAD došao.

Vučić je rekao da je Tramp sedeo za svojim stolom, a da su za njega doneli stolicu.

- Zamislite da sam ja rekao što ja nemam takvu veliku fotelju?... Zamislite da sam rekao da je stolica mala, da me je bilo briga za narod - upitao je Vučić.

Vučić je rekao da je to najmanje važno, da je mogao i da stoji, a da je važno ono što je postignuto za Srbiju.

- To nije priča o sedenju nego kibicovanju i kritikovanju... Neću o njihovim snovima i niskim strastima... I da mi nisu dali ni da sednem ja ne bih imao nikakav problem... Ja sam tamo otišao da se borim za svoju zemlju i svoj narod a ne kakva je stolica te da i je mala, uska, ovakva, onakva... A to što je rekla Zaharova više govorio o njoj i njenom nevaspitanju a ne o nama... - dodao je Vučić i naglasio da je njemu dovoljna, voda, flašica kole i pita i on je zadovoljan...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Inkognito

pre 3 godine

Kad ce taj sporazum videti gradjani Srbije?

Milan

pre 3 godine

U Briselu ce izmedju ostalog biti razgovora i o ZSO sto je za sve Srbe koji zive na KiM jako vazno pitanje.

BozaB

pre 3 godine

Vucic nikada nije krio nesto pa nece to raditi ni sada.

Puhalo

pre 3 godine

Kako sije ovaj Vucic. Srbija 10, kosovo -10. Idemo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lak

pre 3 godine

Samo tako, najvazniji je interes Srbije i nista vise.

Leka

pre 3 godine

Ako je tako, onda nemojmo da tražimo od drugih da nam pomognu kada smo u problemu. Neka lepo i oni gledaju sebe i nikog više.

Filip

pre 3 godine

Mudra odluka predsednika. I EU treba da bude upoznata sa sporazumom.

Apsolutna podrska

pre 3 godine

za sve sto smo postigli, nije lako sa medjunarodnom zajednicom a oni koji smatraju da je neko uzeo Kosovo neka se presele tamo da zive i Kosovo je njihovo, nemojte iz BG Smedereva Kragujevca i ostalih mesta sa po tri imanja koje ste kupili da grmite kako je Kosovo vase, otidjite dole i vase je.

Verica

pre 3 godine

Predsednik Vucic ocekuje da se sutra otvori i tema Zajednica srpskih opstina.

Filip

pre 3 godine

Srbija se bori za svoje interese. Potpisali smo odličan sporazum.

Milan

pre 3 godine

Sada će neki u Briselu teško moći da objasne dvоstruke aršine prema Srbiji.

Poslednji mohikanac

pre 3 godine

Srbija se vodi svojim interesom i budućnost njenih građana je na prvom mestu. Gorki plodovi su normalni u politici, te moramo I na to biti spremni. Za sada sasvim pristojno stojimo na međunarodnoj pozornici, s obzirom da nemamo veliki manevarski prostor.

Poslednji mohikanac

pre 3 godine

Pregovori koji su rezultirali Sporazumom u Beloj kući nisu gotovi. Ima još dosta posla, briselski nastavak pregovora, nema sumnje , doneće još nešto dobro.

Ivan

pre 3 godine

U Briselu će se nastavi dijalog Beograda i Prištine po pitanju razvoja ekonomije i rešavanja pitanja nestalih i interno raseljenih lica.

Aki

pre 3 godine

E dosta je bilo vise da Srbija bude uvek kriva, ugnjetavana i jadna. Od sada samo svoje interese gledamo

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija