• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.09.2020

12:01

(VIDEO) KINA I SRBIJA BRANE ISTE VREDNOSTI! Vulin za kinesku televiziju CCTV: Proslava pobede znači negovanje mira i upozorenje za budućnost

Politika

(VIDEO) KINA I SRBIJA BRANE ISTE VREDNOSTI! Vulin za kinesku televiziju CCTV: Proslava pobede znači negovanje mira i upozorenje za budućnost

Podeli vest

Kina i Srbija su zemlje koje su geografski veoma udaljene, ali brane iste vrednosti, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin u intervjuu za kinesku televiziju C CTV


"Veoma je važno negovati kulturu sećanja. Naši preci su nas stavili na bolju stranu sveta. Izborili su za nas mesto na boljoj strani sveta. Kina i Srbija su zemlje koje su veoma geografski udaljene, ali brane iste vrednosti", rekao je Vulin.


On je u intervjuu govorio o proslavi 75 godina pobede u Drugom svetskom ratu, navodeći da bez velike Komunističke partije Narodne Republike ne bi bilo moguće ostvariti veliku pobedu kineskog naroda u ratu protiv Japana i svetskom antifašističkom ratu.

Foto: Printscreen/www.mod.gov.rs

Vulin je rekao da je narod neko mora da pokrene, organizuje, nadahne, da pruži primer svojim ponašanjem, borbom i patriotizmom.

"Ne možemo da zaboravimo da je Kina Drugi svetski rat počela pre svih ostalih, a da ga je završila nakon svih ostalih. Da nije bilo toga, ti vojnici bi možda bili na sovjetskom frontu ili nekom drugom frontu. Velika je žrtva koju je kineski narod podneo i velika je zasluga Komunističke partije Kine što je narod okupila, povela i nije stala do samog kraja", rekao je on.

Ocenio je da taj dan nije samo Dan pobede za kineski narod, već i Dan pobede za narod celog sveta.

BONUS VIDEO:

KORONA, BA... NEĆU DA SE ZARAZIM, STAV MASKU NANOS! O ovom đaku prvaku bruji ceo region i svi se valjaju od smeha!

ŠOK! UDARILA GA STRUJA! Neverovatan snimak radnika na terenu!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija