• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.09.2020

14:12

RADUJEM SE ŠTO EKONOMSKI REZULTATI SRBIJE IZAZIVAJU ODUŠEVLJENJE U HRVATSKOJ! Evo kako je Vučić odgovorio na pitanje novinara Večernjeg lista!

Politika

RADUJEM SE ŠTO EKONOMSKI REZULTATI SRBIJE IZAZIVAJU ODUŠEVLJENJE U HRVATSKOJ! Evo kako je Vučić odgovorio na pitanje novinara Večernjeg lista!

Podeli vest

Tokom obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića medijima u Briselu, pitanje mu je postavio i novinar hrvatskog Večernjeg lista, koga je zanimalo da li će se on prikljužiti akciji premijera Andreja Plenkovića za pomirenje u regionu...

Pre nego što mu je odgovorio na pitanje Vučić je novinaru Večernjeg preneo svoje impresije izveštavanjem hrvatskih medija o Srbiji:

- Meni je drago da izazivam toliko interesovanje hrvatskih medija. Vi ste uvek izuzetno objektivni i fantastično pozitivno govorite o dobrim rezultatima koje srpska vlast postiže, recimo u ekonomiji sa najvišom stopom rasta u Evropi i zadovoljan sam što to izaziva oduševljenje kod naših hrvatskih prijatelja - rekao je Vučić uz osmeh, a onda je prešao na pitanje:

- Što se tiče teme koju ste pokrenuli, mi smo uvek spremni da razgovaramo o našoj budućnosti, ali to niko nikad nije želeo da prenosi jer te poruke izgleda nisu dobrodošle. Mi smatramo da je važno da imamo najbolje moguće odnose, ali ne insistiramo i nikoga nećemo da primoravamo da neko ne bi pomislio da nam život od toga zavisi. Nama je važno da sa Hrvatskom imamo najbolje moguće odnose, ali ne mogu da se saglasim sa vama da bi trebalo da se radujemo Oluji, jer ja da se radujem progonu 250.000 Srba ne mogu, ali da sam spreman da položim cvet na bilo koje mesto gde su ubijeni Hrvati, nemam nikakav problem s tim i to ću vrlo rado da učinim zato što je to civilazacijsko dostignuće i normalno ponašanje - poručio je Vučić i dodao:

- Mislim da imamo mnogo tema o kojima moramo da razgovaramo, da bolje razumemo jedni druge, i ako ništa drugo, bar da čujemo ili da pokažemo želju da saslušamo jedni druge što obično nije bio slučaj. Mislim da je to uslov da napredujemo. Ništa ne tražimo osim poštovanja koje smo spremni da pružimo hrvatskoj strani.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Verica

pre 3 godine

Posle ovog sporazuma Srbija ce biti ekonomski i finansijski jos razvijenija,a nije priznala nezavisnost Kosova.

Dejan

pre 3 godine

Vucic je uvek bio za dobre odnose sa Hrvatskom. Druga strana nikada nije pokazala interesovanje za bilo kakvu saradnju.

Poslednji mohikanac

pre 3 godine

Evidentno je da gospodu u Zagrebu peče svaki uspeh Srbije. Ali, dobro, mi smo domaćinska nacija i svima želimo sve najbolje, pa čak i onima koji misle suprotno.

Filip

pre 3 godine

Srbija želi da sarašuje sa Hrvatskom, ali nas Hrvati stalno napadaju i kritikuju.

Ivana

pre 3 godine

Aleksandar Vučić zaista želi ekonomski da spoji Zapadni Balkan, i da se sve države razvijaju. Srbija je na pravom putu razvoja.

Tijana

pre 3 godine

Srbija želi da gradi prijateljske odnose sa Hrvatskom. To je važno za napredak obe zemlje. Zalažemo se za mir i stabilnost u regionu.

Tanja

pre 3 godine

Srbija je u zadnje vreme postigla ogromne ekonomske uspehe.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija