• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

09.09.2020

17:19

BRNABIĆ: Transportna zajednica može da računa na podršku Vlade

Politika

BRNABIĆ: Transportna zajednica može da računa na podršku Vlade

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa novim direktorom Stalnog Sekretarijata Transportne zajednice u Beogradu Matejom Zakonjšekom o razvoju regionalne saradnje, ali i prioritetima u oblasti saobraćaja planiranim za realizaciju u Srbiji

Brnabić je direktoru Stalnog Sekretarijata poručila da može u potunosti da računa na podršku vlade za nastavak, kako je ocenila, izuzetno važnog posla koji Transportna zajednica obavlja za naše građane.

Ističe da su ti važni poslovi izgradnja i bezbednost puteva, ulaganja u železnički saobraćaj, ali i uklanjanje nefizičkih barijera, efikasniji i brži prelazak granica.

Brnabić je sagovorniku rekla da je TZ za Srbiju izuzetno važan regionalni partner i u prilog tome navela činjenicu da je sedište Sekretarijata u Beogradu, kao i to što je već potpisan ugovor o Transportnoj zajednici.

- Razvoj i povezivanje zemalja u okruženju i Zapadnog Balkana znači bolji život građana, ali i bolju poziciju Srbije na putu evropskih integracija - rekla je Brnabić.

Zakonjšeko je naglasio da su izgradnja i bezbednost puteva, ulaganje u železnički saobraćaj, uklanjanje nefizičkih barijera za efikasniji i brži prelazak granica, istovremeno i prioriteti TZ.

On je dodao da je neophodno razmišljati regionalno, posebno kada je reč o putnoj infrastrukturi, odnosno tzv. zelenim i digitalnim putevima i kao primer naveo Koridor 10.

Zakonjšek je istakao da je aposlutno siguran da će transport i regionalno povezivanje imati krucijalnu ulogu u oporavku i daljem napretku Zapadnog Balkana, uključujući i zemlje koje formalno ne pripadaju tom prostoru, a nalaze se u okruženju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija