• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

12.09.2020

18:33

NEMCI PRETE: SLUŠAJTE ZAPAD, ILI VRAĆAMO MILA NA VLAST! Nova crnogorska vladajuća većina pod pritiskom stranaca!

Politika

NEMCI PRETE: SLUŠAJTE ZAPAD, ILI VRAĆAMO MILA NA VLAST! Nova crnogorska vladajuća većina pod pritiskom stranaca!

Podeli vest

Berlinski "Tagescajtung" prenosi da bi Zapad, ako buduća crnogorska vlada napravi samo jedan pogrešan korak, ponovo lako mogao da stane na stranu Mila Đukanovića

Zapad budno prati svaki korak nove crnogorske vladajuće većine, koju predvode Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, i ako bude nezadovoljan njihovim učinkom, lako može ponovo da se okrene Milu Đukanoviću!

Ovo javljaju nemački mediji, koji tvrde da bi zapadni moćnici, ukoliko nova crnogorska vlada napravi samo jedan pogrešan korak, ponovo mogli da stanu na stranu Đukanovića. Evropski zvaničnici, dodaju upućeni, pažljivo će kontrolisati svaku odluku koalicije Krivokapića, Bečića i Abazovića, a to se posebno odnosi na pitanje Kosova i članstvo u NATO paktu.

Samo vas gledamo

Nemački "Tagescajtung" piše da Krivokapić, Bečić i Abazović, posle potpisivanja koalicionog sporazuma, moraju da se dokažu Evropskoj uniji.

"Zapad bi, ukoliko buduća crnogorska vlada napravi samo jedan pogrešan korak, ponovo mogao da stane na stranu predsednika Mila Đukanovića. Jasno je da bi to dovelo i do pada nove vlade" - navodi nemački list.

Đukanovića napušta najpouzdaniji čovek

Jedna od ključnih ličnosti DPS Milica Pejanović Đurišić, koja je medu najbližim i najpouzdanijim saradnicima Mila Đukanovića, prema nezvaničnim informacijama osniva novu stranku u Crnoj Gori, koja bi trebalo da se zove Demokratska partija Crne Gore.

Kako se spekuliše, povećao se broj nezadovoljnih članova DPS, a upravo ta grupa veruje da je Pejanovićeva kadar koji ima "težinu" i koji će povući mnoge Milove ljude.

 

Komentarišući ove navode, diplomata i predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga Milisav Paić ocenjuje da je očigledno da Zapad sa zabrinutošću prati situaciju u Crnoj Gori.

- Sada je najvažnije da se u mirnoj atmosferi obavi smena ranijeg režima i stvori nova demokratska vlast. To je jedini način za demontažu poluga Đukanovićeve vlasti. Osim toga, neki od najbližih Đukanovićevih saradnika najavljuju svoj odlazak iz DPS, zbog čega će Milo teško sačuvati monolitnost svojih sledbenika. To će mu ozbiljno smanjiti šanse za povratak na vlast, a imaće svakako i ozbiljnih problema da dokaže poreklo svoje imovine i imovine članova svoje porodice. I na Zapadu to, naravno, takođe vrlo dobro znaju... - naglašava Paić.

Obećavaju reforme

Lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić, na drugoj strani, kaže da će nova vlast biti nepokolebljiva.

- Glavni strateški spoljnopolitički ciljevi nove vlade biće punopravno članstvo Crne Gore u EU, unapređenje saradnje sa svim međunarodnim organizacijama čiji je Crna Gora član i podizanje na viši nivo bilateralnih odnosa sa državama regiona. Crna Gora nema više vremena za čekanje. Zato će nova vlada odmah krenuti sa ubrzanim sprovođenjem svih neophodnih reformi, pre svega mislim na zakonske propise po EU standardima, jačanje nezavisnosti institucija i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i uspostavljanje vladavine prava - rekao je Bečić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djovani

pre 3 godine

Dojce Kaetofe zele da im Crna Gora Bude Sluga,jer se to zove Evropska Demokratija .Naeod i Volja Naroda Crne Gore odlucuje kojim putem i kako ce ziveti i ko ce biti njihov Presednik i vlast,a ne Dojce Kartofe.

Milan

pre 3 godine

Швабе су опет извукле рогово,изгледа неко ће морати поново да им их сабије!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Penzioner

pre 3 godine

Ostaje nam samo nada da ce Nemci opet u svojoj bahatosti napraviti haos i biti unisteni, ovog puta za uvek!

Stojan

pre 3 godine

Nemci nebi trebalo da se mesaju i da budu zahvalni sto postoje. To sto su uradili Rusima da su uradili Englezima ili Amerikancima njih sigurno nebi bilo na ovoj planeti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija