Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

16.09.2020

19:50

PREDSEDNIK AMERIKE NAHVALIO SRPSKOG LIDERA! Tramp: Vučić  je hrabar, s njim  je Balkan siguran!

Politika

PREDSEDNIK AMERIKE NAHVALIO SRPSKOG LIDERA! Tramp: Vučić je hrabar, s njim je Balkan siguran!

Podeli vest

Grenel: Tramp dolazi u Srbiju, samo da odredimo datum! Datum Trampove posete trenutno se usklađuje sa Savetom za nacionalnu bezbednost i Belom kućom

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp poručio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić hrabar lider zahvaljujući čijim odlukama je Balkan bezbedno i stabilno mesto za život!

Ove reči hvale Tramp je uputio srpskom predsedniku povodom potpisanog sporazuma u Beloj kući o ekonomskoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine od 4. septembra. Od trenutka kada je potpisan ovaj značajni dokument, najmoćniji svetski lider ne prestaje s pohvalama na račun srpskog kolege.

Poruka podrške

Prethodnih dana, priznanja na Vučićev račun stigla su od najbližih saradnika američkog lidera, a juče je i na zvaničnoj Instagram stranici Stejt departmenta objavljena poruka podrške. U njoj se podseća na reči predsednika Trampa povodom postizanja sporazuma u Vašingtonu: "Ovo je stvarno istorijski dan... Srbija i Kosovo obavezali su se na ekonomsku saradnju", a zatim se navodi direktna

Trampova poruka:

- Potrebna je izuzetna hrabrost predsednika Srbije Aleksandra Vučića i "premijera" Kosova Avdulaha Hotija da krenu u ove razgovore i dođu u Vašington kako bi finalizovali te obaveze. Učinivši to, oni su svoje zemlje, Balkan i svet učinili bezbednijim - ocenio je Tramp, koji bi uskoro, kako je Informer prvi pisao, mogao da poseti Srbiju.

Njegov specijalni savetnik Ričard Grenel naveo je da se radi na pronalaženju datuma za Trampovu posetu.

- Predsednik Tramp namerava da poseti Srbiju, što bi bilo prvi put posle Džimija Kartera. Sada moramo da radimo na pronalaženju datuma koji bi odgovarao i Beloj kući i Savetu za nacionalnu bezbednost, koji bi takođe bili uključeni u organizaciju posete - rekao je Grenel.

Stiže i Ivanka

U Srbiju bi osim predsednika Donalda Trampa trebalo da dođe i njegova ćerka i osoba od njegovog najvećeg poverenja Ivanka Tramp. Tu mogućnost nedavno je najavio i predsednik Vučić, a sama Ivanka prisustvovala je prvoj rundi razgovora u Beloj kući, kada je dogovoreno i da DFC otvori kancelariju u Beogradu. 

 

On je, sumirajući utiske sa nedavnog sastanka u Vašingtonu, otkrio i da je Vučić težak pregovarač.

- Predsednik Vučić je bio veoma težak pregovarač. On se zaista bori za svoj srpski narod - rekao je Grenel, i pojasnio da je cilj sporazuma bio konkretan napredak, te da se zbog toga otvara kancelarija Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu.

- Mi pokušavamo da se ne bavimo simbolikom, da se ne bavimo političkim simbolizmom, kojim se bave mnogi političari... Naša DFC kancelarija i agencija u Americi su smatrale da postoji dovoljno posla, gde možemo imati tim na terenu koji će moći da završi sve projekte u Srbiji. To su sve ekonomski vođeni projekti koje želimo postići, zato uspostavljamo kancelariju u Beogradu. Ne zbog simbolike, već da odgovorimo na sjajan broj projekata koje već imamo. Predsednik Tramp je od početka smatrao da je ekonomija i stvaranje novih radnih mesta nešto što on može dobro da uradi - objasnio je Grenel.

A opozicija laže li laže...

Ocenjujući domete Vašingtonskog sporazuma, potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović kaže da sporazum iz Vašingtona povećava Srbiji mogućnost da se bori za KiM.

- To osnažuje Srbiju, a samim time i naš suverenitet na KiM i jača kapacitete naše zemlje. Da se ne lažemo, bez novca, ko će da opremi vojsku i policiju i ko će da ima veći uticaj i gde će naše kompanije da rade. Opozicija se rukovodi onim "što gore po Srbiju, to bolje za njih". U poslednjih nekoliko meseci je to naročito izraženo, pa je odlazak u Vašington isključivo predstavljan kao potpisivanje nezavisnosti Kosova. Videlo se da je to sve laž - rekao je Stefanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni Bot

pre 3 godine

I Sloba im je bio stub mira na Balkanu pa znamo kako se sve zavrsilo po nasim glavama od Amerike.

vojkan

pre 3 godine

Odgovorna politika i dobro vođenje države uvek daje rezultate i sigurnost.

predragm

pre 3 godine

Kaze bez novca ko da opremi vojsku i policiju. A sto ce nam vojska kada je okolo nato? A policija da se bolje opremi da bije demonstrante jer tek dolazi vreme obracuna. A i ovaj Putin mislio da se zivi od ljubavi a ne od zelenih dolara. A nase kompanije ce imati da rade? Sta to rade nase kompanije. Bave se preprodajom kineske robe pocev od garderobe, komjputera, telefona grade gomile stanova po Beogradu pa ih uvaljuju po 3000e po kvadratu.kineski radnici grade auto puteve , mostove, preprodaju maline...Jel nase kompanije nesto proizvode??

Filip

pre 3 godine

Ovakve pohvale će nas podstaknuti da budemo još bolji.

Hobit J Vučičević

pre 3 godine

Tako jeeee. Živela N1 CIA Američka ZV

Vns

pre 3 godine

Pregovori,hvaljenje našeg cara su samo predizborne akcije....Tramp gubi izbore...isto ćemo proći kao kada je naš Imperator podržavao Hilari Klinton.....

TM

pre 3 godine

Srbija je definitivno ostavila dobar utisak u Vasingtonu. Poseta Trampa Srbiji ce bili sigurno docekana kako valja.

Hag

pre 3 godine

Dobar mali,dobar :) Samo nek potpisuje šta BOSS kaže ;)

Mala plava

pre 3 godine

Predsednik je odlucan i odgovoran diplomata koji se odgovorno i savesno poneo u Vasingtonu sto je bilo uočljivo od strane američkog predsednika.

Marijana

pre 3 godine

Hvala predsedniku Trampu na podršci, a mi najbolje znamo da imamo najboljeg predsednika!

Ana

pre 3 godine

Tramp je video da Vucic i pod velikim pritiskom nije odustao od svog naroda i svoje zemlje, i ispao hrabar i odgovaran, zato mu je i uputio pohvale.

Ana

pre 3 godine

Predsednik je i zasluzio pohvale, uprkos svemu ostao je dosledan svom narodu!

Nikoleta

pre 3 godine

Bas smo ponosni na naseg predsednika,jer se istinski bori za nasu zemlju.

Kale

pre 3 godine

Uz Vucicevu politiku i diplomatiju nase zemlje bezbednost naseg regiona je zagarantovana.

Dunja

pre 3 godine

Ono što svi znamo jeste da je Vučić stvarno posvećen državnik i za uspeh svoje države i svog naroda sve bi učinio!

Borko

pre 3 godine

Bitno je sacuvati mir na Balkanu i da se narodi medjusobno pomire i oproste ruznu proslost

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Jokić posvađao saigrače: Srbin te maltretirao!
NBA

Jokić posvađao saigrače: Srbin te maltretirao!

Nedavno je Nikola Jokić odigrao fantastičan meč protiv Njujork Niksa, u kojem je predvodio svoj tim ka trijumfu rezultatom 113:100. Srpski centar je na toj utakmici ostvario svoj 22. tripl-dabl u sezoni postigavši 30 poena, uz 14 skokova i 11 asistencija.

29.03.2024

11:49

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija