• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.09.2020

07:58

DRŽAVA NEĆE OSTAVITI NIJEDNOG SVOG GRAĐANINA BEZ POMOĆI! Nedimović: Zabeležili smo rekordne rezultate u izvozu žitarica u najgorim trenucima krize

Politika

DRŽAVA NEĆE OSTAVITI NIJEDNOG SVOG GRAĐANINA BEZ POMOĆI! Nedimović: Zabeležili smo rekordne rezultate u izvozu žitarica u najgorim trenucima krize

Podeli vest

Proizvodnja organske hrane je jedan od najprofitabilnijih sektora u agraru i Srbija se sve više okreću organskoj proizvodnji rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović


To je je sektor koji svake godine beleži rast, kaže Nedimović u intervjuu za Blic nedelje i dodaje da je samo u prethodne tri godine došlo do povećanja površina pod organskom proizvodnjom za gotovo 50 odsto.


“Dominiraju žitarice, voće, kako sirovo, tako i sušeno i liofilizovano. Imamo rast vrednosti izvoza, ali i broja proizvođača, kojih je sada više od 6.000”, rekao je Nedimovic i dodao da su najplatežnija tržišta takođe prepoznala srpsku organsku hranu, zbog čega veruje da, uz subvencije koje su ove godine višestruko povećane, možemo očekivati značajnije domete u bliskoj budućnosti.

MNOGI JAČI IGRAČI OVO NISU USPELI! DRŽAVA JE REAGOVALA ZA PRIMER! Nedimović: Izvozili smo hranu u najtežim trenucima epidemije

Prema rečima ministra poljoprivrede, iako je ceo svet pogođen i paralisan epidemijom korona virusa, “slobodno možemo reći da je ova godina bila dobra - čak i bolja nego mnoge prethodne”.

“Kao najveći ponos možda bih ipak izdvojio to kakao sm reagovali tokom vanrednog stanja. Bilo da je reč o odlasku poljoprivrednika na njivu do intervencija na tržištu, redovnih isplata subvencija, bez ijednod dana zaostatka prema svima koji su imali uredne zahteve,” istakao je Nedimović.

Foto: Tanjug

Ministar je naglasio i da ga posebno čini zadovoljnim to što smo kao država pokazali da kade se svetkso tržište rušilo kao kula od karata, mi smo besprekorno isplivali iz svega. Nedmović kaže da ćemo globalne posledice osteti i mi, ali da smo prvi talas dočekali perfektno.

SELEKTOR BIRA TIM, MI IGRAČI SMO TU DA TRČIMO! Nedimović: Videćemo ko će biti ministar, ima vremena!

“Zabeležili smo rekordne rezultate u izvozu žitarica u najgorim trenucima krize. Odlično je prošlo i voće, jabuka je imala rekordnu cenu, izvezene su velike količine, posebno za Rusiju, koja je naše glavno odredište za tu voćku”, kaže ministar Nedimović.

“Niko na svetu ne može sa sigurnošću reći šta nas čeka sutra, ali ja jedno mogu: država neće ostaviti nijednog svog građanina bez pomoći”, istakao je Nedimović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija