• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2020

22:45

BORKO, JE L ZNAŠ GDE TI JE BIO STRIC KAD STE TI I JEREMIĆ BILI NEOBAVEŠTENI?! Zekićka raskrinkala ceo slučaj: EVO KO JE I KAKO MILADINU KOVAČEVIĆU OMOGUĆIO BEG IZ AMERIKE!

Politika

BORKO, JE L ZNAŠ GDE TI JE BIO STRIC KAD STE TI I JEREMIĆ BILI NEOBAVEŠTENI?! Zekićka raskrinkala ceo slučaj: EVO KO JE I KAKO MILADINU KOVAČEVIĆU OMOGUĆIO BEG IZ AMERIKE!

Podeli vest

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović tvrdi da je ponovo pokretanje priče o Miladinu Kovačeviću pokušaj da se prikriju propusti u slučaju prebijanja u Novom Sadu, a Olivera Zekić, nekadašnja glavna urednica lista Borba, koji je svojevremeno i obelodanio priču o Kovačeviću, kaže da Stefanović, umesto da se izvini građanima Srbije, ponovo pokušava da se iz svega izvuče

Zekić kaže da se iz tog razgovora Stefanovića za portal Nova može zaključiti da on nema nikakve veze sa aferom Miladin Kovačević, pošto je, u to vreme, bio, kako ironično primećuje Zekić citirajući Stefanovića, "samo zaposlen u Ministarstvu inostranih poslova".

Nekako se zadesilo, kaže Zekić, da je, baš tada, "morao tetki da odnese lek, pa pojma nema o čemu se uopšte i priča. Nije bio tu. Jok'''', dodaje Zekić.

Ona navodi ''da za tetku ne zna, ali da zna za strica":

- Mirko Stefanović, dakle stric, bio je generalni sekretar Ministarstva inostranih poslova, a ''samo zaposleni'' Borko je bio ''samo zaposlen'' kao šef kabineta ministra inostranih poslova, takođe neobaveštenog Vuka Jeremića. I, naravno, niti je Mirko imao bilo kakve veze sa celim slučajem, niti Vuk Jeremić, a kamoli Borko Stefanović, odsutni - navodi bivša urednica Borbe.

Foto: Beta



Pa nam je lepo, kako dodaje Zekić, Stefanović uz pomoć Nove, objasnio kako je sve to tamo neki konzul bio pod pritiskom majke Miladina Kovačevića, nije izdržao, pa izdao putnu ispravu, a onda ga je Borko odmah vratio u BG i kaznio.

- Divno. Samo Borko nije objasnio jednu sitnicu. Kada je vratio konzula (konzule) za Beograd? Da uporedimo datume? Da li je prvo vlada donela tajnu odluku o isplati milion dolara za saniranje posledica Miladinovog divljanja po Americi, da li je, takođe, prvo Borba objavila tekst o aferi, ili su prvo konzuli stigli u Beograd? - upitala je Zekić.

Zekić tvrdi da su ljudi iz Ministarstva kažnjeni tek kada je afera obelodanjena, a nikako ne pre toga, i predlaže ''Novoj'' da to proveri, je je ona, kako navodi, svojevremeno u ''Borbi'' to učinila

- Takođe, neka nevini Borko objasni kako to ništa nije znao o tajnoj odluci vlade o plaćanju jednog miliona za Miladina (Kovačevića). Da li to hoće da kaže da ministarstvo, u kojem je bio šef kabineta ministra, nije imalo nikakve veze sa tom odlukom? Nikada je nije video? Da nije i to konzul, pod pritiskom Miladinove majke, i napisao, i potpisao, i doneo na sednicu vlade, tresnuo oznaku ''tajna'', i onda i izglasao? - dodala je.

Foto: Zoran Sinko



Upitala je još i da nisu, možda, i konzul i Miladin i Miladinova majka bili članovi SRS, koji se, kako dodaje ''u Borkovoj izjavi, iznenada pojavio kao glavni krivac''.

- Da nije i Vuk Jeremić bio tajni član Srpske radikalne stranke. Ili Slobodan Homen? Boris Tadić? Učlanili se svi, baš kada Borko nije bio tu? Baš kao što ga nije bilo ni kada je policija u to vreme upala u Borbu, da hapšenjima novinara sanira posledice afere, pošto se ne sećam da se nešto oglašavao i bunio kada se to desilo - naglasila je Zekić.

Sada se, dodaje Zekić, Stefanović pojavio da ustvrdi kako je on "žrtva" njenih "laži".

- Jedino što ga iz Nove nisu pitali, izvinite, a kojih laži, tačno? Pošto Borba nije objavila nijedan podatak koji je bilo ko i tada, a i kasnije, demantovao. A jeste objavila da je vlada donela tajnu odluku o plaćanju sume od milion dolara za Miladina Kovačevića; i da je on, uz pomoć ministarstva u kojem je Borko bio ''samo zaposlen'' pobegao iz Amerike. Jedino nismo objavili da Borko tada nije bio tu, nosio tetki lek, i evo, baš mu se izvinjavam - dodaje Zekić.

- On nešto slično - da se izvini građanima Srbije, jer, ako ništa drugo snosi ono što se zove komandna odgovornost - nema nameru da uradi. Umesto toga, odabrao je da bahato izigrava žrtvu (paradoks, ali jeste tako), i dalje laže da Miladin Kovačević nije mogao da bude izručen ( takav član, kojim se brani izručenje, u našem Ustavu ne postoji), vređa nam inteligenciju pominjući Srpsku radikalnu stranku (posredno Vučića, koji je tada valjda bio u Njujorku, da prošvercuje Miladina. I mamu), i pokušava da se ponovo iz svega izvuče, sva praveći se lud i tvrdeći da ni o čemu pojma nije imao. Bio je "samo zaposlen" u MSP - navodi Olivera Zekić.

Stefanović je govorio za portal Nova, koji navodi da su se "režimski tabloidi ustermili na Borka Stefanovića'''', bivšeg zvaničnika Ministarstva spoljnih poslova.

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic



Olivera Zekić kaže da je ne zanima, niti ima nameru da se meša u to zašto je Nova.rs odlučila da brani Stefanovića, dodajući da nema nameru da se meša u bilo čiju uređivačku politiku.

- S druge strane, jako me zanima zašto me niko iz Nove.rs nije kontaktirao i pitao šta mislim o tome što nevini Stefanović tvrdi da je žrtva mojih laži. To ima veze sa samom profesijom, sa načinom na koji se neko njome bavi, ali to je druga priča, a i neću da dužim, samo ću da preporučim kolegama iz Nove da odu u dokumentaciju, pogledaju Borbu, tekstove o Miladinu Kovačeviću i način na koji smo mi to radili - kaže Zekić u saopštenju za medije.

Stefanović je za portal Nova.rs rekao da Miladin Kovačević jeste napravio krivično delo u Americi i da je "uz pomoć konzula pobegao iz Amerike".

- Tu je nesumnjivo utvrđeno da postoji odgovornost konzula, i jednog i drugog. I Slobodana Nenadovića i Igora Miloševića. Oni su zbog toga hitno vraćeni u zemlju, dat im je otkaz i dobili su krivične prijave - kaže Stefanović, koji dodaje da su Kovačevići bili bliski tadašnjoj Srpskoj radikalnoj stranci.

Ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Ivica Dačić izjavio je juče da je isključeno da konzuli na svoju ruku, bez konsultovanja, donesu odluku o izdavanju privremene putne isprave Kobačeviću, pomoću koje je on napustio Ameriku.

Jasno je, kaže Dačić, i da za taj skandalozan slučaj niko nije politički odgovarao, osim što je sve prebačeno na odgovornost konzula.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 3 godine

Znači klupko se polako odmotava, ali mene interesuje kakve veze sa probisvetom Kovačevićem ima Šešelj, koji ga je odmah nakon njegovog bega iz SAD doveo u Skupštinu Republike Srbije?! Hajde da i to vidimo, koje su to "relacije"...

Zoki

pre 3 godine

Bagro žuta vrati milion evra građanima a ovu konji u u zatvor i baciti ključ

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija