• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.09.2020

12:17

TUŽILAŠTVO GONI BOŠKA OBRADOVIĆA ZBOG LINČA RISTIČEVIĆA! Obradovića čeka kazna ako ga proglase krivim!

Politika

TUŽILAŠTVO GONI BOŠKA OBRADOVIĆA ZBOG LINČA RISTIČEVIĆA! Obradovića čeka kazna ako ga proglase krivim!

Podeli vest

Boško Obradović bi ipak mogao da odgovara zbog incidenta ispred Narodne skupštine kada je, sa saradnicima, fizički nasrnuo na Marijana Rističevića

Dana 23.9.2020. godine Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv Boška Obradovića, Davora Đurđevića, Marka Đurđevića i Slaviše Miletića.

Naime, postoji opravdane sumnje da su izvršili krivično delo Nasilničko ponašanje iz čl. 344, st. 2 u vezi sa st. 1 КZ-a, a u vezi događaja od 8.5.2020. godine ispred Narodne skupštine Republike Srbije, kada su pokušali da spreče oštećene narodnog poslanika Marijana Rističevića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, da uđu u zgradu Narodne skupštine, kada su prema oštećenima drskim i bezobzirnim ponašanjem i vršenjem nasilja nad oštećenima teže remetili javni red i mir u trenutku kada su ostali narodni poslanici ulazili u zgradu Narodne skupštine i u prisustvu većeg broja novinarskih ekipa i kojom prilikom su oštećenom Marijan Rističeviću naneli lake telesne povrede.

Foto: printscreen tvin

Obradović u naletu besa

Naime, u vezi navedenog događaja Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije da podnese krivičnu prijavu protiv osumnjičenih, nakon čega je zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu dana 28.5.2020. godine saslušao sve okrivljene koji su tom prilikom negirali radnje izvršenja navedenog krivičnog dela, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna, niti želje za fizičkim obračunom, već da je to bio politički protest od strane četvoro poslanika Srpskog pokreta "Dveri“ i njihovih pristalica.

Nakon toga 11.6.2020. godine ispitani su oštećeni koji su tom prilikom detaljno opisali događaj ispred Narodne skupštine od dana 8.5.2020. godine i naveli koje su konkretne radnje preduzeli okrivljeni tom prilikom.

Takođe, u dokaznim radnjama ispitani su svedoci, očevidci dokađaja, pribavljen je nalaz i mišljenje veštaka o telesnim povredama oštećenog Marijana Rističevića, kao i video zapisi sigurnosnih kamera od obezbeđenja u Narodnoj skupštini.

Foto: printscreen tvin

Rističeviću pocepan sako

Optužnim aktom tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljene oglasi krivim za navedeno krivično delo i da im izrekne adekvatne krivične sankcije.

 

BONUS VIDEO

OD OVOG VIDEA ĆE VAM SE PODIĆI DIJAFRAGMA! Osećaj kao na rolerkosteru!

MUKA VAM JE OD SVEGA NA OVOJ PLANETI? Dobrodošli na ASGARDIU!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Kakva je razlika između Marijana Rističevića i Borka Stefanovića? Marjanu lake telesne povrede, Borku teške telesne povrede!? Ovaj što je napao Borka dobio četiri godine!? Ajde videćemo koliko će da dobije Boško mentol?!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija