• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.09.2020

10:06

DAČIĆ O POBEDNIČKOJ KOALICIJI U CG: Zaoštravanjem odnosa sa Srbijom pucali bi sebi u nogu!

Politika

DAČIĆ O POBEDNIČKOJ KOALICIJI U CG: Zaoštravanjem odnosa sa Srbijom pucali bi sebi u nogu!

Podeli vest

Pobednička koalicija u Crnoj Gori pucala bi sebi u nogu ukoliko bi došlo do zaoštravanja odnosa sa Srbijom, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić


On je na TV Prva rekao da se Srbija nije mešala u izborni proces u Crnoj Gori, a da su to činili Edi Rama, Ramuš Haradinaj i muslimani.


"Zašto DPS ne kaže Rami ''nemoj da se mešaš nije ti Crna Gora velikoalbanaska prćija''. Gde su časni principi DPS-a? Ne smetaju im Haradinaj i Rama, a smeta im Vučić", rekao je Dačić.

Naveo je da je DPS izgubio od svog naroda i naglasio da Srbiju ne zanima ko će biti na vlasti u Crnoj Gori, nego je zanima kakav će biti položaj Srba u toj državi.

"Želimo dobre odnose sa Crnom Gorom. To je naš bratski narod i država. Da li ćemo da budemo u jednoj ili dve države, samo da ne bude u tri", rekao je Dačić.

Upitan koja bi to treća država mogla da bude, Dačić kaže da to još može da se deli na šta god hoćete, ako se ide logikom sepratizma.

Naveo je da se to odnosi ne samo na Srbiju, nego i na Crnu Goru ako se ide logikom separatazima i ako se priznaje secesija jednog dela teritorije.

"Nisu oni priznali Kosovo i odvojili ga od Srbije", kaže Dačić i navodi da su Pećka patrijaršija i Dečani, kad smo ušli u Prvi svetski rat, bili Crna Gora.

Rekao je da kandidata za crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića ne poznaje, da još nije formirana vlasti u Crnoj Gori, a da će, kako sada stvari stoje, on biti premijer.

Ima, kaže, osećaj, da sad u Crnoj Gori napadaju Srbiju, Aleksandra Vučića i njega naročito.

"Sad neki do tih furnkcionera pobednika pokušavaju da se dokažu i pokažu da to nije sad Srbija, da ima i razlike u odnosu na Srbe", navodi Dačić.

Smatra da je to nepotrebno i da su to loše izjave, koje su možda deo političkog neiskustva.

"To bi bilo pucanje u nogu pobedničke koalicije ukoliko bi došlo do zaoštravanja odnosa sa Srbijom", navodi Dačić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Leka

pre 3 godine

Ne razumem Krivokapićevu potpuno nediplomatsku izjavu proriv Vučića, osim ako ona nije danak političkom neiskustvu i dodvoravanju crnogorskim nacionalistima. I to posle njegovih početnih pohvala na račun Srbije i Rusije. Ni on ne bi bii na tom mestu bez podrške srpskog naroda u CG koji je mesecima protestovao i presudno glasao, pa time i Krivokapića i Abazovića, posebno njega, doveo u poziciju da se o nečemu pitaju. Mislim da Srbi, ako se ovo nastavi, ne treba da ulaze u vladu sa Abazovićem, koji očigledno nema osećaj mere sa svojih 10% podrške biračkog tela, i ponižavanjem DF-a, već da samo pruže podršku prelaznoj manjinskoj vladi, pa da se dobro pripreme za sledeće izbore.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija