• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. B.

26.09.2020

21:30

NAJSTRAŠNIJE LICEMERJE BRISELSKIH BIROKRATA! Lajčak: Nema pregovora o ZSO jer Albanci to neće!?

Politika

NAJSTRAŠNIJE LICEMERJE BRISELSKIH BIROKRATA! Lajčak: Nema pregovora o ZSO jer Albanci to neće!?

Podeli vest

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručio je juče da će se u ponedeljak, 28. septembra, u Briselu nastaviti tehnički pregovori, ali da tamo neće biti reči o Zajednici srpskih opština (ZSO) jer Albanci ne žele o tome da pričaju!?

Lajčak je na Tviteru objavio da ni posle sedam godina od Briselskog sporazuma, kojim je predviđeno formiranje ZSO, ova tema neće biti na dnevnom redu dijaloga!

"Glavni pregovarači će se sastati u ponedeljak da nastave razgovore o finansijskim zahtevima i imovini. ZSO neće biti u agendi razgovora jer jedna strana još nije spremna za diskusiju o tome", napisao je doslovce Lajčak.

Reagujući na ovu skandaloznu poruku, šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je da je frapantno što Brisel ni posle sedam godina ne reaguje na nesprovođeno potpisanog dogovora o stvaranju ZSO.

- A kada će se baviti pitanjem ZSO, pitam ja Lajčaka... Koja je svrha pregovarati o bilo čemu sa Prištinom ako se ne poštuje ono što je potpisano?! Da li to sada znači da i ovo što je sada potpisano u Vašingtonu Priština neće da realizuje i da će biti nikom ništa?! Evo, kosovska "šefica diplomatije" je i pored moratorijuma uputila pismo BiH u kome je tražila da priznaju lažnu državu Kosovo. Preko Vučića sam predao to pismo Ričardu Grenelu i on je odmah zvao Avdulaha Hotija i svašta mu rekao zbog toga što Priština ne poštuje dogovor... - rekao je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MrKamenjarac

pre 3 godine

...doci ce i oni na red,pravda Bozija je najjaca.....

Pers

pre 3 godine

Lajcak je pod jevrejskom kontrolom a jevrei proteziraju albance jer preko njih komanduju sa al kaidom isis i globalnom trgovinom drogom

PRKI

pre 3 godine

A što mi pregovaramo o našem delu države s nekim ? Ako je to država što traže od nas priznanje .? Ipak je to okupirana teritorija i o tom ne treba raspravljati već vojno kad tad vratiti( osloboditi). Kakvi pregovori pa i Amerima su šipci dojadili, koliko para troše na njih.

Rajko

pre 3 godine

EU je krivac zbog svega ovoga nesposobna da bilo sta resi.. Tram je pokazao kako se to radai.

Rajko

pre 3 godine

Zasto se Lajceku ne kaze sta Srbija nece pa da se taj cirkus oko razgovora zavrsi i njegova misija okonca sa ukidanjem njegovog radnog mesta.

KO

pre 3 godine

Hrvatski bokser Filip Hrgović(Ulazi u ring sa Tomsonovom pesmom Geni kameni a svi u Srbiji ćute) skoro ubio grčkog boksera Aleksandra Kortozija brutalnim nokautom u 2 rundi!

pero

pre 3 godine

Pa necemo ni pregovarati ako nema prtegovora o ZSO. Odmah prekinuti pregovore i u akciju vracanja priznanja.

Krstovdan

pre 3 godine

Odlično, i mi da kažemo da nema pregovora o statusu Kosova jer mi to nećemo, pa da se prekine ta farsa više.

Hag

pre 3 godine

Kada se bude pregovaralo o ZAO(zajednici albanskih opština)na jugu srbije,onda će se moći pregovarati i o ZSO!!!Po svim prilikama srbija opet baca samu sebe u probleme!

Djovani

pre 3 godine

Lajcek Radi po direktivi Merkelove,sto bi Srbija pregovarala u Brisel sa Lazovima koji potpisuju u Brisel sve i nista ne urade od toga sto su potpisali.Brisel i Lajcek treba da nateraju Pristinu da Urade u Kosovo to sto su pre nekoliko Godina potpisali u Brisel pa tek posle toga da Srbija pregovara sa Pristinom u Brisel.Sta bi bilo da Srbija potpise u Brisel nesto i to ne uradi ,dali bi Brise uvela Srbiji Sankcije ?????Brisel treba prema obe strane da bude isti,a ne Pristini Majka a Srbiji Maciha.

Braco

pre 3 godine

I nema pregovora o priznanju i nezavisnosti Kosova i Metohije jer Srbi to neće.

Miki

pre 3 godine

Nema sada "NEMA PREGOVORA" o ZSO.. Srbija je ispunila sve svoje Obaveze zbog toga, dok je EU bila garancija da ce Albanska strana sve ispuniti!!!! Ako nema, onda i Srbija ima da povuce Carinske kucice ka severu Kosova, zatim broj telefona za Kosovo i sve sto je ispunila!!!! Dok dogovor sa USA postignut u Beloj kuci ostaje kao jedini validan dogovor.

srbo

pre 3 godine

Condito sine qvanon, uslov bez koga se ne može, je volja da se problem reši. Volje Brisel nema i oni šalju signal albancima da miniraju razgovore.

Plava Ptica

pre 3 godine

Niko da objasni,sta se ocekuje,i sta se zeli sa tom "ZSO"???

Vasa

pre 3 godine

Pa nije licemerje, pre je NEMOC, kako da pregovaras kad jedna strana nece da pregovara, koliko znamo za pregovore treba dve strane, sa kim Srbija da pregovara ako Albanci se ne pojave, ajde neko "jako" pametan da odgovori na to

AMatić

pre 3 godine

EUnija je postala nesposobna da ispuni svoj deo obaveza a to je da sprovede u delo one dogovore za koje je ona bila garant ispunjenja a ne albanci. Danas imamo Lajčeka čoveka koga niti ko sluša niti on zna nešto da kaže, pa dokle će takvi da podstrekuju nerešavanje briselskog sporazuma? Evropi nije do nikakvog rešenja, već podstrekivanje i huškanje albanaca šta i kako da urade protiv bilo kakvog rešenja. Zato treba da se Srbija okrene Americi i zaobiđe ove evropske usedelice i tračare. Ako a sigurno da hoće na sledećim izborima u SAD da pobedi Tramp, albancima biće nemoguće da ne ispune ono šta im pod okriljem SAD bude stavljeno na sto da potpišu a da ne ispune.

NEBOJŠA

pre 3 godine

ОНИ САМО РАДЕ ВОНО ШТО И НЈИХОВИ ТУТОРИ.ДОГОВАРАЈУ И ПРЕГОВАРАЈУ ДОК НЕ ДОБИЈУ ШТО ИМ ТРЕБА,А ОНДА ''ПУЈ ПИКЕ НЕ ВАЖИ'' И НЕ ИСПУНЕ СВОЈ ДИО ДОГОВОРА.ТО РАДИ И АМЕРИКА И ЕВРОП,САМО НАШЕ БУДАЛЕ ТО НЕ ЖЕЛЕ ДА ВИДЕ.ПОНИШТИТИ СВЕ ДОГОВОРЕНО ИЗ БРИСЕЛСКОГ СПОРАЗУМА.У БУДУЋИМ ДОГОВОРИМА 1. ТАЧКА ДАБУДЕ;НАЈПРЕ ВИ ИСПУНИТЕ СВОЈЕ ПА ЋЕ МО МИ СВОЈЕ .ТАЧКА !!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija