• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

26.09.2020

15:55

(FOTO) SNAGA PRIJATELJSTVA JAČA OD ZABORAVA: Uz predsednika Srbije, ambasador Godfri odao priznanje HRABROSTI MEŠTANA PRANJANA

Politika

(FOTO) SNAGA PRIJATELJSTVA JAČA OD ZABORAVA: Uz predsednika Srbije, ambasador Godfri odao priznanje HRABROSTI MEŠTANA PRANJANA

Podeli vest

Memorijalni kompleks dostojano obeležava hrabrost ljudi u Pranjanima koji su stavili život na kocku u jednoj od najvećih operacija spasavanja u istoriji, ocena je ambasadora SAD u Beogradu Entoni Godfrija, koju je podelio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagram nalogu Budućnostsrbijeav.

Godfri je naveo i da je ovaj događaj predugo bio pod velom tajne, a nakon toga i pod velom zaborava.

Uz post je objavljena i fotografija na kojoj Godfri snima selfi sa Vučićem tokom obeležavanja 76. godišnjice "Operacije Halijard", u kojoj je 1944. spaseno i izbavljeno više od 500 pilota i članova posada američkih aviona oborenih iznad Srbije.

 

 


Vučić je prethodno na instagramu istakao da "u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca danas potvrđujemo snagu prijateljstva sa našim američkim, britanskim i kanadskim saveznicima iz Drugog svetskog rata".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Filip

pre 3 godine

Srbi su se na odličan način borili u ovoj operaciji i zaslužuju priznanje.

BozaB

pre 3 godine

Prijateljstvo i saradnja Srbije i SAD stabilni su i jaki.

Verica

pre 3 godine

Srbi su kod Prnjana pomogli u spasavanju vise od 500 anerikih i saveznickim pilota kada im je bilo najteze za vreme Drugog svetskog rata.

Dragan

pre 3 godine

Na žalost mnogi i ne znaju za akciju spasavanja američkih pilota. Ovaj događaj bio pod velom tajne koju smo sada otrgli od zaborava i počeli da obeležavamo i slavimo.

Romanija

pre 3 godine

Ovo je nešto što se ne sme nikasda zaboraviti.

Milkica

pre 3 godine

Ponosni smo na naše pretke i njihova dela čuvamo od zaborava!

Kizic

pre 3 godine

Zahvaljujuci predsedniku Vucicu uspeli smo da ovaj vazan istorijski dogadjaj sacuvamo od zaborava i svake godine obelezavamo kako dolikuje u znak secanja na nase heroje!

Prvoborac

pre 3 godine

Prijateljstvo mora da bude okosnica odnosa dvaju naroda bez obzira na političke različitosti.

NEBOJŠA

pre 3 godine

ЕЕЕ ИМАТЕ СЕ ЧЕГА И СЕЋАТИ.унуци тих истих пилота с '99 бацали бомбе на нас.СРАМ ВАС БИЛО !!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija