• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.09.2020

17:31

NEZNALICE I LOPOVI REŽE, ŠKRGUĆU ZUBIMA I LAŽU! Orlić: Tajkunsko-lopovski bivši režim prespavao nedavni izveštaj UN!

Politika

NEZNALICE I LOPOVI REŽE, ŠKRGUĆU ZUBIMA I LAŽU! Orlić: Tajkunsko-lopovski bivši režim prespavao nedavni izveštaj UN!

Podeli vest

Tendenciozne neznalice iz tajkunsko - lopovskog kartela bivšeg režima svakodnevno bi da svoju državu proglase neuspešnom, da bi oni u sopstvenim očima bar malo porasli. Ali moralni i intelektualni patuljci su samo loši lažovi. Takav je prvi tajkun Đilas, pa po prirodi stvari: njegov zamenik može biti samo - još gori, kaže član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić

U pokušaju da sopstvenu državu proglase neuspešnom u borbi protiv pandemije, prespavali su nedavni nalaz iz socio - ekonomskog izveštaja UN. Tamo doslovce stoji: da je Srbija pružila "dobar i pravovremen odgovor", reagovala "blagovremeno i efikasno", bolje nego "druge slične zemlje u Evropi". Tajkunski satrapi koji sve vreme navijaju za virus sigurno nisu zadovoljni zbog toga. I po pravilu misle da oni znaju bolje od UN, bolje i od SZO koja je Srbiji čestitala više puta na rezultatima u borbi protiv virusa. Naravno, oni ne znaju ništa. Reč je o običnim diletantima i neznalicama, pakosnim i zavidnim.

Te neznalice nisu čule ni za izveštaj EBRD i MOR, koji ocenjuje da je Srbija ekonomskim merama ove godine spasila više od 500.000 radnih mesta, a stopu siromaštva spustila na nivo još niži nego pre krize. Ne odgovara to bivšem režimu, u čije vreme je više od 500.000 ljudi ostalo bez posla, a da oni prstom mrdnuli nisu. U tome je najočiglednija razlika između Aleksandra Vučića i njih.

Ne žele da znaju ni da je po nalazima "Ekonomista" danas Srbija u istoj kategoriji demokratskih zemalja u kojoj su i SAD, sa ocenama samo višim nego pre 2012. Indeks ljudskih sloboda, koji formira Kejto institut, Frejzer institut i Liberales institut iz Fridrih Nojman fondacije beleži u Srbiji najviši nivo ljudskih sloboda ikada, i ličnih i ekonomskih. Neuporedivo bolje stojimo nego 2012., kada smo imali ubedljivo najgori rezultat ikada. I to je slika nesposobnosti i plitkoumnosti bivšeg režima. Nedavno objavljeni indeks ekonomskih sloboda FI samo dodatno potvrđuje ove rezultate. Današnja Srbija i tajkunsko vreme razlikuju se kao nebo i zemlja. Svu njihovu "slobodu" i "demokratiju" videli smo u ubijanju Ranka Panića.

I zato reže i škrguću zubima lopovi i neznalice, kleveću i lažu, svaki im uspeh Srbije danas smeta, jer ih podseća na njihovu nesposobnost. Napadaju koridore koje radimo jer nemaju nijedan koji su izgradili u svoje vreme. Smeta im svako kreditiranje zarad razvoja, jer danas država nema nameru da "kreditira" još 619 miliona evra prihoda za Đilasove firme - a to je bio sav njihov "uspeh", dok su zajedno jahali narodnu grbaču.

Sve to Srbija zna. I baš zato podržava Aleksandra Vučića, borbu za radna mesta, veće plate i penzije, napredak i bolju budućnost svakog deteta u ovoj zemlji. Baš zato neće da čuje za tajkune i lopove, koji misle da kad promene ime time brišu i dva svoja nedela. Neće biti: pamti Srbija, jako dobro. Samo nastavite da je potcenjujete, margina vam ne gine. Zasluženo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TAJKUN, NAJVIŠE TE BOLI USPEH SRBIJE! Orlić: Đilas potpuno izgubio kompas!
Politika

TAJKUN, NAJVIŠE TE BOLI USPEH SRBIJE! Orlić: Đilas potpuno izgubio kompas!

Da je žuti tajkun Dragan Đilas žestoka neznalica i politički promašaj, odavno je jasno. Sada se pokazuje i da je reč o čoveku koji je u potpunosti izgubio svaki kompas, počeo da zbunjuje samog sebe i mucajući, dok sam sebe snima kamerom – pokušava da objasni sopstvene stavove. Neuspešno. Iza komičnih kadrova zbunjenog Đilasa ostaju samo zabrinuti gledaoci, rekao je potpredsednik Opštinskog odbora Vladimir Orlić

25.09.2020

13:40

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija