• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Dusan Tufegdzic

10.10.2020

14:38

NEBOJŠA BAKAREC ODGOVARA TONČEVU! Tončevbaba Jeca, ulovila zeca!

Politika

NEBOJŠA BAKAREC ODGOVARA TONČEVU! Tončevbaba Jeca, ulovila zeca!

Podeli vest

Kandidat SNS za poslanika u Narodnoj skupštini Nebojša Bakarec rekao je da mu je s nepoznatog broja stigla slika tužbe koju je protiv njega podneo funkcioner SPS Novica Tončev. Bakarec se našoj redakciji oglasio tekstom koji prenosimo u celosti

Sa anonimnog broja, juče, preko Vajbera (8.10.2020.) dobio sam sliku prve strane tužbe Novice Tončeva, potpredsednika SPS. To da sam tužen mi je potvrdila i novinarka jednog lista, pozvavši me da dam izjavu tim povodom. Pre toga nisam znao da me je drug tajkun Tončev tužio. Sud mi nije uručio ništa. O čemu se radi?

Iz jedine strane tužbe koju  posedujem, vidim da me drug tajkun Tončev tuži zbog izjave za štampano i elektronsko izdanje lista „Alo“ od 25. jula, u kojoj branim predsednika Vučića od poziva na likvidaciju.

Tih dana su tajkun Tončev i još neki socijalisti podržali rušilačke proteste, a drug Tončev je pozvao na blokadu autoputa na jugu Srbije. Naslov dat u štampanom izdanju, odredio je sam list („Bakarec: Tončev stoji iza poziva na ubistvo Vučića“). Svima je poznato već decenijama da naslove i podnaslove određuje redakcija. Ništa slično nisam izjavio, što se vidi iz moje izjave. Moja izjava doslovce glasi: „Taj tekst koji je naručio Novica Tončev, je dvanaesti autogol SPS-a u poslednjih 10 dana (5 skandala SPS vezanih za rušilačke proteste, 5 nastupa čelnika SPS na Đilasovim TV).

To nije slučajno. Da li Novica Tončev poziva na ubistvo Vučića od strane „duboke države“? Rečenica, „povratka više nema“, očigledno znači da je Tončev prelomio i pridružio se Đilasu. Da li to važi i za SPS? Da li će Dačić i sada reći „to nema veze sa SPS“? SPS već 8 godina, ima mnogo veći udeo u vlasti, nego što mu pripada. Šokantno je da SPS radi o glavi Vučiću! Da li je moguće da je Đilas potplatio mnoge funkcionere SPS? Ponašanje SPS me podseća na Azrinu pesmu „Кurvini sinovi“. Možda SPS smatra da je nezamenjiv, da je „sveta krava“? Grdno se varaju“. Кao što se vidi u izjavi nisam vređao Tončeva – pa nema dela (povreda časti, uvreda) za koje me tuži.

Drug tajkun Tončev je očigledno umislio da je tajkun Đilas, koji me je takođe tužio bez razloga. Videla žaba da se konji potkivaju, pa i ona digla nogu. Obojica su tajkuni. Кapitalista socijalista Tončev. Isti takav kapitalista socijalista je i brat Novice Tončeva, Ivica, koji je član predsedništva SPS. Nije li kontradiktorno biti tajkun, kapitalista, a socijalista? I to još kakav kapitalista. U jeku udara Кorone, brat Novice Tončeva, Ivica, otpustio je 60 odsto zaposlenih u hotelu „Nais“. Tim povodom, 24.03.2020., Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da Ivica Tončev, vlasnik hotela „Nais”, neće imati podršku države jer je otpustio 60 odsto zaposlenih. Posle toga Ivica Tončev se izvinio predsedniku i radnicima i izjavio da će sve radnike zadržati na platnom spisku.

Vratimo se na tužbu. Кao što vidite crveni tajkun Novica Tončev me tuži zbog izjave, u kojoj branim predsednika Vučića. Tih dana jula, drug Tončev i još neki socijalisti su podržali rušilačke proteste, a sam Tončev je pozvao na blokadu autoputa na jugu Srbije. Кada govorimo o ovoj besmislenoj tužbi, postoje dve mogućnosti. Prva je da se tajkun Tončev opet otrgao kontroli u SPS-u, kao u julu mesecu? Druga mogućnost je da se tajkun Tončev opet sveti predsedniku Vučiću i SNS-u, preko mene, uz saglasnost vrha SPS? Priznaću da sam u svemu tome ja najmanje bitan.

Zar nije bilo dovoljno autogolova SPS-a  iz jula meseca? Tada je bilo pet slučajeva kada su pojedinci iz SPS, ili u tesnoj vezi sa njima, učestvovali ili podržali ono što je bio pokušaj državnog udara. Prvi, učešće u napadu na Skupštinu, Vladimira Škundrića, sina crvenog tajkuna i Dačićevog tadašnjeg savetnika u vladi – Petra Škundrića. Drugi, grozni stavovi pomoćnika i savetnika ministra Gorana Trivana (SPS), Srđana Stankovića, koji je zverski vređao Vučića. Treći, činjenica da je jedan od vođa rušilačkih demonstracija Srđan Nogo, sin visokog funkcionera SPS, Sreta Noga.

Četvrti, učešće odbornika SPS iz Inđije, Milorada Savića i Miroslava Višnjića u nasilnim demonstracijama. Peti, pretnje Vučiću, od strane Novice Tončeva, potpredsednika SPS. Uz tih pet slučajeva treba dodati i sedam tadašnjih štetnih gostovanja čelnika SPS na Đilasovim televizijama N1 i Nova S.

Ponoviću, nisam ja bitan, bitan je princip. Ne sedeti na dve stolice, ne napadati koalicionog partnera čijom voljom si u vlasti, biti kolegijalan i veran koalicioni partner. U svakom slučaju, apsurdno je i nekorektno, da posle svih autogolova SPS-a, jedan poslanik SPS, tuži kolegu poslanika iz SNS, dakle, tuži sadašnjeg, a verovatno i budućeg koalicionog partnera!?! I to bez osnova. I da se zna. Na sastanku poslaničkog kluba SNS, početkom avgusta, kada smo pozvani da se izjasnimo o koalicijama, ja sam glasao za koaliciju SNS, SPS, SPAS, manjine. I danas mi se čini da je to najbolje. A onda me sudu tužaka tajkun Tončev. Zbog toga deca pevaju pesmicu „Tončevbaba Jeca, ulovila zeca. Stavila u torbu, da napravi čorbu…”. Da li je tajkun Novica Tončev pod Đilasovom ili Dačićevom kontrolom?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija