• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kosovoonline

10.10.2020

16:43

SNAŽNA ŠAMARČINA PRIŠTINI OD EVROPSKE UNIJE! Neće više da se "IGRAJU" države sa ALBANCIMA!

Politika

SNAŽNA ŠAMARČINA PRIŠTINI OD EVROPSKE UNIJE! Neće više da se "IGRAJU" države sa ALBANCIMA!

Podeli vest

Kancelarija EU u Prištini saopštila je danas da se povlači iz procesa nadzora izbora novih članova u tužilački savet lažne države Kosova i izbora glavnih tužilaca

EU se na taj potez odlučila samo dan nakon što je ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini objavila da se povlači iz tog procesa. 

- Uzeli smo u obzir zabrinutost koju su izrazile Sjedinjene Države. EU takođe ima svoje dileme i odlučila je da se takođe povuče iz procesa sve dok se ne preispita i ne sprovede u skladu sa relevantnim zakonima i propisima - rekla je Portparolka Kancelarije EU na Kosovu Dinka Živalj.

PREDSEDNIK VUČIĆ Nikad nismo bili dalje od kompromisa za KiM, ALI NE KRIVICOM SRBIJE

Američka ambasada je inače u petak uveče saopštila da se povukla iz procesa nadzora izbora novih članova u KZK i izbora glavnih tužilaca. Ambasada je oštro reagovala na proces izbora novih članova tužilačkog saveta i glavnih tužilaca pa je iz tog razloga najavila da neće nastaviti nadgledanje takvog procesa.

U saopštenju su naveli i da je proces izbora funkcionalno poremećen jer mu nedostaju transparentnost i naglasili da se ceo postupak nalazi u sukobu interesa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 3 godine

Znači, prepusili su protektoratu da sami izaberu, po svom nahođenju, Savet javnih tužilaca i predsednika Saveta.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija