• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.10.2020

10:30

PATRICIJA KAŽE: JA VOLIM SVOJU MAJKU, A SRBIJA JE MAJKA SVIH NAS! DA MI DATE TO DA NAPIŠEM, NE BIH UMEO! Vučić: Deco, budite vredni, dobri i volite svoju Srbiju

Politika

PATRICIJA KAŽE: JA VOLIM SVOJU MAJKU, A SRBIJA JE MAJKA SVIH NAS! DA MI DATE TO DA NAPIŠEM, NE BIH UMEO! Vučić: Deco, budite vredni, dobri i volite svoju Srbiju

Podeli vest

Manifestacija "Dečja nedelja" završava se danas svečanošću u Palati Srbija kojoj prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Nakon obilaska štandova na kojem je predstavljeno 50 najboljih umetnički radova dece na temu "Zašto volim Srbiju", predsednik je podelio plakete u tri kategorije i jednu specijalnu nagradu.

Foto: printscreen RTV Pink

Kategorije koje su nagrađivane su od prvog do četvrtog razreda, petog do osmog i za najbolji umetnički rad iz dijaspore.

Vučić kaže da je obilazeći štandove sa devojčicama i dečacima sa kojima je pričao video da svi imaju samopozudanje i da vide kako mogu da čuvaju i menjaju Srbiju na bolje.

Naveo je i da je sreo dvojicu slepih dečaka, za koje kaže da će biti šahovski velemajstori i istakao da bi država trebalo još više pažnje da posveti deci.

Predsednik Vučić je rekao da je pročitao radove dece i da je mislio da su nove generacije te koje se razumeju u virtuelni svet i da manje uče, da su manje pismene od prethodnih generacija.

 

Prema njegovim rečima, tema literarnog konkursa "Zašto volim Srbiju" je lepa, a pokazala je koliko deca vole svoju zemlju i posebno ljubav Srba iz dijaspore prema matici.

- Ljubav prema Srbiji i sama tema je toliko lepa i važna i nije bila simbol generacije kojoj sam pripadao - kazao je predsednik.

- Radovi koje sam pročitao su zaista neverovatni. Teško je bilo šta govoriti, imao sam priliku da pročitam radove Dunje, Nevene, Patricije i Gabrijela... Iskren da budem, mislio sam da su nove generacije one koje su razumeju u virtuelni svet, da su manje obrazovaniji i intelegentniji od nekih prošlih generacija, ali ova deca su mi pokazala da sam se prevario - kazao je Vučić i dodao da su deca u svojim radovima pokazala koliko vole Srbiju.

- Posebno je bilo važno što pored sve dece iz Srbije, je bilo dece i iz okruženja, dece iz dijaspore, i ako pročitate tekst Patricije Erek na temu "Zašto volim Srbiju", da mi date to sada da napišem, ne bih umeo, verujte mi na reč .To je napisano sa toliko ljubavi. Patricija kaže: Ja volim svoju majku, a Srbija je majka svih nas". Ona je pokazala neverovatnu ljubav prema svojoj zemlji, ističe predsednik Vučić. 

Predsednik je dodao da se iz Patricijinog teksta, koja je iz Banja Luke, može da se vidi ljubav koja dolazi od Srba sa one strane Drine.

- Mi u Srbiji ne možemo to da razumemo. Moj otac je sa one strane Drine i uvek je govorio da ne mogu oni koji su iz Srbije da razumeju kolika je njihova ljubav prema Srbiji - kazao je predsednik.

- Važno je da deca i ovako mala razumeju odgvornosti. Život nije uvek samo lep, morate biti spremni i odgovrni da razmišljate kako da doprinesete društvu i kako uz ljubavi prema porodici i Srbiji da doprinesete boljoj budućnosti i sebi i svojoj zemlji - rekao je Vučić i zaključio da je ovo za njega bio najlepši kraj ove teške nedelje.
 

Foto: printscreen RTV Pink

Naveo je i da žiriju posao nije bio nimalo lak, a naročiti je bio težak kada je napravljen uži izbor, jer konkurs je pokazao koliko pametne i originalne dece ima u Srbiji.

Tokom proteklih sedam dana u gradovima širom Srbije organizovane su aktivnosti za decu u okviru manifestacije koja je ove godine održana pod sloganom "Podeljena sreća je dva puta veća".

Svaki dan je bio posvećen jednoj temi, pa je tako utorak bio posvećen sportu, sreda upoznavanju dece sa zaštitom životne sredine, četvrtak obrazovanju, a u petak su najmlađi upoznati sa značajem inkluzije, solidarnosti i tolerancije, dok su juče objavljeni nagrađeni pobednici literarnog konkursa.

Dečja nedelja je ove godine organizovana tako što se vodilo računa o zdravlju i bezbednosti u skladu sa poštovanjem svih epidemioloških mera u borbi protiv širenja virusa korona.

Foto: printscreen RTV Pink

Ta manifestacija slavi pravo dece da uživaju u detinjstvu i mladosti, a ujedno je i prilika da najmlađi pokažu svoje veštine, sposobnosti i talente.

U osnovi njene pripreme je Konvencija Ujedinjenih nacija o pravima deteta iz 1989. godine, a programski ciljevi projekta se iz godine u godinu prilagođavaju potrebama i problemima dece.

Organizacioni pokrovitelj "Dečije nedelje“ je humanitarna organizacija "Dečije srce“, uz pdršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a današnjem svečanom zatvaranju prisustvovao je i ministar za rad Zoran Ðorđević, koji je manifestaciju 5. oktobra otvorio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mikan

pre 3 godine

Bravo za našeg predsednika. Pokazao ke humanist i brigu za našu decu i sve nas. Svakim danom Srbija jaca na svim poljima. Cast je biti deo Srbije

Marko

pre 3 godine

Pravilno formiranje stavova kod dece je izuzetno vazno, deca su duduci ljudi, nosioci porodice, drustva i drzave. Smatram da je veoma korisno za njih to sto im predsednik Vucic posvecuje paznju i usmerava ih na prave stvari.

Toma

pre 3 godine

Deca su stub nase drzave, oni na kojima ostaje sve sto se danas radi, a kako Vucic to i razume, uveren sam da ce im ostaviti najbolju mogucu poziciju Srbije i lepsu i bolju buducnost.

Milena

pre 3 godine

Divno je videti da deca toliko vole svoje zemlju! U njih treba ulagati i omogućiti sve što im je potrebno da izrastu u dobre i poštene ljude jer oni su naša budućnost!

Vatro Marx

pre 3 godine

Svaki Srbin voli svoju patriju. Samo ne mora da voli politicare lencine, korupte, lazove lopove itd. To je najveci problem sto ima njih u Srbiji u pojedinim strankama koji su u stanju da Srbiju uniste iz svojih licnih interesa.

Mici

pre 3 godine

Lep događaj na kome Vucic prisustvovati. Deca su budućnost naše zemlje i zato država treba uvek da stoji iza njih i da radi u njihovom interesu. Zahvaljujući sadašnjoj vlasti koja sve više brine o mladima, Srbija polako postaje država u kojoj mladi mogu da vide svoju budućnost

Jovana

pre 3 godine

Bravo za naseg predsednika. Deca su buducnost nase zemlje, i treba kod njih najvise da razvijamo ljubav prema Srbiji.

nunfuck legion

pre 3 godine

Predsednik mnogo voli decu. Baš mnogo...

Ivana

pre 3 godine

Hvla našem predsedniku Vučiću koji je dao na značaju dečijoj nedelji, jer su na to prijatelji deci Srbije čekali 30 godina. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala Vučiću na svemu što čini za naš narod i državu.

anica

pre 3 godine

Deca ne znaju da mrze,oni zanaju sam o da vole

BozaB

pre 3 godine

Deca su nase pravo blago, moramo nastaviti da se svakoga dana borimo za njihovu buducnost.

Aaaa

pre 3 godine

Prelepa slika Srbije. Deca su nase blago,prepametna,vredna i inteligentna.

Dejan

pre 3 godine

Deci treba obezbediti sve uslove da razviju svoje potencijale, ali ih isto tako treba učiti da vole svoju zemlju.

Tijana

pre 3 godine

Deca su nasa budućnost. Obezbediti im sigurnu budućnost je prioritet sadasnje vlasti.

Ana

pre 3 godine

Decija nedelja je organizovana na najbolji moguci nacin. Pohvale.

Iki

pre 3 godine

Srbija ima cime da se ponosi... Deca su naša budućnost...

Dunja

pre 3 godine

Bravo, devojcice! Ovaklva deca su nasa snaga i ponos!

Tanjica

pre 3 godine

Lep gest predsednika prema nasim vrednim skolarcima.

Jana

pre 3 godine

Izuzetno je važno da na zdravim temeljima gradimo naše društvo. Stvaramo odgovornu i naprednu zemlju u kojoj će naša deca graditi svoju budućnost! Buducnost dece je najbitnija i najvaznija stavka koju trebamo ostvariti na ovom putu ka uspehu kojim je Srbija krenula.

Mily

pre 3 godine

Deci treba uvek dati sansu da razviju svoju kreativnost nadarenost na najlepsi moguci nacin- posvetiti im nedelju u crtanju, pisanju, razmisljanju i negovanju ideja i maste, onako kako samo oni najbolje znaju!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija