• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.10.2020

12:59

(VIDEO) SCENA KAO U FILMOVIMA, SRPKI "OGANJ" RAZARA! Pogledajte NEVEROVATAN SNIMAK MOĆI SRPSKE VOJSKE!

Politika

(VIDEO) SCENA KAO U FILMOVIMA, SRPKI "OGANJ" RAZARA! Pogledajte NEVEROVATAN SNIMAK MOĆI SRPSKE VOJSKE!

Podeli vest

Juče je na Pešterskoj visoravni izvedena vojna vežba "Sadejstvo 2020"

Na vežbi je učestvovalo oko 2.800 pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, više od 150 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sistema i oko 40 vazduhoplova - helikoptera Mi-17 i Mi-35, bespilotnih letelica, aviona MiG-29, Orlova, Galebova.

Među njima je veliki broj modernizovanih sredstava i sredstava iz razvoja odbrambene industrije koja prvi put zajedno dejstvuju na jednoj ovakvoj vežbi.

Između ostalog, pokazana je i borbena moć samohodnog višecevnog raketnog lansera "Oganj".

Kako je to igledalo pogledajue u video-snimku.

U vežbi su učestvovali modernizovani tenk M84, modernizovani BOV, kao i oklopni transporteri Miloš i Lazar, dok je najveću pažnju izazvao helikopterski desant u kome su u kratkom vremenu učestvovali 11-12 helikoptera sa 120 vojnika.

Avioni Mig 29 posle punih 20 godina dejstvovao je raketama vazduh-zemlja, a pokazao je svoje mogućnosti i u varijanti zaštite vazdušnog prostora.

Helikopteri Mi-35 premijerno su dejstvovali raketama "ataka" i moćnim topovima kalibra 23 milimetara, dok su ostali vazduhoplovi - "orao", "supergaleb G4", kao i helikopteri, dejstvovali vođenim i nevođenim projektilima.

Prvi put su se videle nedavno nabavljene izviđačke bespilotne letelice iz Kine - C H-92A. lap o desant pripadnika 63. padobranske brigade iz transportnog aviona AN-26 kao i iz helikoptera Mi-17.

Foto: informer

Uz raketni sistem PVO "Pancir S1", delovanje su predstavili i samohodna haubica "Nora", vozila "Lazar 3", sistem "Polo" kao i digitalizovani sistemi "Oganj", "Morava" i "Gvozdika".

Cilj vežbe bio je prikaz stanja obučenosti komandi i jedinica Vojske Srbije u rešavanju taktičkih i vatrenih zadataka tokom izvođenja operacije združenih snaga, sa težištem na vazduhoplovnoj vatrenoj podršci snaga Kopnene vojske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VLADO

pre 3 godine

TAKO JE BILO I DEVEDESETI, BILI STE TRECA SILA U EVROPI PA STE POPUSILI. RAT SE DOBIJA MOZGOM I PJESADIJOM POMOCU ORUZIJA.

Knezevic

pre 3 godine

Cela JNA mozda, ali si ti zaboravio da se ta sila raspala, to sto je nekp taj ostatak zvao JNA to je glupost. I ta raspala raspala JNA, je mogla "ocistiti" Bosnu, Hrvatsku i Sloveniju za 5 dana, ali je svako vukao na svoju stranu kako u politici tako i u vojsci. Da je vojska preuzela vlast, i da je podelila republike u miru, sada bi nam svima bilo bolje. I jos nesto, da su hteli svi da se razidju u miru, bilo bi bolje, ne nego su hteli da svoje drzave ociste od drugih naroda, to se zove etnicko ciscenje.

Goran

pre 3 godine

Izgubice sada svako ko udari na nas, a za vas Milogorce je potrebna pracka.

Krle

pre 3 godine

Dobro je ali ne dovoljno. Ovo je samo pocetak koji jeste bio najtezi. Treba sad sve to ubrzati i umnoziti. Za 2 do 3 godine treba da je modernizovano bar 70 posto tehnike ili makar 50. I treba poceti sa obnavljanje nove kao sto je Lazar i Nora isto treba uraditi i sa avionima. Eskadrila novih aviona mig 35.sad se naruci u ratama se placa. Pvo s350 isto. Samo to moze da sluzi kao odvracanje od agresora. Ovo sto sad imamo odvratilo bi susede ali oni nikad nebi napali sami. Takodje treba kupovati dronove ili ih proizvoditi jos bi bolje bilo, i to u ogromnim kolicinama.

Vuki

pre 3 godine

Jedino što su žuti mogli da pokažu, bilo je kako se tope tenkovi, a 72 specijalna i 63 padobranska brigada uništavaju. Juče su ćutali...

Amer

pre 3 godine

Hahahaha opasna vojska, kad bi se ratovalao tako bilo bi dobro kao u pozoristu, Nemozete albance da pobedite a tu se hvalite, pokritese usima.

svi dobiju ratove dok ne pocnu

pre 3 godine

ovako izgleda impresivno, a u ratnim uvjetima ovakva tehnika bi bila unistena u roku par minuta

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija