• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

12.10.2020

21:34

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ O REŠENJU PROBLEMA U CRNOJ GORI: Zakon o SPC je kompletno loš!

Politika

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ O REŠENJU PROBLEMA U CRNOJ GORI: Zakon o SPC je kompletno loš!

Podeli vest

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić poručio je da u donošenju spornog 'zakona o slobodi veroispovesti', kojim je režim Mila Đukanovića pokušao da otme imovinu SPC, nije bilo nikakve dobre namere i da taj zakon u celosti nije dobar

Krivokapić je tako indirektno poručio da je on lično za ukidanje kompletnog zakona, ali je ipak rekao da se u obzir mogu uzeti i predlozi lidera koalicije 'Crno na bijelo' i URA Dritana Abazovića da se promene ključne sporne tačke zakona.

- U donošenju ovog zakona nije bilo dobre namere i zato on u celosti nije dobar. Ali to ne znači da se ne može popraviti na način kako je predlagala URA i možda neko iz saveta za pravna pitanja Mitropolije crnogorsko-primorske SPC. Struci treba dopustiti da nađe najbolje moguće rešenje - rekao je Krivokapić.

Amfilohije stabilno

Lekari iz Kliničkog centra Crne Gore obavestili su juče javnost da je zdravstveno stanje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija stabilno.

- Nalazi su uredni, kao i svi vitalni parametri. Mitropolit već nekoliko dana nema povišenu telesnu temperaturu i od samog početka lečenja nema potrebu za dodatnim kiseonikom. Oporavak će nastaviti da se kreće u dobrom smeru - saopštili su iz Kliničkog centra Crne Gore.

Prema njegovim rečima, treba se pre svega baviti pitanjima koja su u vezi sa teškom finansijskom i epidemiološkom situacijom u Crnoj Gori.

- Besmisleno je da se na dnevnom redu u Crnoj Gori i dalje vrti pitanje koje je kandidovala odlazeća vlast i na kome je polomila zube. Đukanovićev režim je porušio elementarno poverenje građana jednih u druge i svih u pravnu državu - zaključuje Krivokapić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija