• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.10.2020

21:54

EVROPSKI PUT SRBIJE I SARADNJA U REGIONU PRIORITET SRPSKE SPOLJNE POLITIKE! Vučić sa Čovićem i Dodikom o evrointegracijama Srbije i BiH!

Politika

EVROPSKI PUT SRBIJE I SARADNJA U REGIONU PRIORITET SRPSKE SPOLJNE POLITIKE! Vučić sa Čovićem i Dodikom o evrointegracijama Srbije i BiH!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem, koji je danas boravio u poseti Republici Srbiji, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike

Sastanak je održan u okviru nastavka regionalnih razgovora, a teme su bile evropske integracije i perspektiva članstva Srbije i Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji.

Sagovornici su razgovarali i o Paketu proširenja Evropske komisije, kao i o Ekonomsko-investicionom planu EU za Zapadni Balkan.

Diskutovalo se i o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i saniranju posledica epidemije Kovid-19, navodi se u saopštenju.

Govoreći o Paketu proširenja za 2020. godinu, predsednik Vučić, Milorad Dodik i Dragan Čović istakli su važnost procesa pristupanja EU u cilju održavanja snažne evropske perspektive regiona, kao i za dalju transformaciju usmerenu na izgradnju razvijenih i stabilnih zemalja.

Saradnja sa evropskim partnerima na tom putu, istakli su sagovornici, unaprediće proces pristupanja.

Uvažavajući opredeljenost ka pristupanju Uniji, razgovarano je o unapređenju regionalne saradnje i jačanju dobrosusedskih odnosa, dodaje se u saopštenju.

Nastavak razvoja regiona i poboljšanje odnosa, od velike su važnosti za ostvarenje dugogodišnjih spoljnopolitičkih prioriteta poput članstva u Evropskoj uniji.

- Evropski put Srbije i saradnja u regionu, predstavljaju prioritete srpske spoljne politike - istakao je predsednik Vučić i naglasio da će plan za ekonomski oporavak Zapadnog Balkana i razvijanje odnosa u regionu doprineti ekonomskoj konkurentnosti i jačanju privrede.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija