• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rts.rs

14.10.2020

15:19

(VIDEO) VUČIĆ SE IZNENADA UKLJUČIO U VESTI RTS POSLE RAZGOVORA SA MMF: PROSEČNA PLATA U MARTU MOGLA BI DA BUDE 540 EVRA! SRBIJA ĆE BITI PRVA U EVROPI PO STOPI RASTA!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ SE IZNENADA UKLJUČIO U VESTI RTS POSLE RAZGOVORA SA MMF: PROSEČNA PLATA U MARTU MOGLA BI DA BUDE 540 EVRA! SRBIJA ĆE BITI PRVA U EVROPI PO STOPI RASTA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se u Vesti Radiotelevizije Srbije posle razgovora sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda...

 

-  Imam nekoliko važnih vesti za vas, a prva je da MMF poboljšava prognozu za Srbiju! Iako će zvanična procena biti za dva dana, ovlastili su me da ovo smem da kažem! To znači da će Srbija biti najbolja u Evropi po stopi privrednog rasta, dobiće zlatnu medalju! Čestitam građanima Srbije - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u uključenju uživo u Dnevnik javnog servisa.

 

 

To znači, objasnio je Vučić, da ove zemlje koje imaju pad neće smeti da povećavaju penzije i plate u javnom sektoru, a Srbija će smeti jer smo disciplinovani, veoma pažljivo to razmatramo sa MMF, a oni su vrlo oprezni. 

 

 

- Oni su rekli da ne mogu da veruju da će neka zemlja moći da u ovoj situaciji podigne plate... Biće povećanja plata što je neverovatno sa ovakvim uslovima svetske ekonomske krize... To znači da bi plate sa današnjih 510 ili 515 evra na 540 i više u martu  - objasnio je Vučić.

Imaćemo dovoljno strpljenja, ali ZSO mora da se ispuni

Pokazaćemo strpljenje i imaćemo ga dovoljno, ali Zajednica srpskih opština mora da se ispuni, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je za RTS rekao da više ne reaguje na stalna ponavljanja iz Prištine da će ZSO biti deo konačnog rešenja i u skladu sa kosovskim ustavom.

- Spremni smo da razgovaramo o kompromisnom rešenju, ali, pre kompromisnog rešenja, oni moraju da ispune dogovoreno", uključujući formiranje ZSO - rekao je Vučić za RTS, uoči dolaska specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka u Beograd.

Lajčak dolazi upravo iz Prištine, a nakon najave Srba sa KiM da će, ukoliko izostane formiranje ZSO, možda i napustiti prištinske institucije.
 

Vučić: Ogroman novac države za pomoć privatnom sektoru


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je država u situaciji pandemije korona virusa uložila ogroman novac i mnogo pomogla privatnom sektoru i da sve vreme to radi.

On je u izjavi za RTS podsetio na tri minimalca, kao i na olakšice za velike kompanije.

Dodao je i da je hotelijerska industrija koja je pretrpela nenadoknadive gubitke dobila ogromnu pomoć države i za hotelske krevete i za sobe po kombinovanom metodu 70 plus 30.

Vučić je napomenuo i da su svi preuzeli naš koncept pomoći privredi od tri cela minimalca i plus dva puta od 60 odnosno 50 odsto za velike kompanije.

- To je ogroman novac, a ljudi zaboravljaju da on ne moze da se baci iz ćupa - rekao je Vučić.

On je precizirao da drzava ima obavezu da reguliše stvari i da naplati porez, ali da je država ovoga puta mnogo učinila.

- Gledaćemo da plate podignemo ponovo medicinskim osoblju", najavio je Vučić.

Vučić je naglasio da ZSO ne može da bude nikakva NVO, niti Beograd interesuje tzv. kosovski Ustav, jer bi to onda mogli da primene i bez pregovora.

- Srpska lista je to juče jasno, pametno, nedvosmisleno saopštila. Pokazaćemo trpeljivost, strpljenje...I ne brinite, imaćemo dovoljno strpljenja - rekao je Vučić.
 

Epidemiološka situacija nije dramatična

Što se tiče epidemiološke situacije, kaže da nije dramatična, mada postoji povećanje koje je, kako je podsetio, i nagovešteno.

- Dobro je to što radimo bolnice, što će do decembra da budu gotove - ističe predsdnik.

Navodi da se radi da na tome da se vakcina dobije sa svih strana. "Pregovara se sa Kinezima, Rusima, sa Zapadom oko svih vakcina", navodi predsednik.

Ponovio je da je važno da se sa Lajčakom razgovara o kompromisnom rešenju.

- Uvek smo za dijalog i razgovor i trudim se da ne odgovaram na svakodnevne gluposti iz Prišine. Želimo mir i stabilnost, protok roba, kapitala, usluga i ljudi. To je važno, a ja da njih vređam, kao što oni nas vređaju, to ne mogu - rekao je Vučić.


Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Danijela

pre 3 godine

Veliki uspeh za Srbiju je to što možemo očekivati porast plata i penzija kada je teška ekonomska situacija svuda u svetu.

Ivona

pre 3 godine

Secate se da je predsednik Vucic jos pre nekoliko meseci to najavio.Evo i potvrde,svaka cast

Orao

pre 3 godine

Srbija je do sada uspesno saradjivala sa MMF-om, sto se ocekuje i u nastavku saradnje.

Mile

pre 3 godine

540 je minimalna plata u RH eto i sada je isplaćuju toliko onima koji ne rade zbog Korone.

Andreana

pre 3 godine

U dobroj sam veri da cemo zadobiti podrsku MMF-a . Ta podrska ce biti kljucna za srpsku ekonomiju.

Marko

pre 3 godine

U vreme najveće krize, u vreme pandemije, mi smo država koja napreduje. Bravo za to, svaka čast, skidam kapu!

Mari

pre 3 godine

Država se ponašala domaćinski, zato su i rezultati takvi.

Ivana

pre 3 godine

Žvotni standard se daleko popravlja, hvala Vučiću na svemu što radi za bolju budućnost građana Srbije.Srbija se danas cela razvija i gradi.

Milan

pre 3 godine

Izuzetno dobra vest, ozbiljnost u ekonomiji donosi napredak i to i radnici moraju osetiti a pogotovo medicinsko osoblje koje rizikuje svoje živote zarad naših u ovoj pandemiji, bravo predsedniče tako se poštuje svoj narod.

Filip

pre 3 godine

Svi smanjuju plate, a Srbija ih povećava. Ovo je fantastičan uspeh koji smo postigli zahvaljujući sprovedenim merama fiskalne konsolidacije i odličnoj rekaciji države u borbi sa koronom.

Nera

pre 3 godine

Veoma veliki uspeh za nasu zemlju je sto su se primanja povecala,iako je svuda u svetu teska ekonomska situacija.

Tija

pre 3 godine

To nije floskula,to je vizija u koju se veruje i tezi. Dosadasnji rezultati su potvrdili da Srbiji ima cilj,a to je lepsa i izvesna buducnost za sve ljude i da ce se truditi da bude jos bolja.

Mily

pre 3 godine

Srbija je sprovodjenjem reformi ojacala svoju ekonomsku strukturu, smanjivsi javni dug i stopu nezaposlenosti, istovremeno povecavajuci BDP, sto je rezultat vodjenja odgovorne monetarne i fiskalne politike naseg rukovodstva.

Dule

pre 1 godinu

Kurti samo ume da trazi nesto,a nikada nista od sporazuma nije ispunio! Neka zaboravi da ce nesto dobiti.

Dule

pre 1 godinu

Mi cemo dati sve od sebe da pronadjemo kopmpromisno resenje,ne damo svoj narod i svoju zemlju.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija