• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.10.2020

22:05

IMA LI POSLEDICA?! Vučić objasnio kako pandemija utiče na trgovinske odnose Srbije i Rusije!

Politika

IMA LI POSLEDICA?! Vučić objasnio kako pandemija utiče na trgovinske odnose Srbije i Rusije!

Podeli vest

Pandemija koronavirusa ima manji uticaj na obim trgovinske razmene između Rusije i Srbije, nego što se to očekivalo, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Sigurno je da nas je pandemija nekako zaustavila ovde (u sferi ekonomske saradnje Srbije i Rusije), stavila neke naše planove na čekanje, ali želeo bih da kažem da ona nije naročito uticala na trgovinsku razmenu onoliko jako kao što je mogla - rekao je Vučić u onlajn intervjuu za rusku agenciju TASS.

Ekonomska saradnja između Srbije i Rusije se ne razvija samo u oblastima poznatim široj javnosti, kao što su na primer, sfere energetike ili vojno-tehničke saradnje, već i u infrastrukturi, ukazao je Vučić.

- Želeo bih naročito da pomenem ''Ruske železnice'' koje rade ovde fantastičan posao, gradeći jedan od ključnih elemenata naše železničke mreže, veliki dispečarski centar - rekao je Vučić.

Rusija i Srbija, naveo je, takođe razgovaraju o novim zajedničkim projektima i mogućnostima za stvaranje zajedničkih proizvodnih objekata.

- Šta više, razgovaramo o načinu daljeg povećanja trgovinske razmene - rekao je Vučić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Filip

pre 3 godine

Korona je poremetila mnoge planove i projekte. Uprkos svemu uspeli smo da očajačamo prijatelhstvo sa Rusijom.

Mila

pre 3 godine

Korona je prvenstveno promenila zivote svih nas.

Lana

pre 3 godine

Svuda u svetu Korona je nanela štete u privrednom razvoju. Ipak mi uspevamo da se izborimo sa svim problemima i da još više razvijamo ekonomsku saradnju sa Rusijom.

LucijaTt

pre 3 godine

Pandemija je mnoge stvari promenila, odložila. Tako je u ovom trenutku. Moramo da se izborimo sa tim. Svi zajedno, složno.

Tara

pre 3 godine

Srbija od Rusije dobija ogromnu pomoć koja puna znači za dalji rast i razvoj i bolji standard gradjana, zato ćemo uvek graditi dobru saradnju.

Maja

pre 3 godine

Pandemija je proizvela određene poteškoće i zastoje u daljoj saradnji sa Rusijom, ali svakako će se nastaviti razvijati što kvalitetnija i bolja saradnja između naših država!

Sneža

pre 3 godine

Srbija i Rusija grade dobre prijateljske odnose i rade na ekonomskom razvoju i napretku naše države. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala Predsedniku Vučiću na svemu što čini za ekonomski napredak i razvoj naše države.

ana

pre 3 godine

Verujem da ce se sa poboljsanjem epidemiloske situacije zapoceti realizacija svih dogovorenih projekata.

Orao

pre 3 godine

Ocigledno je da pandemija koronavirusi nije imala toliki uticaj na obim trgovinske razmene izmedju Rusije i Srbije kao sto se ocekivalo ali neophodno je dodatno povecati nivo saradnje ove dve zemlje u svim oblastima a narotu u oblasti energetike.

Marina

pre 3 godine

Ovu situaciju sa pandemijom prevazilazimo lakše nego mnogi drugi

Sonja

pre 3 godine

Svi trpimo i svi imamo posledice, na žalost, tako i trgovina.

Bojana

pre 3 godine

Odgovorna politika dve bratske drzave moze da se izbori i zadrzi dobru trgovinsku razmenu bez obzira na problem sa pandemijom.

Jecaa

pre 3 godine

Korona svakako ima uticaj na sve,ali prijateljstvo sa Rusijom je jako tako da nas to ne može poremetiti.

Maja

pre 3 godine

Opaki virus koji je zavladao svetom nije jači od našeg prijateljstva sa Rusijom. Saradnja Srbije i Rusije bice jos uspesnija.

Hana

pre 3 godine

Srbija nastavlja svoje prijateljstvo sa Rusijom i uspešnu saradnju.

Eva

pre 3 godine

Rusija je strateški važan prijatejl naše zemlje i smatram daće se nastavi razmena čim se onkončja ova pandemija koja usporava sve.

Ana

pre 3 godine

Pored saradnje u energetici, vojno-tehnickoj saradnji, infrastrukturi, jako je dobro sto se planiraju i projekti zajednickih proizvodnih objekata Srbije i Rusije.

Petar

pre 3 godine

Između Srbije i Rusije postoji iskreno prijateljstvo, kao i međusobno podržavanje i poštovanje, što pokazuju i brojne posete i sastanci Srpskih i Ruskih zvaničnika i ekonomska razmena.

Maja

pre 3 godine

I Putin i Vučić su državnici koji misle pre svega na svoj narod i svoju zemlju. Za našu državu je od velikog značaja da održava i još više razvija dobre odnose sa Rusijom, iako trpimo veliki pritisak sa raznih strana, Rusiji nikada Srbija neće okrenuti leđa! A Rusija je uvek bila na našoj strani i u Savetu bezbednosti i u EU, kad god je trebalo.

Steva

pre 3 godine

Ništa ne može da utiče na pravo prijateljstvo, kao što je to prijateljstvo Srbije i Rusije.

jelena

pre 3 godine

Činjenica je da je Korona virus mnogo planova poremetila u svim oblastima, ali uprkos tome uspevamo da funkcionišemo i da planirano u određenoj meri sprovodimo u delo.

sasa

pre 3 godine

Srbija i Rusija imaju odlicnu kako poslovnu saradnju na svim poljima tako i prijateljsku saradnju.

ivana

pre 3 godine

Srbija se odlicno bori u sferi ekonomije dok se suocava sa koronom.

Ivana

pre 3 godine

Ni korona ne remeti prijateljstvo, sta vise jos ga jaca. Samo napred, svaka cast!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija