• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.10.2020

12:02

PETKOVIĆ RAZGOVARAO SA BOCAN-HARČENKOM: Beograd je  za kompromis, ali ne sme biti nametnutih rešenja!

Politika

PETKOVIĆ RAZGOVARAO SA BOCAN-HARČENKOM: Beograd je za kompromis, ali ne sme biti nametnutih rešenja!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom i upoznao ga, između ostalog, s tokom dijaloga Beograda i Prištine, koji se odvija uz posredovanje Evropske unije

Petković je rekao da je Beograd dosledno opredeljen za rešavanje nesuglasica i otvorenih pitanja razgovorom, ali i da je protiv svakog prejudiciranja ishoda dijaloga i nametanja rešenja.

U ovom trenutku je za Beograd najvažnije pitanje formiranja Zajednice srpskih opština, kao ključnog elementa dosadašnjeg toka dijaloga, i od Prištine i Brisela biće jasno zahtevano da se ta obavaza ispuni u skladu sa dokumentima koje su učesnici dijaloga potpisali još pre sedam i po godina, objasnio je Petković.

Foto: Tanjug



Beograd je, prema Petkovićevim rečima, čvrsto rešen da u dijalogu brani i odbrani srpske državne i nacionalne interese, i u tom smislu je podrška i pomoć Rusije veoma dragocena.

Petković je izrazio očekivanje da će Srbija i Rusija, kada je reč o Kosovu i Metohiji, u Ujedinjenim nacijama i u svim drugim važnim međunarodnim forumima nastaviti da sarađuju u borbi za poštovanje međunarodnog prava.

Foto: Tanjug



Petković je istakao i da je razvoj regiona i uspostavljanje slobodnog protoka ljudi, robe, kapitala i usluga i svih vidova ekonomske saradnje ključni deo procesa političke stabilizacije i trajnog rešavanja višedecenijskih i viševekovnih problema na zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija