• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.10.2020

15:12

LAJČAK TVITOVAO, VUČIĆ ODGOVORIO! Evo kakvi su utisci posle važnog sastanka u Beogradu!

Politika

LAJČAK TVITOVAO, VUČIĆ ODGOVORIO! Evo kakvi su utisci posle važnog sastanka u Beogradu!

Podeli vest

Visoki predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je na Tviteru da je zadovoljan razgovorom sa predsednikom Srbije u Beogradu, na šta je Vučić odgovorio da postoji nada da će se u narednom periodu doći do kompromisa u rešavanju kosovskog čvora

- U Beogradu sam imao iskren, detaljan i konstruktivan razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o narednim koracima u dijalogu Beograda i Prištine. Pozdravljam srpske napore na evropskom putu i dijalogu - napisao je Lajčak.

 

 

Srpski predsednik odgovorio je ovako.

- Zahvalan sam Miroslavu Lajčaku na vremenu provedenom u Srbiji, kao i posvećenom i marljivom radu. Uveren sam da uz mnogo truda i teškog rada, u narednom periodu, možemo doći do kompromisa u rešavanju kosovskog čvora. Radujem se skorom nastavku dijaloga u Briselu - napisao je Vučić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milica

pre 3 godine

Sa Vučićevim motivom za miran dijalog sa Prištinom i razumnim razmišljanjem, imamo široku perspektivu za mir i stabilnost u Regionu.

Milica

pre 3 godine

Predsednice svaki trud se isplati. Samo napred

Aca

pre 3 godine

Nasa politika mira i kompromisa ce na kraju pobediti.

Maki

pre 3 godine

Sa EU moramo da imamo dobre odnose i saradnju, nadam se da će ovoga puta i oni shvatiti da je problem u Prištini. Bez poštovanja Briselskog sporazuma i ZSO svaka naša spremnost na dijalog ne daje rezultate.

Ika

pre 3 godine

Evropa polako uvidja da je jedino politika mira koju Srbija zastupa ispravno resenje za KiM.

Vladimir

pre 3 godine

Mi smo uvek bili iskreni i otvoreni,i uvek spremni za saradnju za dobrobit naseg naroda na Kosovu i Metohiji.

Bojana

pre 3 godine

Baš lepo što su se popričali, valjda ćemo imati koristi od toga.

Lionel

pre 3 godine

Srbija spremno ceka nastavak dijaloga i normalizacije odnosa sa Pristinom. Brisel mora da zahteva od Pristine da se pridrzava Briselskog sporazuma kako bi dijalog bio jos uspesniji.

Mily

pre 3 godine

Srbija sve vreme pokusava da pronadje resenje i vezi sa KiM, kako bi obe strane bile zadovoljne, a to zasigurno ne podrazumeva priznanje nezavisnosti, niti ucene od strane bilo koga.

Rajko

pre 3 godine

Nema nikakve sumnje niti dileme Srbija je potpuno spremna za nastavak dijaloga do postizanja kompromisnog rešenja sa Prištinom. Priština se mora pridržavati Briselskog sporazuma i formirati ZSO, kako bi dijalog bio još uspešniji.

Suzana

pre 3 godine

Srbiji je potrebno razrešenje. Ne možemo vući sa nama repove iz prošlosti doveka.

Dragoslav

pre 3 godine

Mi smo spremni na dijalog i kompromis i vazno je to sto je EU prepoznala u Srbiji odgovornog partnera koji se zalaze za mir i stabilnost.

lana

pre 3 godine

Srbija je toliko puta do sada pokazala volju i želju za uspostavljanjem kompromisa.

Gana

pre 3 godine

Za nas je vazno sto imamo dobru saradnju i razumevanje sa vaznim evropskim zvanicnicima.

Maja

pre 3 godine

Srbija je spremna na svaki vid saradnje i pregovora kako bi se kosovski problem resio.

boki

pre 3 godine

Kao i uvek, Srbija je bila ta koja je bila za dogovor...

superdevojce

pre 3 godine

Trud, rad i zalaganje se kad tad nagrade a nadam se da ce EU umeti da nagradi sav trud koji ulaze Srbija u resavanje kosovskog pitanja.

Sanjica

pre 3 godine

Politika mira i stabilnosti nas jedino moze dovesti do odmotavanja klupka " odnosi Beograda i Pristine"

Lola

pre 3 godine

Bravo predsednice,uvek ste i bili za kompromis zato Srbija ide na bolje

Darija

pre 3 godine

Srbija spremno ceka nastavak dijaloga i normalizacije odnosa sa Pristinom.

Filip

pre 3 godine

Rešavanje pitanja KiM je važno za mir i stabilnost u regionu. Srbija želi da razgovara sa Prištinom.

Sandra

pre 3 godine

Srbija je zahvaljujuci veikom radu i upornosti predsednika Vucica uspela da uspostavi obnovu dijaloga izmedju Beograda i Pristine i znacajno unapredi odnose dve strane.

Nikolina

pre 3 godine

Srbija nijednog trenutka nije odustala od dijaloga, odnosno od pronalaženja kompromisnog rešenja za situaciju na KiM. EU to ceni što dokazuje i poseta Miroslava Lajčaka.

Mima

pre 3 godine

Samo normalna i smirena atmosferani kounikacija omogucavaju da se dogovor postigne

Ivana

pre 3 godine

ZSO zaista mora da se formira kako bi građani živeli bolje, kako bi narod na KiM mogao da živi normalnije.Hvala našem predsedniku na svemu što čini za ekonomski oporavak i razvoj anše države. Srbija se danas cela razvija i gradi.

Marina

pre 3 godine

Nasa politika mira i kompromisa ce na kraju pobediti. Jedino mirnim tokom mogu da se rese ovakva pitanja.

Dalibor

pre 3 godine

Naša zemlja zaista ima stav, argumente i diplomatski način na koji prilazi rešavanju pitanja oko KiM. Nemamo problem ni sa čim, želimo kompromisno rešenje i pokazali smo da celu situaciju shvatamo krajnje ozbiljno, dok Priština nastavlja da se ponaša izuzetno neprofesionalno.

Mica

pre 3 godine

Srbija je uvek za mir i stabilnost.Razumevanjem i kompromisom bice dogovora po pitanju KiM-a.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija