• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.10.2020

11:44

SRPSKA SLUŽBA DANAS IMA SJAJNE PROFESIONALCE, SRAMOTA JE RADITI ZA BILO KOJU STRANU SLUŽBU! Đukanović: Čast je raditi i pomagati našoj službi!

Politika

SRPSKA SLUŽBA DANAS IMA SJAJNE PROFESIONALCE, SRAMOTA JE RADITI ZA BILO KOJU STRANU SLUŽBU! Đukanović: Čast je raditi i pomagati našoj službi!

Podeli vest

Danas je dan BIA , od srca čestitam našoj službi i želim da napišem nešto u to ime, napisao je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović na svom Fejsbuk profilu

Ne znam zašto, ali uvek je nekako kroz poslednju dekadu 20. veka i svakako u ove prve dve dekade 21. veka pravljen ambijent da je sramota reći da radiš za službu. Razumljivo, period SFRJ nije ni malo bio prijatan za mnoge "neprijatelje države" koje su najpre OZNA, a kasnije UDBA i DB proganjali. Razumljivo, njima je prioritetno bio cilj zaštita socijalističkog poretka, jer vladalo je takvo shvatanje da se na taj način zapravo štiti i Jugoslavija od unutrašnjeg i spoljnjeg neprijatelja. Padom tog sistema služba je ostala, ostali su i kadrovi i metodologija, ali to ne znači da bi našu srpsku službu uvek trebalo da sagledavamo kroz negativnu prizmu. Naprotiv, nema službe na svetu koja ne koristi razne metode, ponekad i one koji nisu baš dozvoljeni, kako bi sprečila napad na državu. Mnogo toga mi i ne znamo šta se čini, a da nije službe i njenih profesionalaca ko zna šta bi smo sve preživljavali. 

Srpska služba danas ima sjajne profesionalce. Posle 2000.godine kada su nam govorili da je najbolje da RDB rasformiramo i da skroz službu uništimo, odnosno da je svedemo na besmisao, danas ona, Bogu hvala vaskrsava i sjajno radi svoj posao. Ona je preko potrebna ovoj državi i njen razvoj je nešto u šta Srbija mora da ulaže. Potrebni su joj vrhunski profesionalci, obrazovani i obučeni ljudi koji pre svega imaju u sebi patriotsku liniju i želju da brane zemlju. Dugo nam se govorili kako je sramno raditi ili pomagati našoj službi, ali su se mnogi hvalili kako je super da se pomaže ili radi za CIA, MI6, BND, FSB... Ne dragi prijatelji. Čast je raditi i pomagati našoj službi, jer tako branite vašu zemlju, a sramota je raditi za bilo koju stranu službu.

Čestitam još jednom od srca srpskoj službi njen dan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

I sada ima pojedinaca koji kažu da je sramota voleti i braniti svoju zemlju Srbiju! Ali to treba da važi samo za Srbe i Srbiju! Naravno da Hrvati treba da vole svoju državu, Nemci svoju, Muslimani svoje muslimanske države, Amerikanci Ameriku, samo je glupo, "opasno po druge", da Srbi vole Srbiju! E pa neka izvinu svi koji to propagiraju, i u Srbiji i van Srbije, imamo i mi pravo da volimo svoju državu, i nije to ništa opasno za druge, naprotiv, što je i kroz istoriju dokazano! Što baš ne može da se kaže za Nemce, Turke, Hrvate i još po neke nacije u Evropi i svetu! Živela Srbija! Bravo Đuka!

Perica

pre 3 godine

Sve si u pravu Đuka, samo nije sve u jednoj službi. Nema jake države bez jake i vojne službe bezbednosti. Na žalost u proteklih 20 godina radi se na njenom ukidanju, pogotovo od hapšenja Nejbora i Perišića. Sve gore pobrojane službe uglavnom se popunjavaju i regrutuju svoje ljude među bivšim pripadnicima vojske i profesionalnim vojnicima jer su se već dokazali kao patriote.

svetislav st

pre 3 godine

Niko ne hvali "sluzbu" koja je iznutra odavno razvaljena "kadrovima" iz CG, BiH i Hrvatske i koja vise od 2 decenije ne pokazuje volju da se od takvih "kadrova" ocisti.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija