• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.10.2020

12:44

ĐURIĆ: Za razliku od Jeremića, boriću se za Srbiju svakoga dana na svakom mestu, gde god se nalazio!

Politika

ĐURIĆ: Za razliku od Jeremića, boriću se za Srbiju svakoga dana na svakom mestu, gde god se nalazio!

Podeli vest

Potpredsednik SNS Marko Ðurić poručio je danas predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću da će se po odlasku u SAD, odnosno po dobijanju agremana, ponašati u skladu sa pravilima diplomatske službe i da će se, kaže, za razliku od njega boriti za Srbiju, a ne "svoj ćar"


"Neka se Vuk Jeremić ne raduje previše, jer ću svaki dan do odlaska u SAD nastaviti da ga podsećam da je u vreme dok je bio ministar spoljnih poslova Srbije olajavao političke protivnike i veoma često svoju zemlju u inostranstvu, što je jedinstven slučaj u svetskoj diplomatiji", rekao je Ðurić, a saopštio SNS.

Ðurić je dodao da ljudi koji su, kaže, svojevremeno od srpske diplomatije napravili sinekuru za razmeštanje "zaslužnih" DOS-ovskih kadrova nemaju ni stručno ni moralno pravo da komentarišu i kritikuju današnja ambasadorska imenovanja.

"Za razliku od Jeremićevih diplomatskih zvezda i zvezdica, meni je ovaj posao poveren, ne da bih pušio tompuse i spremao rague, već da bih energiju, pregovaračko iskustvo i političku poziciju iskoristio kako bih učinio nešto dobro za svoju zemlju. Boriću se za Srbiju svakoga dana na svakom mestu, gde god se nalazio", naveo je Ðurić.


Jeremić je na Tviteru napisao da još uvek nije iz SAD stigao agreman za Ðurića koji, kako je rekao, naširoko daje intevrjue u vezi sa svojim postavljenjem za ambasadora u toj zemlji, navodeći da je to kršenje elementarnih normi i da "srozava ugled zemlje".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Radovan Korli

pre 3 godine

Bravo Mare, ako si mu rekao... Taj isti Jeremić koji je sada toliko grlasan je unazadio Srbiju!!!

Lela

pre 3 godine

Jake reci,pune optimizma,verujem da ce Djuric ,predano obavljati posao.

Radmila

pre 3 godine

Istina, hrabrost i odlučnost naše su oružje.

Tira

pre 3 godine

Jeremic je neprijatelj srbije, a djuric ce osvetlati obraz srbiji i pokazati da je srbija otvorena za saradnju sa svima.

Milan

pre 3 godine

Јеремић је борац за свој џеп, то је свима јасно ...

jovan

pre 3 godine

smesno je uopste porediti se sa jeremicem,ja ne znam koju on moze stvar da navede da je uradio za svoju zemlju

Mica

pre 3 godine

Najvaznije da se radi u interesu naroda.I da narod bude zasticen i da nam bude svetlija buducnost.

jasna

pre 3 godine

nema sumnje da ce djuric kvalitetno obavljati svoj zadatak

lak

pre 3 godine

Djuric je sjajno radio svoj posao i lavovski se borio za KiM i Srbiju i siguran sam da ce tako i nastaviti bilo gde da se nalazi.

Mara

pre 3 godine

Bravo, tako govori onaj kome je stalo do Srbije i njenog napredka.

Milorad

pre 3 godine

Jeremic je gledao samo svoj licni interes i zajedmo je sa Tadicem doprineo da KiM proglasi nezavisnost.

Mila

pre 3 godine

Sigurna sam da ce Djuric dati sve od sebe da obavlja posao koji mu je dat predano i casno, sto se za Jeremica nije moglo reci.

Lazar

pre 3 godine

Djuric je posvecen poslu i ne sumnjam u to da ce uvek stititi interese nase drzave! Njegov stav, kada je Jeremic u pitanju, potpuno je na mestu. Jeremic se potpuno srozao!

Danijela

pre 3 godine

Dela su ta koja govore koliko ko radi za SRBIJU, tako da je narod dovoljan i adekvatan sudija. Oni koji su imali priliku da pomognu Srbiji i protracili je, bolje nek se ne javljaju...

dada

pre 3 godine

Marko je osoba koja ce obavlajti svoj posao marljivo i odano,za svoj narod.

Ana

pre 3 godine

Verujem da će Đurić dobro obavljati posao ambasadora u SAD, kao i da će u najboljem svetlu predstavljati našu državu.

Suncica

pre 3 godine

Jeremic je radio za sebe i protiv Srbije, gledao svoje licne interese.

Mily

pre 3 godine

Jeremic se borio za otudjenje svog naroda i kulturnih vrednosti, rasparcavajuci domovinu i prodajuci je kome stigne. Djuric je hiljadama milja iznad njega i u njegovu ozbiljnu nameru da se posveti srpskim interesima ne sumnjam.

Momir

pre 3 godine

Marko, verujemo u Vas, nemojte se upoređivati sa tom osobom uopšte.

Nevena

pre 3 godine

To i jeste tacno. Vuk je radio samo u sopstvenu korist.

Joka

pre 3 godine

Jeremic daje za pravo sebi da prica protiv Marka Djurica koji je svoju poziciju zasluzio svojim radom,borbom za nase ljude na KiM i pregovarackim iskustvom.Za razliku od Djurica Jeremic je svoje postavljenje zasluzio samo politickim angazmanom i pritom nista konkretno nije uradio za Srbiju vec samo za sebe!

Vera

pre 3 godine

Smatram da ce Marko savesno raditi svoj posao kao i do sada. I da ce tu priliku iskoristiti da se pokaze u boljem svetlu.

Stanoje

pre 3 godine

Potpuno zasluzeno, svakako ces biti bolji reprezent od gore pomenutog. Samo jako i za svoj narod i za svoju Srbiju.

Mile

pre 3 godine

Đurić je do sada punom parom radio na zaštiti srpskih interesa. Očekujem da dobar posao nastavi i na svojoj novoj poziciji.

Milica

pre 3 godine

Ko još poredi Đurića i Jeremića, to je kao da poredimo krticu (Jeremić) i Pojsedona (Đurić).

TM

pre 3 godine

Djuric ce se u potpunosti boriti za Srbiju,ljudski postupati i braniti stavove u interesu Srpskog naroda. Jermic je birao da ide protiv naroda a da uz toga izvuce sopstvenu korist.

Ivana

pre 3 godine

Sada bi Jeremic "znao" kako se vodi politika i zastupaju interesi Srbije u SAD-u. Videli smo svi koliko je ucinio. Neka hvala vise.

Saša

pre 3 godine

Đurić je svojim dosadašnjim predanim, ozbiljnim radom i zalaganjem za KIM dokazao kako se bori za svoju zemlju i svoj narod.

Danilo

pre 3 godine

Odgovorna funkcija koju je prihvatio, mora da opravda poverenje koje mu je ukazano.

Nada

pre 3 godine

Interesi Srbije pre svega i dati sve od sebe da se radi za svoju zemlju.

ceca

pre 3 godine

Đurić je dokazao da su njemu srpski nacionalni interesi uvek ispred svega i zato nema sumnje da će tako biti i u buduće.

Aleksej

pre 3 godine

Bar nece biti vodjen iskljucivo licnim interesima.

Marko

pre 3 godine

Jeremić bi trebalo da se pokrije ušima jer je uspeo da izgubi sve diplomatske bitke koje je vodio za vreme svog učešća u vlasti.

Nikolaa

pre 3 godine

Djuric je covek koji ce da spasi sto se spasti da, Jeremic je upropastio sve sto je mogao.....

zola

pre 3 godine

S obzirom koliko je Jeremić bio angažovan oko prezentovanja Srbije,siguran sam da Đurić neće imati puno posla da bi postigao bolje rezultate.

Nina

pre 3 godine

Taj isti Jeremić koji je sada toliko glasan je unazadio Srbiju...

Cile

pre 3 godine

Sa osobom kao Jeremić se nema svrhe ni porediti.

Mila

pre 3 godine

Na dosadasnji rad Djuricev,nemam zamerki, sve pohvale na angazovanosti i trudu na ocuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji i puno uspeha na ambasadorskoj poziciji.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija