• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.10.2020

15:05

NE PUŠTATI!!!   -   GLEDALI STE IH 20 GODINA U SKUPŠTINI SRBIJE, ALI U OVOM SAZIVU NEĆETE Evo čime će se baviti bivši poslanici sa najdužim stažom u parlamentu

Politika

NE PUŠTATI!!! - GLEDALI STE IH 20 GODINA U SKUPŠTINI SRBIJE, ALI U OVOM SAZIVU NEĆETE Evo čime će se baviti bivši poslanici sa najdužim stažom u parlamentu

Podeli vest

Građanima koji su pratili prenos sednice Skupštine Srbije verovatno je bilo neobičan izostanak velikog broja poznatih bivših poslanika, koji su veoma bili aktivni proteklih decenija u parlamentu.

Jedan od sigurno najaktivnijih poslanika bio je lider SRS Vojislav Šešelj, a zanimljivo je da je njegova stranka bila u parlamentu još u vreme Slobodana Miloševića.

Njegov poslanički staž je među najdužim, a posle dugo godina ovo je prvi put da radikala neće biti u Skupštini Srbije.

Foto: Tanjug

Vojislav Šešelj

Sam Šešelj stekao je uslove za penziju, ali je sigurno da lider radikala neće "okačiti kopačke o klin" i da će nastaviti svoj politički angažman.

Neki od poznatih radikala sa dugim poslaničkim stažom su Vjerica Radeta i Milorad Mirčić.

Foto: Beta

Vjerica Radeta

Radeta je, kao i Šešelj, stekla uslov za penziju ali će verovatno i ona ostati politički aktivna, dok je Mirčić priča o za medije da bi mogao da se vrati u svoju inženjersku profesiju.

Jedan od opozicionih poslanika je i lider LDP-a Čedomir Jovanović, koji ima oko 20 godina poslaničkog staža.

Foto: Tanjug

Čedomir Jovanović

Jovanovićeva stranka nije uspela da uđe u parlament, ali lider LDP-a ima čime da se bavi i van poslaničke klupe. Naime, Jovanović se bavi privatnim biznisom a izvesno je da neće napustiti politiku u skorije vreme.

Gordana Čomić, kao i Jovanović, ima oko 20 godina poslaničkog staža.

Foto: Tanjug

Gordana Čomić

Bila je čak i predsednica parlamenta, a obavljala je visoke funkcije i u pokrajinskoj vlasti. Iako je bila na visokoj funkciji u Demokratskoj stranci, Čomićeva je na poslednjim izborima izašla u koaliciji Ujedinjena demokratska Srbija, jer je DS bojkotovala izbore.

Nakon neuspeha na izborima, Čomićeva je jedna od retkih političarki koja je javno rekla prestaje njena javna i politička odgovornost i ostaje samo privatna podrška evropskoj Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija