• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.10.2020

23:00

LINTA: Hrvatska planski blokira rešavanje pitanja nestalih Srba!

Politika

LINTA: Hrvatska planski blokira rešavanje pitanja nestalih Srba!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje da Hrvatska planski blokira rešavanje pitanja više od 1.700 nestalih Srba, jer se na zvaničnom hrvatskom spisku nestalih nalazi više Srba nego Hrvata

Predstavnici hrvatske vlasti u javnosti godinama iznose podatak o 1.869 nestalih građana Hrvatske ali uporno odbijaju da kažu da od toga broja više od 1.100 su nestali Srbi, a manje od 800 su nestali Hrvati, naglašava Linta u pisanoj izjavi koji je dostavio medijima.

Linta ističe da Srbija treba da zahteva da Hrvatska objavi nacionalnu pripadnost nestalih građana, jer će se na taj način onemogućiti dalja manipulacija zvaničnog Zagreba sa rešavanjem pitanja nestalih.

- Dvodvevni boravak predsednika hrvatske Komisije za nestale Stjepana Sučića u Beogradu, gde se razgovaralo o temi nestalih lica, potvrđuje da u Hrvatskoj nema političke volje da se reši pitanje nestalih Srba - ocenjuje Linta i dodaje da je Sučić dopisniku Hrvatske Radio-televizije u Beogradu, izneo veliku laž kako Srbija godinama koči rešavanje pitanja nestalih i uskraćuje informacije o skrivenim i premeštenim grobnicama.

Izjava Sučića predstavlja vrhunsko licemerje, kaže Linta jer, kako navodi, "ispada da Hrvatska tobože želi da reši pitanje nestalih, ali Srbija tobože opstruiše to pitanje".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sam

pre 3 godine

Hrvatska potrazuje ljude sto ste pobili u logorima po Srbiji majmune.Kad kazete gdje su pobijeni onda ce se i to pitanje rijesiti a ne godinama optuzivati sam jednu stranu a toliki svijet pobili po Hrvatskoj!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija