• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Happy tv

24.10.2020

12:58

DAČIĆ KRENUO DA ZAVODI RED U SKUPŠTINI Odmah opomenuo poslanike a evo i zbog čega

Politika

DAČIĆ KRENUO DA ZAVODI RED U SKUPŠTINI Odmah opomenuo poslanike a evo i zbog čega

Podeli vest

Skupština Srbije počela je danas raspravu o Predlogu zakona o ministarstvima, čime se stvaraju uslovi za formiranje nove Vlade Srbije sledeće sedmice.

Skupština Srbije počela je danas raspravu o Predlogu zakona o ministarstvima, čime se stvaraju uslovi za formiranje nove Vlade Srbije sledeće sedmice.

Nakon obraćanja Dragana Markovića Palme, obratio se predsednik Skupštine i obavestio sve pristutne poslanike da će Skupština raditi i posle 18 časova, zatim je naglasio da se moraju poštovati pravila.

Dačić je najavio i da će svi potpredsednici Narodne skupštine da predsedavaju sednicama.

- To bi trebalo da omogući da ova Narodna skupština bude dom gde ćemo da negujemo međusobnu toleranciju i odgovornost svih za funkcionisanje i dostojanstvo našeg parlamenta – objasnio je Dačić.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Tekst potpisa

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tokom rasprave predložio je da se uvede i posebno ministarstvo za školski sport. Kako je objasnio, to je potrebno jer imamo najbolje talente po školama, dok, s druge strane, i ne znamo ko igra za Partizan i Crvenu zvezdu.

- Zašto za školski sport? Imamo najbolje talente po školama, ali te talente neko treba da prati i da ih usmeri. Deca se rode 15 odsto sa talentom, a radom i trudom dođu do profesionalca, ako neko radi sa njim. Nemamo pojma ni ko igra danas za Zvezdu i Parztizan. Taj koji počne da igra za Srbiju sapliće se o svoje noge, kao baba Mileva. Danas deca ni na fizičko ne idu. Košarku više ne gledam kao sportista, šta da gledam, koga? Ko igra za Zvezdu, ko za Partizan? Nekad smo bili prvaci sveta - argumentovao je Marković.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Tekst potpisa

Predsednik Skupštine Ivica Dačić zatražio je od poslanika da ubuduće sednice počinju tačno u 10 sati. Mandatarka Ana Brnabić, prema najavi, svoj kabinet i ekspoze u parlamentu treba da predstavi u sredu, 28. oktobra, a sastav nove vlade biće poznat posle sednice Predsedništva SNS koja će se održati u nedelju, 25. oktobra.

Prema Predlogu zakona o ministarstvima, Vladu Srbije će činiti 21 ministarstvo, a tri nova biće Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog, kao i Ministarstvo za brigu o selu.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Tekst potpisa

Ostaju ministarstva finansija, privrede, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaštite životne sredine, građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, rudarstva i energetike, trgovine turizma i telekomunikacija.

Ostaće i ministarstvo pravde, zatim državne uprave i lokalne samouprave, MUP, ministarstvo odbrane, spoljnih poslova, ministarstvo za evropske integracije, kao i ministarstva prosvete, zdravlja, omladine i sporta, kulure i informisanja, rada zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja.

Predlog zakona o ministarstvima u skupštinsku proceduru je uputilo 167 poslanika sa liste “Aleksandar Vučić - za našu decu”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DAČIĆ KAŽE DA NEĆE BITI PROTOKOLARNI PREDSEDNIK SKUPŠTINE Nisam željan izvršne vlasti, ovo je najviša funkcija na kojoj sam bio
Politika

DAČIĆ KAŽE DA NEĆE BITI PROTOKOLARNI PREDSEDNIK SKUPŠTINE Nisam željan izvršne vlasti, ovo je najviša funkcija na kojoj sam bio

Izbor na mesto predsednika parlamenta je rezultat viđenja predsednika Aleksandra Vučića neke moje uloge kao šefa druge partije po snazi, a ljudi moraju da shvate da funkcija ne čini čoveka, nego čovek čini tu funkciju, izjavio je danas novi predsednik Skupštine Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić.

24.10.2020

10:11

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija